A învăța să înveți despre afaceri și starea de spirit a copilului în școală, fără interogare
Afundat în viața școlară a copilului în timp începe să se mute departe de mama si tata, din diferite motive. Ocuparea forței de muncă a părinților, probleme la școală, lipsa de contact complet cu cele mai apropiate persoane - motivele pentru care copilul se retrage în sine, și școală (uneori foarte grave), problema este suportată în întregime de umerii fragile copiilor.Știi ce se întâmplă cu copilul la școală?
20 copil întrebări simple pentru a afla despre afacerile școlii și starea de spirit
Problema părinte clasic „în afacerile școlare“, de obicei, vine ca un răspuns simplu - „Bine“ Și toate detaliile, de multe ori foarte importante pentru copil să rămână „în spatele scenei“. Mama se întoarce la treburile casei, copilul - pentru lecții.
A doua zi, totul se repetă din nou.
Dacă vă întrebați cum trăiește copilul în afara familiei, cere în mod corect întrebări. Așa că, în loc de aruncat în treacăt „bine“, a fost răspunsul poluchenpodrobny.
Nu este nevoie să aștepte momentul în care vei fi chemat la școală pentru a raporta despre comportamentul ciudat al copilului.
Aveți posibilitatea de a stabili un contact cât mai aproape cu copilul, astfel încât printr-o conversație de familie normală pe masa de prânz / cină, pentru a afla toate detaliile ultimei zile a copilului.
Semne de o stare proasta sau o pierdere a copilului din cauza școlii - care ar trebui să alerteze mama atent?
Una dintre principalele probleme ale școlilor este anxietatea copilului, starea de spirit proasta lui, confuzia și „dezorientarea“.
Anxietate - un simptom cheie al neadaptare a copilului, care afectează absolut toate domeniile vieții sale.
Termenul „anxietate“ Experții înțeleg anumite stări emoționale (poate fi orice - de la furie sau isterie la bucurie fără motiv), care apare în momentul în așteptare „rezultat rau“ sau pur și simplu evoluții negative.
„Alarma“ copil se simte în mod constant frica interior, ceea ce duce în cele din urmă la indoiala de sine, stima de sine scazuta, performanta slaba academice și așa mai departe.
Important pentru a înțelege în cazul în care face acest lucru frică, și pentru a ajuta la depășirea uluire lui.
Părinții ar trebui să fie precaut în cazul în care ...
- Apar dureri de cap nerezonabile sau fără febră cauza.
- Copilul nu are suficientă motivație să vrea să meargă la școală.
- Pat pentru jogging rulează de la școală, iar dimineața este necesar să „trageți pe lasoul.“
- Copilul este prea harnic cu temele lor. Se poate rescrie un loc de muncă de mai multe ori.
- Copilul vrea să fie cel mai bun. și această dorință obsesivă de a nu-i permită să evalueze în mod adecvat situația.
- În cazul în care nici un copil obiective se retrage în sine, sau devine iritabil.
- Copilul refuză să facă treaba că nu poate fi obținută.
- Copilul a devenit sensibil și lacrimi în ochi.
- Profesorul se plânge de copil - să reducă la tăcere la tablă, să lupte cu colegii de clasă, la neliniște și altele.
- Un copil nu se poate concentra în clasă.
- Copilul roșește de multe ori, el tremură la genunchi, greață sau amețeli.
- Pat de vis coșmaruri „școală“.
- Copil minimizeaza toate contactele de la școală - „în coajă“ atât profesorii cât și colegii de clasă, se distanțează de tot ascunde
- Pentru copil evaluările, cum ar fi „trei“ sau „patru“ - un adevărat dezastru.
În cazul în care cel puțin o pereche de simptome pot fi atribuite uluire dvs. - este timpul să acorde prioritate. Un copil este mai important decât treburile casnice și de recreere la televizor.
Este important să nu pierdeți momentul în care copilul este complet de sub influența ta, și să nu fie în măsură să facă față cu temerile lor si anxietatii.
Ia măsuri - plan de acțiune pentru părinți în cazul în care copilul este în dificultate, supărat sau se simte frica inainte de scoala
Primul an universitar (indiferent - doar primul sau primul -. La noua școală) - acesta este cel mai dificil pentru copil. La urma urmei, viata este schimbat complet - există un studiu, trebuie să facă în mod continuu pe ei înșiși nici un efort, există noi adulți care încearcă să „comanda“, și noi prieteni, jumătate dintre ei doresc să-l ștergeți imediat de la prieteni.
Copilul este într-o stare constantă de stres ușor și confuzie. Că părinții ar trebui să ajute uluire să supraviețuiască în acest an și cel puțin parțial scuti starea psihologică a copilului.
Ce este important?
Uita-te pentru cauza! Veți fi capabil să găsească - 50% rezolva problema. Și apoi soarta copilului - în mâinile tale.
Stela uluire paie, în cazul în care este necesar, ghid, sprijin - și doar să fie frumos cu el un prieten adevărat.
Trebuie doar să fii acolo din prima zi. Noi nu avem acest tip de problemă. Copiii se execută să-mi spună tot ce sa întâmplat în timpul zilei. Chiar și fiica cea mare, care nu mai este de 16, iar ea mi-a spus totul. Uneori, nu este timp pentru a asculta cu adevărat, dar trebuie să țină cazul și să penetreze. În caz contrar, copilul este ofensat, și apoi de la ea timp de 2-3 săptămâni un cuvânt pe care nu se va extinde.
Asta e, cum ar fi, voi da copilul toate beneficiile civilizației, și du-te despre afacerea lor în liniște. Tip untethered. Și apoi la clasa 6-7 învăța că un copil nu te poate auzi, nu asculta, pur și simplu multiplică cu zero și așa mai departe. Și că școala a avut oroare completă întâmplă. Și că toți profesorii suferă de ea. Și chiar de la un ofițer de poliție pentru a efectua o conversație care vine. Și este aici că părinții strîngînd capul lui. Ia curele si turta dulce, iar copilul trebuie să scuipe pe ea, și multe altele. Copilul devine folosit prea mult timp pentru a fi „singur“, fără îngrijire părintească. Și acum el nu are nevoie de nici un ajutor, nici dosar moralizator cu mama. Și unde, mă întreb, ai fost, dragi părinți? Am lucrat? Stăm pe internet? Am mers la magazine? Jigsaw retezate și unghiile vopsite? Ei bine, se pare. Totul ar trebui să fie făcut în timp! Vrei copilul dumneavoastră astăzi și acum, nu mâine sau „când termin proiectul.“
Am o fiică - un adevărat partizan. Nimic nu fi atins de ea. Atâta timp cât ea nu vrea să - deși beysya de perete va fi în continuare tăcut. Și noaptea se rupe de obicei, și lasă-mă să arunc tot ceea ce tocmai l-am deconectat de la oboseală))). Ei bine ... ce să facă, trebuie să alerteze și să asculte. Și, desigur, cu profesorul pe picior scurt. În mod constant Eu sun, știu - cum și ce. Cu colegii de clasă vorbesc cu mamele lor. Cu toate acestea, este lipsit de sens, dar uneori interesant Infa aluneca)). Dar cel mai interesant lucru - să vină dintr-o dată. Când au fizra, sau atunci când sunt pe pauză. Vedem imediat totul dintr-o privire - care este prieten cu cine, cine este cu cine să se certe care intimidează care săvârșesc infracțiuni etc. Cu toate acestea, am pentru mici calmul său - și pune-l poate da, și de a reconcilia aflate în conflict, și țara încrezut.