5 fraze care îi place să folosească cap rău

Există șefi cărora le place să țipe, dar sunt cei care nu au ridicat vocea, la toate, dar una dintre frazele sale ar putea descuraja munca. Care expresie cea mai bună aruncare a discursului său, dacă vrei să fii un bun lider, a declarat el AiF.ru psiholog, gazda de radio si director al Centrului „New Horizon“ Annette Orlova.

№ 1. «Ați dat lucrarea - să efectueze său“

În ceea ce privește angajatul fraza? O astfel de frază, deoarece depreciază angajatului. Aceasta reduce la o funcție primitivă. Pentru majoritatea lucrătorilor va avea o influență demotivare.

Mai bună substitut: „Timpul se scurge, astfel încât să nu-l deșeuri.“ Această frază vă demonstra aderarea la subordonat, arătând respect și, în același timp, să declare lipsa de timp. Continuarea frazei ar fi: „În trei ore (trei zile sau o săptămână, în funcție de situație) transmite rapoarte intermediare.“ punct de control permite să transfere responsabilitatea și setați intervalul de timp pentru a subordona imediat proceda la atribuirea.

Numărul 2. «Du-te înapoi la locul de muncă“

În ceea ce privește angajatul fraza? Acesta este un ordin, și poate face ca rezistența internă. Față în primul rând ar trebui să poată motiva lucrătorii să crească peste el. Această frază solicită auto-control din partea sclav, dar nu începe procesul de inspirație.

Mai bună substitut: „Deci, să nu te distras de o mulțime de scopuri și obiective pe care le avem cu tine. Pierde nici o oportunitate. Ce ai acum următoarea sarcină?“. Cu această frază subordoneze sângereze în sine, asupra în spațiul lucrării și provocările sale actuale. Când el va răspunde la întrebarea ta, spune: „Atunci nu vom pierde timpul -. Într-adevăr o mulțime de cazuri“

№ 3. «Dacă nu-ți place ceva, nimeni nu te ține aici. Ușa este deschisă "

În ceea ce privește angajatul fraza? Această frază nu lasă loc pentru o interacțiune constructivă. Aceasta a efectuat nu profite doar inițiativa, și subordonarea partenerului în dialog, dar, de asemenea, practic belittling importanța sa ca membru în general. Aceasta este situația de conflict și dezvoltarea cooperării cu slave va depinde de tipul de obicei lider de răspuns la conflict.

Mai bună substitut: „Oricine poate fi viziunea sa asupra situației, dar există anumite condiții, anumite reguli pe care trebuie să le urmăm dacă vrem să ne vedem ca parte a sistemului. Din nou, fiecare decide că vrea să facă parte din acest lucru sau nu. Suntem cu toții oameni liberi. Nu am dreptul să te oblige să facă o alegere. "

4. Numărul de «Arată-mi că ești cel mai bun“

Mai bună substitut: „Eu văd potențialul tău și o zonă de creștere mare, propun să utilizeze întreaga resursă și de a face un progres. Am un sentiment pentru oameni, și nu mă înșela acum. "

Numărul 5. «Fă ce-ți spun ei, nu susțin“

În ceea ce privește angajatul fraza? O expresie excelent pentru „plancton de birou“, el a urmat cu bucurie această strategie. Dar dacă vrem să vedem printre subordonații lor oameni competenți, care nu se poate efectua numai, dar, de asemenea, pentru a genera idei, aceste cuvinte pot deveni un „criminal“ de inspirație și creativitate.

Do subordonaților pierdut inițiativa. Ei își vor da seama că cel mai important lucru - să urmeze instrucțiunile. Într-adevăr, inițiativa este pedepsită, și care vrea să-și asume riscul? În plus, într-o astfel de poziție au bonusurile lor mari pentru slave. La urma urmei, dacă el acceptă principiul „nu susțin“ responsabilitatea internă pentru rezultatul va fi transferat la cap.

Mai bună substitut: „Pe baza experienței mele, cred că această situație necesită să <.>. Dacă în acest moment aveți unele cauze structurale care pot duce la, eu sunt gata să te asculte ". O altă opțiune: „În aceste condiții, în scopul de a reduce riscurile si pentru a minimiza pierderile, trebuie să urmați cu strictețe instrucțiunile pas cu pas literalmente. Dacă nu sunteți de acord, ai ceva să-mi spui la punctul de, să zicem, gata să asculte <.> (Pauză pentru un om să-și adune gândurile Scopul tau - identificarea de rezistență, dacă este cazul.). După cum văd eu, în acest moment nu există propuneri concrete. Apoi vom trece la un curs desemnat. "

Rata și Spune-le prietenilor

articole similare