19 „din spatele scenei“ secrete de la angajații ikea sale

Foștii angajați ai imperiului suedez de mobila descoperit lucruri interesante despre activitatea companiei din interior.

Sunt sanse ca prin citirea acestui text, au fiecare acasă unele părți interioare ale IKEA. S-ar putea sta chiar pe canapeaua de IKEA, citește la masă, sau culcat pe un pat, cumpărat în cel mai apropiat de casa magazinului mobila a Imperiului suedez.

Adevărul este că astăzi, IKEA este cel mai mare vanzator din lume de mobilier și amenajări interioare, vânzarea de bunuri de calitate în valoare de miliarde de dolari in fiecare an. Dar magazinele sale galben-albastre masive sunt obișnuiți cu consumatorii din întreaga lume rămân cu succes de-a lungul ani datorită muncii de mai mult de 150 de mii de angajați ( „co-workers`“ - spune la IKEA) la nivel mondial. Am vorbit cu unii dintre ei pentru a afla ce e ca să lucreze pentru unul dintre lanțurile de retail cele mai cunoscute din lume, și am învățat multe lucruri interesante.

1. Long Way naturale de cumpărături.

Nu este nici un secret faptul că toate magazinele IKEA sunt concepute în așa fel încât consumatorii, Pătrunzând, a trecut prin întregul magazin - de la Departamentul de bucătărie stabilește secțiuni cu materiale textile. Astfel, fiecare cumpărător potențial în timpul unei vizite la magazin arată numărul maxim posibil de produse. „Se pare că IKEA te duce de mână și însoțește calea de la intrare la ieșire, și face achiziționarea de bunuri cât mai mult posibil,“ - scrie în cartea sa „Adevarul despre Ikea“ Johan Stenebo, unul dintre veteranii companiei.

2. există tăieturi secrete scurte.

Și, cu toate acestea, trasee scurte, care să permită să nu aibă loc fără diviziuni IKEA excepție există. Există mai multe rute de nivel redus, în fiecare magazin - acestea sunt create în cadrul securității și ușurința de circulație a mărfurilor și a personalului. Și toate acestea sunt deschise pentru vizitatori obișnuiți. Pur și simplu, aceste mișcări nu se va face publicitate, astfel încât să le găsească, va trebui să încerce. De multe ori, aceste rute începe la ușa etapă fără marcaje.

„Îmi place IKEA, dar uneori ai nevoie de doar 20 de minute pentru a avea pentru a obține și în afară de magazin,“ - spune Marie, care a lucrat pentru compania timp de 11 ani. „Dacă este necesar, trebuie doar să întrebați personalul vă arată cel mai scurt drum spre destinație, și vă va arăta cea mai apropiată rută.“

3. Dar nu te obișnuiești o lungă perioadă de timp.

„Ei sunt în continuă schimbare“, - spune Paul Robertson, care a lucrat 10 ani în divizia canadiană a companiei. „Ei trebuie să se schimbe obiceiurile de trasee scurte, astfel încât cumpărătorii nu au putut obișnui cu ele. Astfel, după un timp, va trebui din nou pentru a merge tot drumul lung de la început până la sfârșit. "

4. Pereții muta prea!

5. Oamenii cumpara probe.

Vorbind despre spațiile expoziționale. Este interesant faptul că cumpărătorii decid de multe ori pentru a cumpăra mobilă în întregime în același design și structură așa cum este prezentat pe afișaj. Potrivit lui Paula, uneori, în magazine oamenii vin pentru a vedea camera de modul în care este prezentată pe ecran, și să-l.

6. Secțiunea „portofel deschis“.

magazinele IKEA sunt umplute cu multe lucruri mici, dar foarte util. Ele sunt atât de ieftine încât, uneori, într-adevăr greu pentru a trece. Aceste secțiuni se numesc „Pregătiți portofelul.“

„Acesta se concentrează masa de bunuri ieftine care determina cumpărătorii să facă cel puțin un fel de cumpărare. Prin urmare, există o percepție că clienții IKEA cumpăra fie nimic sau doar o mulțime de“, - spune Collins în New Yorker. Potrivit lui Rob, de fapt, vei primi aproape sigur un pachet de lumânări aromatice și umerașe de ambalare a venit chiar și în căutarea unei lămpi de birou.

O altă metodă, ceea ce face cumpărători pentru a pune într-un coș mai multe elemente, cunoscute sub numele de «Bulla Bulla». „Coșuri mari sunt întotdeauna umplute la capacitate cu sute de produse, pentru a crea efectul de volum și, prin urmare, ieftinătate“, - spune Collins. În cazul în care nivelul de mărfuri în aceste coșuri este redus, acestea sunt umplute din nou. Deoarece cumpărătorii cred că într-adevăr a face o afacere.

8. Da, aveți posibilitatea să minți pe mobilierul din magazin.

IKEA spațiu expozițional creat, astfel încât acestea ar putea încerca să testeze și să obțină o anumită experiență înainte de cumpărare mobilier. Deci, dacă doriți să ghemuiesc sau, dimpotrivă, să se întindă pe pat - merge mai departe, fă-o!

„Poți să stai de fapt și se culcă pe paturi, dar în cazul în care este amânată pentru câteva ore, va trebui să te trezești,“ - a spus Paula.

9. Dar poate că nu vrei.

Potrivit lui Jana, care lucrează la IKEA din Texas, pe perne de pe patul meu doar o dată pe lună, și cazuri de pernă - numai atunci când acestea devin vizibil murdare. Același lucru se întâmplă și cu pături și pilotă. „Dacă vom vedea că unele lucruri nu se potrivesc aspectul lor, acestea ar trebui să fie variate,“ - a spus ea.

10. Vă rugăm să nu deschide pachetul!

„Clienții se vor deschide pentru toată lumea și totul“ - a spus John. „Tot ceea ce este în magazin, deja reprezentată pe ecran. Puteți atinge, simți, face-în-față, dar pentru un motiv oarecare, ei (cumpărători) a deschis pachetul și lăsați-le în această stare. De ce nu își dau seama că atunci când deschid lucruri, nu le putem vinde și trebuie să scaneze din nou?“.

11. Consultanții, care nu sunt în nici o grabă pentru a ajuta.

Dacă sunteți într-un tip pasiv-agresiv al cumpărătorului, vei fi dezamăgit în IKEA. Angajații au o instruire specială pentru a permite clienților înșiși să caute ajutor în cazul în care au nevoie de ea. „Trebuie să ajute clienții numai în cazul în care cere pentru el“ - spune Rob. „Am explicat că aceasta este o astfel de abordare scandinav special pentru magazinul de lucru.“ Aceeași regulă se aplică în cazul în care clienții sunt depozit să găsească și să livreze produsele la registru, cu excepția cazului când este într-adevăr nevoie de ajutor fizic.

12. Carti pentru showroom-uri aduce angajaților înșiși.

camera de obicei la magazinele IKEA sunt, de obicei presupune existența rafturi, dar rafturile goale nu sunt binevenite fără cărți. Prin urmare, angajații înșiși sunt, de obicei cere să aducă cărți nedorite din bibliotecă acasă pentru a umple spațiul gol. Desigur, sunt doar cele mai populare cărți de uz general. În plus, pentru fiecare afișare selectat cărți într-o schemă de culori corespunzătoare.

13. Cele mai populare produse - este.

Etajere «Billy» și tabelul «Lipsa». Toate foarte simplu.

14. Numărul de serie al produsului spune o mulțime de lucruri interesante.

Potrivit lui Robertson, există câteva caracteristici interesante asociate cu codul de 8 cifre, atașat la fiecare produs IKEA. „Când am lucrat acolo, ultimele două cifre ale codului care indică culoarea produsului. De exemplu, numărul 40 a însemnat „albastră“. Dar numărul 41 a însemnat „albastră“ și 42 - „albastru închis“.

Multe nume sunt de asemenea importante. Collins a New Yorker adaugă că, de obicei, biblioteci isi iau numele de la diferite profesii, perdelele sunt numite după matematicieni, și produse de baie - cu numele de râuri și lacuri.

15. Cumpărători, de multe ori susțin despre achizițiile.

„Dacă nu doriți să testați puterea de relatiile tale, du-te pentru cumpărături în IKEA», - spune Yana. „Presupun că cauza de stres pentru oameni este faptul că magazinele sunt prea mari. Îmi amintesc de un cuplu care a ales covor, și în cele din urmă el a fost în pragul colapsului, și era plin de lacrimi. Apoi am mers pe covor, pe care au vrut, ci doar a devenit mai rău. "

16. Ei vorbesc de cod.

Când auziți mâini libere „22 Cod“, înseamnă un semnal de primejdie, care vine de la toate birourile de linii. „De obicei, am auzit în timpul orelor de vârf sau la sfârșit de săptămână,“ - spune John. „Acest lucru înseamnă că fondurile transferate la linia de stocare. În acest caz, fiecare angajat instruit este trimis la salvare. "

În cazul în care un copil (care se întâmplă foarte des) se pierde în magazin, John spune ca managerii folosesc un „cod 99“, în scopul de a trimite un semnal către toți clienții. „Avem un număr foarte mare de dulapuri și paturi, care poate fi o evadare mare. În cazul în care copilul vrea într-adevăr să se ascundă, nu-i face nici o lucrare. "

17. După schimbarea începe distracția.

„Până la sfârșitul turei, vom deschide toate pereții portabile și au un spațiu gol mare“ - își amintește Paula. Și poate că nu există nici un loc mai bun decât acest spațiu pentru a juca ascunde și de a căuta.

„Un tip cu care am lucrat de fiecare dată când m-au forțat să-l caute după schimbarea de a ascunde în magazin,“ - spune Robertson. „Deci, de fiecare dată când ai terminat, a trebuit să treacă prin magazin, știind că într-o zi apare brusc în sus și sare la mine, și el este gestionat în mod constant.“

18. Care sunt cele mai bune cadouri pentru Crăciun?

IKEA este bine cunoscut pentru atitudinea sa de bună față de angajați, care primesc cadouri generoase la sfârșitul anului - de la electronică la bilete de avion.

„In primul an, am lucrat pentru companie, am primit biciclete. În acest an au dat Rokus ». Paula spune că angajații săi magazin identificate în cursul anului pentru un loc de muncă bun la sfârșitul anului au șansa de a câștiga bilete la oriunde în lume.

19. Pinterest crește vânzările.

Angajații spun că atunci când toate produsele care urmează să fie plasate pe proiectul dvs. virale Pinterest, ele vând repede. „A existat chiar și un raft special pentru condimente (Bekvam), care este în mod constant vândut din cauza unui singur mesaj pe Pinterest», - spune Paula. „Am fost în mod constant să vorbesc cu oameni care au venit:“. Dacă ați venit pentru condimentul, noi nu avem "

Sursa: Bazat pe materiale mentalfloss.com