Ele apar ca de nicăieri: toate aceste „bine“, „cum ar fi“, „într-adevăr“. Timpul trece, iar noi nici măcar nu se poate construi fraze simple, fără ajutorul lor. Noi declarăm război cu ei, dar în locul lor cresc alte „buruieni“ ...
Și aici e un alt studiu interesant de cuvinte-paraziți:
Pe «Ответах@Mail.Ru» întrebarea a fost întrebat: „Ce obicei crezi că cel mai rău?“. Alături de fumat, lene, obiceiul de a fi mereu târziu și unghiilor-musca unul dintre cele mai frecvent răspuns a fost că un obicei prost este de a folosi în vorbire cuvinte-paraziți.
Word-paraziți - acestea sunt cuvintele, ligamentele, ferm înrădăcinată în lexiconul persoanei.
Pe «Ответах@Mail.Ru» întrebarea a fost întrebat: „Ce obicei crezi că cel mai rău?“. Alături de fumat, lene, obiceiul de a fi mereu târziu și unghiilor-musca unul dintre cele mai frecvent răspuns a fost că un obicei prost este de a folosi în vorbire cuvinte-paraziți.
Word-paraziți - acestea sunt cuvintele, ligamentele, ferm înrădăcinată în lexiconul persoanei.
ferm incluse în cuvintele sale rostite, care au devenit un obicei. Este complet gol, cuvinte de buruieni. Ele sunt baterea ritmul vorbirii, împiedică înțelegerea. Omul însuși, având în discursul său cuvânt-paraziți, nu le observă. Un ascultător este obosit, slab.
Exemple de aceste cuvinte sunt ilustrate E.Moshkovskoy poem vesel:
Odată ce a existat aceasta, așa cum este,
Ei bine, apoi, în ordine
Gilot este cel mai
Cu mamoyu lui.
A existat un alt chudak-
Acest lucru înseamnă că, în general, atât
Și fiul său favorit în drept.
numita in-law
Ca să spunem așa.
Numele O soție era bine ...
Un vecin a numit-o ...
Și lui parinti-
vezi
Și tu vezi ...
Și unele de e-uh
El a trăit la ultimul etaj ...
Și ei sunt toți prietenii ...
Ei bine, atunci, și, în general.
Unele dintre aceste cuvinte sunt folosite de mai multe persoane. Dar la punct și nu de multe ori. Faptul că o persoană are un obicei de-articuleze cuvinte inteligibile paraziți, se poate vorbi numai atunci când același cuvânt (sau cuvinte), el introduce în aproape fiecare propoziție.
Word-paraziți se agață de obicei persoanei care face de multe ori o zgudui în discursul, nu poate găsi rapid cuvântul potrivit. Se crede de asemenea că obiceiul de a-articuleze cuvinte inteligibile paraziți - o mulțime de oameni cu un vocabular mic. Dar aș argumenta cu asta. Cunosc oameni cu un vocabular bogat, au obiceiul de a insera în discursul dumneavoastră de cuvinte-paraziți. Cursul Institutul „Retorică și vorbire Cultura“, ne-a învățat o doamnă foarte frumos în vreo patruzeci de ani mai devreme. Prelegeri, cu alte cuvinte, au fost foarte interesante și pline de informații utile este vitală. Candidatul științe filologice ne învață cum să vorbească, în timp ce un obicei de finisare fraza cuvânt-parazit „in-the-by!“. Și a fost pronunțată în nas, cu o voce cântată. Dar asta nu a instructorul nostru în retorica inconfortabil să audă și să înțeleagă fac, ci mai degrabă a dat unele aroma.
În mod repetat elevii auzit discută profesorii lor, cifrele divizate - câte ori într-un cuplu de profesor de matematica a spus cuvântul „înseamnă atât“, și profesor de istorie a civilizațiilor din lume - expresia „faptul că“. Concluzie: Discursul de paraziți nu este asigurat nimeni - nici un botanist, nici mecanic.
Unii oameni folosesc în mod deliberat paraziți în discursul său. Rolul cuvânt-paraziți în acest caz - tactic. Dacă o persoană nu vrea să răspundă la întrebarea „incomod“ și să răspundă în continuare necesare, el încearcă să cumpere timp. Până spune omul, „știi ce afacerea“ intonară lui „Vezi“, „Ei bine, cum spui tu,“ etc. El frenetic gândesc la ce și cum să răspundă.
Foarte adesea o persoană care are în dicționar activ parazit său începe să le folosească ca un val sau graba de a livra discursul său. În acest caz, paraziții vorbesc despre caracteristicile psihologice ale unei persoane - că el era nervos, neliniștit, pripit.
Cele mai frecvente și mai frecvent utilizate cuvinte-paraziți sunt înjurături. Prezența în lexiconul înjurături-paraziți indică cultura umană scăzută. Mai mult decât atât, care utilizează rogojini, deci încă și în cantități nelimitate, pentru cuvintele ligamentului.
Există sunete de paraziți. Mulți oameni au obiceiul de a ridica cuvântul potrivit, trage "uh-uh", "ah-ah-ah" sau "um-m". Acest obicei este de obicei foarte iritant pentru public.
Există individuale de cuvinte-paraziți specifice unui anume homo sapiens. De exemplu, eu sunt familiar cu persoana care are obiceiul de a-pronunțînd cuvântul parazit „ma“. Și el folosește foarte des. Când am devenit pentru prima dată cunoștință cu această originală, am fost surprins să aud un „ma“ constant și mă întreb ce înseamnă. La început am crezut că a fost o versiune mai mică a unui swearword grosier. Dar a fost mai simplu: "ma" - o abreviere de "e-m [a] e".
Există o teorie interesantă ca parazit cuvânt care trăiește în lexiconul uman, puteți spune despre natura sa, esența de gândire și de a vedea lumea. În cazul în care o persoană folosește cuvântul-parazit „simplu“, aceasta înseamnă că el crede că totul ar trebui să fie ușor în viață, este rezonabil, chiar banală și fără probleme! Pentru a utiliza cuvântul-parazit „cu adevărat“ vrea să deschidă ochii oamenilor la adevărul vieții - un fel de luptător pentru adevăr. „Ai înțeles“ - acesta este un exemplu clasic de „mic“ om - timid și în mod constant înainte de toate apologetică. „Pe scurt“ - o persoană care nu este de a comunica, el nu-i place să vorbească, așa că vrea să taie discursul său. Cu toate acestea, din cauza acestui efect invers infinit „mai scurt“ este atins.
Tinerii în cursul cuvântului „place“. Este o convenție. Tineretului și trăiește - așa cum se va merge, așa cum au fost, și du-te; așa cum va fi, așa cum au fost, și nu vom. Tinerii nu sunt împovărate cu responsabilitate, aceasta afectează discursul.
Doar mi se pare că această teorie nu a fost verificată de nimeni. El mi-a spus despre o dată profesorul meu de limba română. Printre rudele sau prietenii, sunt oameni, pronunțând aceste cuvinte? Dacă da, puteți găsi cu ușurință dacă această teorie este corectă.