Am ajuns deja porunca a cincea. Să-l citească și să reflecteze.
„Cinstește pe tatăl tău și pe mama ta [că ești bine și] ca zilele tale, în țara pe care DOMNUL Dumnezeul tău ți-o dă“ (Exodul 20: 12)
Acest loc este susținută de către un alt pasaj din Noul Testament:
„Copii, ascultați de părinții voștri în Domnul: căci este drept. Cinstește pe tatăl și pe mama ta, care este prima poruncă cu promisiune: ca să fie bine cu tine, și să trăiești multă vreme pe pământ „(Eph.6: 1-3)
Am spus deja că potrivit Scripturilor, un atac asupra suveranității, de obicei, se pedepsește cu moartea. Porunca părinților - în cinstea nu este o excepție:
„Cine va lovi pe tatăl său sau pe mama sa, să fie pedepsit cu moartea“ (Iskh.21: 15)
„Oricine va blestema pe tatăl său sau pe mama sa, să fie pedepsit cu moartea“ (Iskh.21: 17)
„Oricine va blestema pe tatăl său sau pe mama sa, lampa lui se stinge în întuneric adânc“ (Prit.20: 20)
„Cine fură pe tatăl său sau pe mama sa și spune:“ Nu este nici călcare de lege „unul - spărgători de complice“ (Prit.28: 24)
acuzații foarte grave! Chiar si ceva înfiorător de astfel de cuvinte. Dumnezeu, astfel protejează suveranitatea părinților, pentru că el însuși a poziționat la Tatăl.
„Un fiu cinstește servitorul tatălui său - stăpânul său; dacă eu sunt tată, unde este onoarea mea? Și dacă eu sunt un maestru, unde este teama mea? Zice Domnul oștirilor către voi, preoților, care disprețuiți numele meu. ... "" (Mal.1: 6)
Atitudinea față de părinții ar trebui să fie elementele de respect și de teamă. La fel ca înaintea Domnului. Dacă nu știm cum să trateze în mod corespunzător părinții - nu putem înțelege pe deplin cum să citească Dumnezeu Tatăl. De aceea, această poruncă, evreii spun, era încă pe tăblița porunci care se referă la relația cu Dumnezeu, nu într-o relație cu un bărbat.
Misterul este ascuns în această poruncă pe care Dumnezeu și părinții sunt parteneri în crearea omului nou. Conform planului lui Dumnezeu că părinții ar trebui să devină parteneri și nașterea spirituală a copilului lor, învățându-l Cuvântul lui Dumnezeu.
„Și voi, părinților, nu întărâtați pe copiii voștri, ci creșteți-i în mustrarea și învățătura Domnului“ (Eph.6: 4)
Ce înseamnă să nu irita copiii? Înseamnă să se complacă în toate lucrurile? Categoric nu! Nu irita copii - inseamna a crea o atmosferă în familie, în care copiii vor fi ușor de a da ceea ce părinții lor.
De la unii oameni am auzit expresii cum ar fi - „Părinții mei nu Doda mi place și este dificil de a le citi.“ Părinții nu nedodali te iubesc, și-a dat la fel de mult ca le-ar plăcea acest lucru. Cei mai mulți dintre noi părinții nu erau creștini, iar acest lucru înseamnă că sursa de completare a iubirii ei nu au avut. Astăzi avem un Dumnezeu - sursa iubirii adevărate. Prin urmare, putem darui asupra copiilor lor iubesc mai mult decât părinții noștri au făcut pentru noi. Încercați să vă asigurați că copiii dumneavoastră au avut mai puține dificultăți cu tine respect. Acest lucru va simplifica eforturile de a educa copiii lor în învățătura Domnului.
Cumva am dat peste informații care de la 6 la 9 ani de depunere a părinților idealiste. Papa - toate pot. Mama - cel mai frumos. Idealizarea în această vârstă face ascultare oarbă față de părinți. Voința copilului la această vârstă abia începe să prindă contur. Tranziția copilului la maturitate face ca această poruncă este foarte dificilă. Idealizare dispare. Copilul începe să se compare părinții săi cu alte persoane, profesori, părinți și colegii, etc. Acesta este momentul în care o persoană începe să vadă argumentele pro și contra ale părinților lor. Nu contează cât de amară să recunosc, dar tatăl meu nu este atotputernic, iar mama mea nu este cea mai frumoasă.
Dacă sunteți de acord cu această opinie, că porunca cinstirii părinților nu este supunere oarbă și bogotvorenie halo-mamă, și o alegere conștientă, deliberată din nou - pentru a citi, indiferent de ce.
Aici este de menționat despre familiile în care chiar și de vârstă mică, copiii sunt jenat de părinții lor. Din păcate, societatea noastră este plină de astfel de exemple. Alcoolul, violență, divorț, etc. fenomene sunt forțează mulți copii să crească devreme. Cel mai adesea, o mulțime de răni la inima copiilor. Dar pentru tot ceea ce există în această mică inimă este imaginea purtat de mamă ideală. Imaginea - este un vis pe care nu dispare odată cu vârsta. Acesta este visul, și în inimile acelor copii care au pierdut părinții lor. La prima vedere, acest vis luminos, dar există un pericol în construirea familiile lor. pentru că o astfel de persoană încearcă să găsească în persoana soțului sau a soției - mamă sau tată. Atunci când o astfel de relație va suferi și soții și copiii lor. O astfel de persoană are nevoie de vindecarea rănilor inimii. Această vindecare poate da Domnului.
Biblia nu spune parintilor pentru a verifica numai dacă acestea sunt oameni cu o scrisoare de capital. De asemenea, Biblia spune că oamenii care nu cunosc părinții lor, sau au pierdut-le, sunt exceptate de la îndeplinirea acestei porunci. Am spus că toate poruncile sunt bazate pe porunca iubirii Să vei ( „agape“ - iubire necondiționată), prin urmare, în această poruncă a iubirii necondiționate trebuie să fie prezent.
Noi subliniem o dată. Porunca despre a onora părinții, este o alegere conștientă - citit, indiferent de ce. Citește - în ciuda faptului că consumul de alcool, chiar dacă această luptă, în ciuda auto-interesul lor, în ciuda faptului că sa predat la orfelinat sau pur si simplu aruncate in copilarie. complimente noastre la toate acestea ar trebui să acopere. Executați această comandă, în acest caz, nu devine destul de simplu. Dar este necesar în primul rând pe noi înșine.
Așa că ne-am dat seama că respectul - nu este supunere oarbă. supunere oarbă a părinților - este lipsa de responsabilitate. Omul care ascultă orbește părinții lor, în ciuda vârstei adulte, evită responsabilitatea de a lua propriile decizii în viață. O astfel de persoană nu este apt la maturitate deplină.
Deci, ce este respectul părinților?
Adorat - un capac „goliciunea“
Exemplu: Neu and Sons (Gen. 9: 20-26). Se acoperă „goliciunea“ părinților noștri - l omagiul.
Nu vă lăsați să facă „goi“ părinții dvs. pe o revizuire a: dependenta, puncte slabe, defecte de caracter, etc.
Venerat - este de a continua să urmeze pe Dumnezeu ca un tată.
Exemplu: David Salomon
„Tu știi că David, tatăl meu nu a putut construi o casă pentru numele Domnului Dumnezeului său pentru războaiele care națiunile, până când Domnul le-a pus sub talpa picioarelor lui; Dar acum DOMNUL Dumnezeul meu mi-a dat odihnă din toate părțile: nu există nici potrivnic, nici rău; și, iată, am de gând să construiască o casă pentru numele Domnului, Dumnezeului meu, cum a spus Domnul tatălui meu David, zicând: „Fiul tău, pe care îl voi pune pe tronul tău în locul tău, el va zidi o casă pentru numele meu“ „(3Tsar.5: 3-5)
Venerat - nu este păcat păcatele tatălui
Exemplu: Ionatan și Saul. Jonathan ținut tatăl său în toate bătăliile. Niciodată nu laș. Dar, în materie de impietate, Jonathan a ales partea dreptății.
“. Dacă tatăl meu a fost complot să-ți facă rău, și se va deschide în urechi, și să te duci, și apoi du-te în pace: și Domnul să fie cu tine, cum a fost cu tatăl meu „(1Tsar.20: 13)!
Știi că păcatele părinților tăi. Ia-respect pe care nu le repeta păcatele lor.
Câteva sfaturi practice:
- Pe baza realităților actuale, impune respect părinții lor, este de asemenea ...
- periodic, apelul nu este cazul, ci doar
- îmbrățișări oferi atenție, cadouri, note, scrisori (și nu numai în timpul sărbătorilor)
- vizita și nu ca ceva să ia
- ajuta cu curățare, reparații etc.
- dacă este necesar și posibil ajutor financiar
- nu vă permiteți să fiți nepoliticos cu părinții
- nu vă permiteți să rostească fraza - „Nu mai ești tatăl meu“ (nu mama)
-Nu vă lăsați să dețină o pică părinților. La revedere!
- Onoarea și sânge și părinții adoptivi (dacă acesta este cazul tau)
- cere binecuvântarea lor asupra deciziilor vitale
- Onoare și respect pentru acei copii care sunt capabili de a viziona fără murmur la varsta inaintata a părinților lor, sau să ofere îngrijire pentru ei.
- Tipul apartine mamei mele, așa că se va aplica soției sale.
Vino la echipa gazdă, și împreună vom încă ne gândim la acest subiect.