Cum să se asigure că personalul a încercat să-și îndeplinească și chiar să depășească planul?
Un șef al companiei spune lucrul la stand, iar întreaga echipă poate evalua ceea ce situația este și cât de mult este lăsat până la 100 la sută rezultat.
Al doilea propune să furnizeze un vas mare în centrul biroului și completați-l, de exemplu, mingi de tenis ca punerea în aplicare a planului (a se vedea, de asemenea, :. Ca o bucată de atelier de turnătorie cretă ajutat să depășească planul).
În acest articol, patru mai multi colegi da sfaturi cu privire la modul de a acționa asupra managerilor de a pune presiune.
Oferta de a schimba planul de execuție pentru timpul personal
Vladimir Yakovlev, Președinte al Consiliului și proprietar al „Absolut“, Arkhangelsk
Aflați ce este important pentru managerii, și să o ofere pentru a le în schimb. In practica mea a fost un caz: în aviație și baza tehnică a celor patru echipe de tehnicieni au fost în imposibilitatea de a repara locul de muncă la bordul aeronavelor. Și a fost cea mai tare timp: incendii forestiere, câmpuri de chimie de prelucrare, etc., am analizat situația și a constatat că de vârf a activității majorității angajaților coincide cu sezonul de vânătoare, pescuit, ciuperci colectarea și fructe de pădure ... Și apoi el a propus să creeze „brigadă sălbatic.“ Am adunat să se ofere voluntari tehnicieni și a explicat: planul standard pentru reparații - cinci aeronave pe lună, am crește planul cu 40%, care este pus în ea șapte avioane, iar în cazul în care se execută, atunci înainte de sfârșitul lucrării luni de artă nu poate ieși și să dedice restul zile de vânătoare și pescuit. O echipă de 12 de zile a reparat șapte aeronave, astfel încât experții nu au găsit nici o defecțiune tehnică sau de căsătorie. Zilele rămase de oameni merg despre afacerea lor. Același lucru se poate aplica pentru manageri de top: pentru anumiți indicatori în activitatea de a le oferi timp liber pentru a comunica cu familia sau petrecere a timpului liber. Nevoile de diferite persoane: un colector, o călătorie; întrebați fiecare ceea ce este important pentru el personal.
Un alt mod - conversație informală. Eu folosesc adesea această metodă pentru a lucra. Acum câțiva ani am cumpărat un hotel. De-a lungul timpului, am observat că performanța unuia dintre managerii de top a scăzut brusc. Motivele au fost personale. Am invitat-o la masa de prânz împreună, și a explicat că înțeleg toate circumstanțele, dar am nevoie de experienta si profesionalismul ei. El a spus că este foarte aprecia și au nevoie de ajutorul ei. După conversația managerul nu este pur și simplu a revenit la locul de muncă, dar a crescut, de asemenea, numărul de oaspeții hotelului.
Aranja o competiție între managerii de top
Nu este nici un secret faptul că oamenilor le place să concureze, este această caracteristică folosim, atunci când aveți nevoie pentru a lucra la manageri de top. Desigur, avem o companie mare și de afaceri specifice, dar sunt sigur că abordarea noastră va lucra în orice întreprindere.
În România, avem 25 de sucursale combinate în patru grupe (teritoriile). În final, liderii teritoriilor se stabilesc planurile preliminare și bugetele de vânzări, deoarece acestea reprezintă ceea ce industria va avea loc licitații, clienții publice de aprovizionare au nevoie. În această etapă, fiecare dintre managerii de top au spus cât de mult se asteapta sa primeasca. Concurența a început deja, ca nimeni nu vrea să fie rămas în urmă. Apoi, rezumă planurile preliminare, un singur buget coordonat, aprobat de societatea de administrare, iar cifrele sunt returnate la managerii de top au un plan (sarcină pentru perioada următoare). Conform rezultatelor fiecărui trimestru primit rapoarte că cineva a ajuns. Am observat: în cazul în care unul dintre teritoriile planului și ratele de creștere peste ceilalți încep să lucreze mai eficient, încercând să depășească liderul. Managerii de top din zonele mai puțin dezvoltate încearcă să schimbe ceva în munca lor de a îmbunătăți unele procese, realocarea resurselor, pentru a muta oameni în alte zone.
Oferta de formare pentru contul companiei
Maria Lavitskaya, CEO al Business School Premium, Krasnoyarsk
O rețea farmaceutică, cu birouri în diferite regiuni din România, ca un bonus pentru depășirea planului de către un anumit procent pentru manageri introdus posibilitatea unei educație MBA în detrimentul organizației. Cu toate acestea, doar suficient pentru a depăși planul, încă mai trebuie să îndeplinească o serie de condiții. În primul rând, în cursul anului au loc în clasamentul regional, nu mai mic decât al treilea. Pentru anumite nebrevetat sunt indicatori importanți: numărul de elemente din conversie de verificare (procentul de vizitatori farmacie a făcut o achiziție), etc. În al doilea rând, un manager de top trebuie să depășească un anumit procent din planul anual (în medie, 10%) .. Cu cei mai buni manageri este un acord cu privire la formare, atunci ei sunt obligați să lucreze pentru mai mult de doi ani de la companie. Pentru mulți, a fost un stimulent foarte puternic și performanța companiei a crescut brusc.
Un alt mod de a influența managerul de top - recunoască public meritele sale. De exemplu, unul dintre dealerii nostri auto majore alege anual cei mai buni manageri ai departamentelor de vânzări ale sucursalelor sale. directori selectate sunt invitați la Moscova, unde au fost felicitați și recompensați, și, în plus, participă la cursuri de master cu funcții de conducere formator de vânzări și instruiți de către importator principal.
În mod clar că nu fiecare angajat va primi bonusuri o data
Natalia general Gorbaciov director al „tort visurilor tale“, București
Avem un anumit tip de activitate, și piroane de vânzări apar numai în timpul sărbătorilor. Apoi, întrebarea nu este vorba despre îndeplinirea planului. Dar, în timpul recesiunilor de sezon lucrurile adăuga până în mod diferit, și trebuie să explice senior manageri care lucrează în această perioadă - strategice, și este foarte important. Ne desfășurăm diverse prezentări și produse de degustare. La modul în care clienții zainteresuem depinde în ordine de vacanță de vârf. Cu toate acestea, mulți angajați sunt foarte greu, chiar și cu perspectiva financiară în bonusuri de vânzări de vârf, supraviețui câteva luni de calm. Pentru a menține activitatea managerilor de la nivelul corespunzător, am dezvoltat un sistem de stimulente materiale. De asemenea, a fost introdusă componenta variabilă a venitului, care depinde de îndeplinirea planului.
calcul premium EXEMPLU
Conform datelor noastre, vânzările medii ale managerului de top - 700 de mii de ruble .. Componenta constanta a veniturilor sale - 27 de mii de ruble .. (Care este de 15% mai mare decât cea a concurenților noștri). Am calculat că valoarea țintă a planului trebuie să fie de cel puțin 30% mai mare decât nivelul mediu al vânzărilor. Rezultatul a fost o figură de 910000. Frecați. (700 mii. + 30%). bonus de 3,5% se plătește pentru executarea planului - aceasta este rata efectivă a managerului de lucru de top. În continuare, se calculează volumul maxim posibil de vânzări, acesta sa ridicat la circa 1,3 milioane de ruble.; premium în cazul în care este îndeplinită - 11% din suma. Să ia în considerare practica companiilor de rețea în ceea ce privește veniturile managerilor de top, sub a cărui conducere personalul vinde cu succes, și a introdus un bonus de 2% pentru capul de punerea în aplicare a planului de către managerii de linie, sub comanda sa, și o primă de 1,5% în îndeplinirea planului. De îndată ce managerul liniei realizează un plan de vânzări, un manager de top primeste premiul. În sezonul de vârf de vânzări este salariul mare pentru un manager de top. În cazul nostru, această practică sa dovedit a fi eficientă
Ca o bucată de cretă atelier de turnătorie a ajutat să depășească planul
La uzina, deținută de industriașul american, muncitori de turnătorie nu a reușit în mod constant să efectueze planul. maistru încercat totul pentru a convinge muncitorii, personalizate, jurat, amenințat cu osânda veșnică și separare. Fără nici un rezultat. proprietarul companiei nu a înțeles de ce acest lucru se întâmplă. Într-o zi înainte de sosirea tura de noapte, el a cerut lucrătorilor ca schimbul de zi a dat căldurilor zi. După ce a primit un răspuns, el a cerut o bucată de cretă, și apoi, fără să spună un cuvânt, a atras o mare de șase, și a lăsat pe podea. Lucrul tura de noapte, când a văzut o figură a început să întreb ce înseamnă. Șeful a explicat că a venit la proprietar, a fost interesat de cât de mult a dat incalzeste, iar apoi a scris numărul pe podea. În dimineața următoare, proprietarul a mers înapoi la turnătorie. tura de noapte șterse figura 6 și a înlocuit-o cu un număr mare de 7. Lucrul tura de zi a venit în magazin, a fost surprins să vadă șapte necretoase. Ei viguros setat să funcționeze și seara, lăsând, a atras un număr foarte mare 10. Ritmul a început să crească, și în curând rămas în unitate depășit de dezvoltarea tuturor celorlalte departamente ale fabricii.