5 mituri despre childfree de ce oamenii din secolul 21 nu doresc să aibă copii

De-a lungul ultimilor ani în lume, un nou fenomen - refuzul childfree sau voluntar pentru a avea copii. Tot mai multe femei în lumea de astăzi să ia o decizie - nu continuă linia de familie și să abandoneze bucuriile maternității. În fiecare an, mișcarea Childree devine din ce în ce mai popular și este deja provoacă îngrijorare serioasă din partea guvernelor. Această tendință a început în Europa, că nu sună surprinzător. La urma urmei, un adevărat popor european au o serie de avantaje și oportunități ascunse. Societatea Europeană de mult timp în urmă a ajuns la concluzia că oamenii din secolul 21 are dreptul să aleagă liber modul lor de viață. Acest lucru este valabil și pentru dreptul de a alege orientarea sexuală, și să fie un pic sau destul de un pic excentric, pentru a alege dreptul pe gustul partenerul tau, schimba sexul și dreptul de a avea sau a nu avea copii.

Fără îndoială, mulți oameni, atât de multe opinii. Vor exista întotdeauna unele tabere cu opinia sa personală. Cu toate acestea, acum este societatea europeană este un exemplu al unei societăți spre care întreaga lume. Către o societate în care toată lumea poate face alegerea lor. Acest lucru se aplică tuturor. pacea mondială cu diferite asociații sexuale, cu ascensiunea feminismului, cu transsexualii, chiar și cu legalizarea drogurilor ușoare, dar cu o nouă mișcare de oameni childfree nu au vrut să pună în sus. O femeie declară în mod deschis că nu va avea copii, și că ei nu au nevoie de ea, este supus la condamnare din partea societății. Dar, în mod paradoxal, acești oameni devin din ce în ce mai mult, ei găsesc reciproc, crearea unui grup. Deci, acum, oamenii sunt împărțiți în două tabere: fenomen childfree și reprezentanți ai opinii tradiționale cu privire la familie.

Mă întrebam ce este cauza de oameni cu o atitudine negativă față de familie și de copii și de ce au devenit mai mult? Am făcut o selecție a celor mai comune mituri despre childfree, care mi sa părut cel mai interesant.

Conform unei versiuni, prima dată termenul «childfree» (liber de copii, fără copii) au apărut în urmă cu 40 de ani, spre deosebire de cuvântul «fără copii» ( «fără copii"). Termenul impus nu este o organizație non-guvernamentală existentă Organizația Națională pentru non-părinți (Organizația Națională pentru Neroditeley). creatorul oficial - american Ellen Peck și Shirli Radl a avut loc o idealogii:

La începutul anilor '70 ai femeii de treizeci de ani, fără copii, a fost văzut ca fiind inferioare. Scuza oamenii ei childlessness considera sănătate precară, orientare sexuală, boli psihice, abuz de alcool sau de droguri. Nimeni nu ar fi avut loc, că o femeie nu are copii, pentru un motiv simplu - nu are dorinta.

Pe parcursul acestor 40 de ani, societatea a format un stereotipuri și mituri despre oameni care au decis să nu aibă copii și să ridice o familie.

Mitul 1: Toate childfree - oameni agresivi care urăsc și disprețuiesc copii.

De fapt, aderenți ai childfree - un popor pasnic, cu un comportament adecvat. Desigur, sunt cei care nu tolerează copii, dar aceste tipuri de caractere sunt prezente în societatea tradițională obișnuită. Afirmatie că toate childfree împotriva copiilor. Deloc, mulți childfree nu stau sau de mers pe jos de la copiii prietenilor sau a rudelor acestora. Mai degrabă, ideea este că childfree intolerant nu copiilor și părinților lor, care cred că copiii dovzoleno toate, iar dacă acestea sunt părinții, ei au unele drepturi speciale și de necesitatea de a fi tratat cu respect specială .

Mitul 2: childfree propaganidiruyut activ idealogii lui și a pus presiune asupra altora credința lor.

De fapt, fiecare persoană care a ales calea fără copii, au propriile lor motive personale. De multe ori, presiunea are o societate în sine, stereotipurile opresive că femeile ar trebui, în primul rând, de a avea copii, și apoi, să se gândească la o carieră sau chiar despre ceva. La om, în această privință, presiunea mai puțin. A fost la nașterea copiilor o femeie trebuie să vadă sensul vieții sale. Femeile de vârstă fertilă aproape nimeni nu întreabă, „vrei sa ai un copil?“ Rude, prieteni cred că o femeie a priori vrea foarte mult, iar ea aude în mod constant: „? Când ai de gând“ „Uite, da naștere, pentru că atunci va fi târziu“, etc. Dacă o femeie dintr-o dată spune că nu vrea să aibă un copil, atunci aude că „acest lucru nu este normal“, „vrei să fie tratate“, „nu înțelegi, copil - este cea mai mare fericire în viață“. Și astfel de conversații dura ani de zile. Childfree crea propria comunitate, nu de dorința de a disemina opiniile lor asupra lumii, și într-un efort de a găsi un mediu care sprijină alegerea lor.

Un om singur, care aude în mod constant de la alții, „ești un ciudat“, „Ești nebun“, „toată lumea vrea să aibă copii, și nu, această nevoie urgentă ca - ceva de făcut“, în cele din urmă începe să creadă că acesta este cazul, acesta doar nebun. În comunitatea childfree în mod deliberat oameni fără copii se simt mai confortabil, prima dată când nu trebuie să justifice alegerea lor.

De regulă, childfree nu încercați să convingă rudele, prietenii și cunoscuții pe care ei nu doresc un copil. Ei nu contează. Cele mai multe childfree - o persoană care a trăit viața destul de greu, să facă o carieră, au o gamă largă de interese. Ei nu au nici o dorință de a cineva - care învață cum să trăiască, și au un mare respect pentru libertatea de alegere. Mai mult decât atât, childfree destul de pozitive despre părinții care își cresc copiii bine, să impună dumneavoastră cerințe moderate copilului în raport cu mediul înconjurător.

Mitul 3: childfree - oameni profund nemulțumiți de mari probleme psihologice. Ei trebuie să fie tratate în regim de urgență.

De fapt, acest lucru urmează mitul numărul mitului 2. În lumea nebună astăzi, aproape toți oamenii au probleme psihologice. și, de altfel, maternitatea astfel de probleme exacerbează numai pentru că este - o nouă etapă în viața persoanei asociate cu depășirea crizelor psihologice ale problemelor de adaptare. Există, de asemenea, încă un stereotip că maternitatea - un remediu pentru probleme psihologice. Asta este, dacă vă simțiți rău, sunteți frecvente de stres si modificari ale dispozitiei, deci trebuie doar să dea naștere. Sau, dacă aveți unele probleme în familie, de exemplu, în cazul în care un soț sau iubit spree este pe cale de a arunca, atunci copilul și rodiu toate ustakanilos. Dar paradoxul, toate aceste sfaturi sunt destul de opusul. Pentru a fi un tată bun și mamă, și în mod ideal ar trebui să înceapă cu armonizarea sine. Dar, pentru un motiv oarecare - aproape nu deranja pe nimeni. Compania nu consideră că o mamă care are o copilărie traumatizantă, da-i copilul, dar este foarte confuz probleme psihologice childfree. De ce - care a devenit recent foarte la modă să spun că părinte ar trebui să fie conștient. Desigur, această atitudine duce la o scădere a indicatorilor demografici. Childfree, în mod paradoxal, - părinte suporteri informat și responsabil, respectă succes și armonioase părinți (în vorbitori de limbă rusă childfree - „detnye adecvate“ comunitățile lor se numesc).

Mitul 4: childfree - perdanți și cerșetori. Ei nu își pot permite copii.

Mitul 5: Chayldyri - egoist.

Pentru childfree este foarte important pentru a satisface propriile nevoi - atât materiale cât și spirituale. oameni fără copii apreciază libertatea în mod voluntar și posibilitatea de a face ceea ce le place lor. Dar aici avem de-a face cu standardele duble în societatea noastră. Să încercăm să ne gândim la ce procent de oameni în societatea modernă sunt egoiști. Face persoană egoistă care dă naștere unui copil, în scopul de a „avea pe cineva să aducă un pahar cu apă?“ Ce procent din părinți de a alege Parenthood - dorința de a da o nouă viață, nu în scopul de a păstra un partener, pentru a evita condamnarea publică ( „? Toți prietenii ei au deja copii, iar eu nu am ceea ce oamenii vor spune“), pentru a rezolva materialul lor sau probleme de locuințe? Și aproape nici unul dintre părinți nu condamnă o societate nu-mi pasă. Cu toate acestea, despre egoism childfree spun aproape întotdeauna, este egoismul lor provoacă condamnarea publică pe scară largă.

Interesant, printre celebritățile prea multe childfree. Aici, au răspuns la întrebarea: „De ce ai devenit childfree?“

1. Kim Ketroll: „Singurul lucru care ma enerveaza, deoarece se simte ca un proscris al Realiza societății, în cele din urmă, nu regret că nu am devenit o mama Sunt o mătușă bună și am mulți prieteni cu copii..“.

2. Rene Zelzveger: „Copiii - o servitute voluntară ... Și eu pot să vă spun sincer că nu m-am gândit a deveni o mama Maternitate - nu e ceea ce am vis în acest moment.“.

3. Cameron Diaz: „Sunt tânăr, am bucura de viata, femeile se tem să vorbească despre reticența sa de a avea copii, pentru că sunt siguri că vor evita să nu aspiră să aibă copii ...“

Specula dacă ar fi bine să fie childfree sau nu - afacerea tuturor, dar pentru a da vina pe ei - nu-l merita. Astfel de atitudini sociale negative față de childfree - o manifestare a conflictelor interne cauzate de faptul că societatea acordă puțină atenție problemelor de armonioasă părinte responsabil cu alegerea.

Pentru a-și apăra dreptul lor de a alege în zona de parinte - un mod greu de aplicare părinte statutului de părinte responsabil așa cum se dorește.

Ce părere ai despre mișcarea childfree?

articole similare