301, 302 și un canonic rel ce diferențele în ceea ce privește ux și SEO

301, 302 și un canonic rel ce diferențele în ceea ce privește ux și SEO

După aceste declarații ale angajaților de căutare în rândul specialiștilor SEO-au apărut de părere că 301 și 302 - același lucru.

Așa că am decis să spunem, care este diferenta dintre un 301 și o redirecționare 302, de ce este o problemă complexă, și de ce aceste metode sunt diferite, nu numai din punct de vedere SEO tehnice, dar, de asemenea, ți-a trimis semnalul de intenție.

De ce este această întrebare dificilă?

Ca urmare a oamenilor și păianjeni motor de căutare nevoie pentru a ajunge la o pagină nouă.

De ce sunt aceste distincții importante?

Noi trimitem semnale neclare. Noi facem lucruri fără sens și îndeamnă Google să ne interpreteze, și este munca grea.

Noi facem o mulțime de lucruri ciudate. Noi folosim 302 redirecționează deoarece este o astfel de oportunitate în CMS-ul nostru. Am uitat să le schimbați la redirecționările 301. Programatorii noștri nu înțeleg diferența, și ne aflăm într-o situație în care un sit trimite semnale contradictorii, iar Google încearcă să ne ajute. Nu a fost întotdeauna cu succes.

În acest caz, motorul de căutare păianjeni nu înțeleg în cazul în care au nevoie pentru a merge. Utilizatorii vor ajunge pe ultima pagină, dar roboții vor trebui să aleagă, iar această alegere poate fi greșit, pentru că intenția ta este exprimat nedeslușit.

1. Non-redirecționări 302 pot fi prelucrate ca redirecționările 301

Dacă nu știi unde se duc semnale, uita-te la pagina pe care este clasat. În cele mai multe cazuri, această adresă URL și le primește.

Prin urmare, dacă setați un 302 l la stânga și vezi că pagina B este indexat și clasat, atunci această pagină este, probabil, devine semnale de clasificare.

Am descris modul în care Google poate acționa într-o astfel de situație. Dar, dacă sunteți în termen de o jumătate de an nu a eliminat un 302, care a fost intenția ta? Ce ai vrut să realizeze în acest fel?

O parte a problemei este, de asemenea, faptul că, prin pune întrebarea: „Este 301.302 de redirecționare și rel = canonic nu este același lucru“, ne referim de fapt: „nu este același lucru pentru SEO“. În opinia noastră, este permis, dar este întrebare foarte periculos. Da, trebuie să știm cum să rang semnalele sunt transmise și da, Google le poate trimite prin oricare dintre aceste decizii. Cu toate acestea, în ceea ce privește UX, acestea sunt foarte diferite, iar acest lucru este important.

2. Rel = canonic pentru boti, nu oameni

În consecință, rel = canonic este complet diferit de 301 de redirecționare, care vă permite să redirecționați utilizatorii și roboții la pagina B. Această metodă este, de asemenea, diferit de 302 de redirecționare, care vă permite să redirecționeze utilizatorii către o altă pagină, și să păstreze roboții pe curent.

Să ne uităm din punctul de vedere al utilizatorului. Am cerut în mod repetat această întrebare: „Am auzit că rel = canonice variind de emisie a semnalelor. Ce ar trebui să alegem? Această opțiune, sau redirecționare 301? Ar fi mai bine din punct de vedere SEO? ».

Noi de fapt, credem că rel = canonic, de regulă, trece semnale de clasificare. Cu toate acestea, ca SEO, este o întrebare rea. Atunci când se utilizează oricare dintre aceste soluții utilizator experiență de interacțiune cu resursa sunt foarte diferite.

De ce acest lucru este important - pentru ambele roboții și oameni

Să analizeze situația și să nu se concentreze doar pe clasament și semnalele de SEO, pentru că tot ce am considerat soluții utilizate în scopuri diferite.

articole similare