23-2 verb

Spre deosebire de gerunziu substantiv verbal.

De la nedefinita gerunziu activă trebuie deosebit substantiv verbal, care se termină, de asemenea, în -ing. Spre deosebire de un gerunziu, un substantiv are proprietăți noun numai verbale și este utilizat cu articolul poate avea o forma de plural și poate fi determinat adjectiv:
Nu a luat parte la ședințele comisiei.
El a luat parte la ședințele comisiei.
Am fost trezit de loudtalking lor.
Am fost trezit de conversația lor tare.

Lipsit de proprietăți verbale, substantiv verbal, spre deosebire de gerunziului nu este o formă de timp și nu reprezintă garanții. Spre deosebire de gerunziului după substantive verbale nu pot fi obiectul direct:
Ei au început loadingof nava.
Au început încărcarea navei.

Elevii folosesc adesea în mod greșit după verbul gerunziu tranzitorie în loc de complement direct, adică în loc de un substantiv fără prepoziție, un substantiv cu prepoziția de. Trebuie avut în vedere faptul că gerunziului este o formă verb și, prin urmare, necesită aceleași suplimente ca verbul finit:
Ei au încărcat nava.
Au început încărcarea navei (și nu: de încărcare a navei).
Am citit cărți în engleză.
Îmi place să citesc cărți în limba engleză (în loc de: citirea cărților în engleză).

Notă. Trebuie avut în vedere faptul că nu toate substantivele verbele sunt formate prin adăugarea -ing sufixul. Multe substantive verbe sunt formate în alte moduri:
pentru fabricarea de a produce - producția fabricarea
pentru a navei pentru a navei - expediere expediere
pentru a oferi aprovizionare - livrare livrare
pentru a ajunge să sosească - sosire Sosire
de a vinde vinde - vânzare de vânzare

În loc de astfel de substantive elevii folosesc uneori greșit substantive cu sufixul -ing:
Am fost informați cu privire la sosirea (și nu: venirea) a navei.
Am fost informați cu privire la sosirea navei.
Această firmă este angajată în fabricarea (și nu: fabricarea) a turbinelor.
Aceasta companie este angajată în turbine de fabricație.
Am trimis firma contractul nostru de vânzare (și nu: vânzarea) de o încărcătură de zahăr.
Am trimis firma noastra un contract de vânzare a încărcăturii de zahăr.

Engleză gratuit on-line. Cursul este pentru incepatori.

articole similare