El a plecat de la a fi un băiat sat, heruvim la celebrul scandalagiu și matershinnika România. La spectacole cowgirl cu ochi, citit ceva despre plăcerile simple ale vieții rurale, fete cor squealed: „Darling Esenin!“ Togo, devreme Esenina Maiakovski numit „țăran decorativ“ prea banal, nesincere, și poemele sale - „ulei de lampă reînviat.“ Dar „da liberiene cocoși-piepteni“ ocupat pentru scurt timp poetul. Și îngerul ia lăsat un pic: a scris versuri obscene pe peretele Mănăstirii Patimilor, și prin divizarea pictograma ar putea îneca samovar ei, ar putea cu ușurință și luminat de lămpi cu ulei.
Comportamentul său a găsit întotdeauna provocator, șocant, șocant. Poeziile sale - o pagină specială a poeziei ruse. Esenina nu poate fi condus în limitele înguste ale mișcărilor literare ale începutul secolului XX, este - în sine, rebel, pasionat, cu mare suflet rusesc larg deschisă. Poate de aceea poezia Sergeya Esenina nu lasă pe nimeni indiferent: ea, fie dragoste sau refuză să accepte și să înțeleagă.
Marketium a făcut o selecție a declarațiilor cele mai remarcabile ale acestui geniu.
- Dragoste - este de înot, este necesar să se scufunde, fie cu un cap, sau nu merg în apă. Dacă vă plimbați de-a lungul țărmului în apă, apoi doar stropite prin pulverizare și vă va fi rece și furios.
- Cine a iubit, astfel încât el nu poate iubi,
Cine ars nu va podozhzhosh. - Dacă înainte am fost bătut în față,
Acum acoperit în suflet sânge. - În inima ridicol, m-am implicat,
Am crezut prostește luat ... - Nu am fost niciodată pe Bosfor,
Am văzut în ochii tăi marea,
Foc aprins albastru.
Luând tot ce este în lume.
Dar acum îmi place în albastru.
Asta, desigur, nu vei găsi adevărul.
Să gloanțele spun arme.
Inima va fi o bucată de aur.
Ei s-ar fi inventat omul însuși.