17 din normele pentru cei care invita copilul de la orfelinat pentru a vizita
Toți copiii, inclusiv adolescenții, au nevoie de o familie. În cazul în care nu permanent, atunci cel puțin pentru un timp la. De exemplu, în vacanța de vară. Dar, așa-numitul „modul de oaspeți“, trebuie să se pregătească. Cum și cu ceea ce se poate întâlni adulți care doresc să ia copilul la „oaspete“, spune jurnalistul Tatiana Falin. În timpul sărbătorilor de Crăciun, timp de trei săptămâni în familia ei „în modul de oaspeți“ a trăit în vârstă de 11 ani Alena - o fată de la orfelinat. Familia pictorului în acest moment - cinci copii, care trăiesc în mod constant (printre ei - două sânge) și copii, care de multe ori vin să viziteze pentru câteva zile.
Alain - copilul este foarte complexă și necesită o atenție 24 de ore pe zi, așa că nu ar avea experiența pe care am primit-o, să se extindă la restul copiilor. Un copil din instituție - este întotdeauna dificil în felul său, dar dificultatea poate fi de diferite niveluri. Este un lucru atunci când un copil cere părinților adoptivi doar o atenție, răbdare și dragoste, o alta - atunci când are nevoie de profesioniști de îngrijire pe termen lung.
Ceea ce este mai important: în ciuda tuturor dificultăților, sau mai degrabă din cauza lor, a devenit clar că Alain nevoie pentru a lua acasă: familia există o șansă că situația se va recupera cu ea într-un orfelinat nu este nici o speranță.
Și aici conversația nu este vorba despre faptul că la orfelinat care se face în mod corespunzător. Am stabilit o relație foarte bună cu personalul și directorul instituției, care este Alena, iar acum suntem în contact. Doar o fată trebuie să învețe să construiască relații pe termen lung, și este nevoie de ani. Familia copilului au părinți, frați și surori, rude - adică, numărul de persoane, în care copilul este întotdeauna sigur că ei vor închide mâine, și după o lună, iar un an mai târziu, și după 10 ani. Acest orfelinat nu se poate da.
Acum Alena este dificil, și cred că va fi greu pentru o lungă perioadă de timp. Dar noi încercăm să evalueze primele rezultate ale șederii sale în familie, și, în opinia profesorilor și educatorilor săi - aceste rezultate sunt în mod clar pozitive. Ea este plictisit, fericit să vorbească despre familie, își amintește numele tuturor, revizuirea fotografii. A devenit mult mai bine și să învețe să se conducă. Acest lucru este foarte încurajator.
Din nou, Allen - o variantă specială. Am avut o experiență tipică, ca să spunem așa, ca invitat. Desigur, copiii și familiile sunt foarte diferite. Dar voi împărtăși câteva observații, am confruntat în practică.
2. La orfelinat, un copil nu formează un foarte importante abilități de comunicare. Este un mit faptul că copiii orfani - toate sociabil. De fapt, ei au o mare problemă de comunicare. Iar experiența vieții este foarte necesară pentru acasă copii. Unele lucruri chiar de bază: pentru a pregăti masa în bucătărie, du-te la magazin, viziona un film cu familia și discuta, și așa mai departe. Ceea ce vine în mod natural pentru noi - pentru experiența copilului.
Familia dă un copil nu doar o experiență nouă, și multe altele. El arată, cum să construiască relații între membrii familiei, ce rol este nevoie de un soț, soție, ia rolul, modul în care comunică cu copiii lor. Aceasta este experiența pe care el poate aduce apoi la maturitate ca un fel de șablon. Deoarece orfelinat copilului sau, în general, nu există nici un șablon, sau este, dar astfel încât ar fi mai bine să nu: atunci când rata de consumul exagerat de alcool, bătăi, indiferență reciprocă. O experiență pozitivă crește șansele pentru o viață normală de adult.
3. Mulți se tem modul de oaspeți (prin modul în care, în mod oficial este numit „patronaj pe termen scurt“). Practic un moment înfricoșător: o dată ce ia copilul, el devine folosit pentru tine, în speranța pentru ceva mai mult, și în cele din urmă speriat cauza el mai mult daune, asa ca cel mai bine este să nu-l ia familiei. Este frica clar și bine fundamentată. Și rezoluția sa ar trebui să fie abordată judicios.
Se pare că modul de oaspeți este posibilă în cazul în care avem de-a face cu un copil care să evalueze în mod clar situația. Poate că a fost și el nu este gata să schimbe atmosfera obișnuită de acasă copiilor la viață în familie - aceasta va necesita un oarecare efort, el poate fi frică de el. Dar, în același timp, el a păstrat o dorință secretă de a cel puțin din când în când să se simtă copilul acasă și experiență de familie încă nevoie. În acest caz, o vacanță și visitality poate reduce teama de viața de familie și de a face treptat, te prieteni.
Am avut un caz în care o adolescentă a venit la oaspetele nostru, și nu m-am putut înțelege - că părea mai ușor să rămână în orfelinat, a fost tras în familia de sânge, se gândi din nou la noi ca un aerodrom de rezervă . Ca urmare a doi ani de arest agonizează ea, nu am formalizat, iar la varsta de 18 ani, a absolvit de la orfelinat. Și asta e doar în acest moment, ne-am stabilit o relație strânsă și constructivă atunci când ea cere ajutor, o viață lungă cu noi și ne acceptă pe deplin ca familia lui. Dar „la scadență“ înainte de aceasta se datorează faptului că am fost acolo mult mai devreme.
O altă opțiune atunci când poate lua în condiții de siguranță copilul la „oaspete“ - acest lucru este atunci când ai deja o relație de prietenie. De exemplu, un om merge ca voluntar în casa de copii la un copil, ei au fost mult timp vorbind, copilul nu se asteapta ca aceasta persoana va duce la familia pentru totdeauna, și pentru el să călătorească pentru a vizita - o varietate de util și plăcut. De ce nu? Staying în familie crește clasament copilului în casa copiilor, el se simțea mai încrezător pentru că el are un prieten din afara instituției.
În plus, relațiile de comunicare și de construcție pentru orfani nevoie. Acestea sunt, desigur, încercați să socializeze, să ia pe excursii și excursii, acestea sunt în tabere de vară și sanatorii. Dar problema este că, din cauza diferitelor excursii alimentare cu stabilirea copiilor se obisnuiasca sa se distreze si de a construi parteneriate pe termen lung, bazate pe încredere, ei nu știu.
Și cel mai important: în cazul în care o persoană decide modul invitat cu scopul de a lua apoi copilul în familie, acesta este un foarte bun de început a relației dintre copil și părinții adoptivi.
„Asistența parentală profesionistă pe termen scurt“ - timp pentru a obține un pic pentru a înțelege că, în viitor, ne putem aștepta de la unul de altul.
4. Dacă încă îndrăznești, încercați să evitați o eroare gravă. Oamenii iau de multe ori copilul cu un motiv să-i dea o vacanță, pentru a aduce cât mai mult posibil bucurie. Copilul încearcă să nege nimic, ea copleșit cu daruri, veni cu un program de divertisment pentru el. Este foarte greșit, pentru că în cele din urmă impresia greșită din viața de familie și de familie.
De fapt, se dovedește același festival pe care copiii văd orfelinatul de la sponsori. Adică, copilul amuzați și regret, dar nu a construi relații pe picior de egalitate, în cazul în care un copil nu poate fi întotdeauna dreptate în cazul în care are nevoie de cineva care să dea în, în cazul în care acesta are unele responsabilități.
Se pare că modul de oaspeți - aceasta este în primul rând doar necesitatea de a se scufunda copilul într-o atmosferă normală, de familie de zi cu zi.
Cunosc cazuri în care modul de oaspeți magic luat copilul într-un vârtej de divertisment perfect comportat iar părinții nu primesc suficient pentru a obține obosit, au primit ce înger. Apoi a luat copilul permanent, în loc de vacanță începe săptămâna și de la ei - un coșmar pentru toată lumea.
Copilul părea să spună: „Stai, mi sa promis că voi primi tot ce vreau! Și acum am auzit: „Fa lecții, feluri de mâncare mele“, vii obosit de la locul de muncă și ai timp pentru mine. Tu - înșelători infami, nu am nevoie de o astfel de familie, am fost de așteptare destul de diferite ".
Foarte util atunci când modul de oaspeți este planificat pentru vacanța de iarnă, inclusiv, vacanțe, copilul a atins cu viața reală, cu viața de zi cu zi. Să-i fie de vacanță aromatizate, lucrări comune, bucuriile, dar cu responsabilități clare: acum vă eliminați patul, chiar acum vom spăla vasele, iar acum a alerga la magazin, și voi începe să se pregătească cina, și așa mai departe. Adică, copilul trebuie să se simtă un membru al familiei. Și vina, și lauda este pe picior de egalitate cu alți copii, ca și cum era copilul. Poate explica mai atent selectați cuvintele pentru a preda ceea ce nu se poate, dar restul - fără excepții.
5. Nu te prea dus de vizitatori: pentru copil este important să se construiască o relație cu cel puțin un mic cerc. Copiii sunt diferite, pentru cineva normal și atunci când în fiecare zi oaspeții noi, dar pentru cineva, și unul sau doi oaspeți pe săptămână este deja o povară uriașă, pentru că el încearcă să vă rog. El atât de greu, nu complica și mai mult viața lui.
6. Eu cred că este necesar să se planifice perioadele de respiro. Aici a fost să aibă o zi activă, a doua zi, puteți face un „leneș“: doar stai acasa mai stau în pat, citesc, ma uit la un film împreună, curat, gătesc ceva împreună.
7. Cel mai adesea în timpul visitality nu apar probleme - nu acel moment. Dar egoismul și trăgând atenția le poate manifesta imediat. Și este mai bine să se oprească imediat și. A doua parte a problemei - atunci când un copil începe să cerșească pentru tot. Este un fleac, dar este foarte strică nervii. Prin urmare, este mai bine să-și planifice lucrurile în așa fel încât să reducă la minimum deplasările cu un copil într-o cafenea, centre comerciale și locuri de divertisment, în cazul în care totul se aprinde intermitent, zumzet, răzuire pe. La urma urmei, funcționează chiar pe punctele slabe care sunt deja fixate în orfelinat. Doar elimina tot ceea ce se dezvoltă într-un consumism copil.
8. Este necesar să fie pregătită pentru faptul că, atunci când ia un copil de la orfelinat, logica, la toate, logica cu care comunica cu copiii dumneavoastră, care sunt folosite pentru a construi o relație nu va funcționa. Vei întâlni situații care sunt fie în totalitate sau parțial, înțelegerea nu poate fi.
Copilul va demonstra complet reacția greșită, puteți conta. Pentru acest lucru trebuie să fim pregătiți și să nu surprins.
De exemplu, copilul poate fi mai puțin probabil să se comporte exact acei oameni care simpatizează cu el cel mai mult. În loc de a încerca să vă rog, el va elimina în mod constant le din ei înșiși. Motivul este că copilul are nevoie de nici o atenție, indiferent de ce. Dar, în cazul în care atenția pozitiv este necesar să se facă, pentru negativ, pur și simplu apăsați butoanele dreapta - este mai ușor.
9. Este important să se observe, eventual, verbalizare toate motivele lor, mișcările și acțiunile. Ca un copil mic, atunci când îl învață să înțeleagă emoțiile. Asta este, pentru a explica acțiunile membrilor familiei: „Aici el este acum de râs, indignată, supărat pentru că ...“ dezasambla întotdeauna situația ofensivă, deoarece aceasta va afecta în mod inevitabil, copiii din casele de copii este foarte sensibil, nervozitate. Și chiar dacă copilul încearcă foarte greu de mulțumit, nu garantează că nu va avea un cuplu de crize nervoase, în momentul în care el a fost stau cu tine. Este important ca el a învățat să înțeleagă și nevoile și emoțiile lor, și ale altor persoane.
Asigurați-vă că pentru a explica glumele și amuzant, pentru că, cu un simț al umorului poate fi, de asemenea, o anumită complexitate. Dacă vedeți un copil cu desene animate sau filme pe care par a fi ridicol, puteți vedea un ochi complet sticlos, și din nou, aveți nevoie pentru a explica ceva pentru tine razi. Apropo, uneori, copilul este, de asemenea, merită să ne întrebăm ce părea ridicol - l va ajuta să-l înțeleagă mai bine, și, probabil, observați orice probleme.
10. Ne-am confruntat în repetate rânduri cu faptul că de multe ori copiii spun ceea ce le place în familia de lucruri pe care le într-adevăr nu pot sta în picioare. De exemplu, copilul spune și sincer crede că el vrea să aibă copii o familie mai mici. Și, de fapt, el este obosit de copii mici, într-o oră. Adică, copilul formulează pentru el însuși unul, dar de fapt se dovedește că ai nevoie de ea este o alta.
11. Trebuie să fim pregătiți pentru a se asigura că încă undeva nevoie să fie strict, pentru că puteți rula într-o situație în care copilul pur și simplu nu înțelege și nu ascultă explicația dumneavoastră. Complet tradus din lumea lui obișnuită în lumea reală, în acea perioadă scurtă de timp este pur și simplu nerealist. Și nici nu trebuie să se stabilească o astfel de sarcină.
12. Inițial, atunci când iau un copil, trebuie să fie pregătit pentru faptul că nu gestionați, care urmează să fie înarmat cu un plan B. Și ar trebui să fie, în primul rând, pentru că faptul că totul merge bine, frumos și ușor, și să se pregătească Asta nu este necesar. Asigurați-vă că pentru a păstra la îndemână un om de contact, puteți în orice moment de apel pe copil, consultați, întrebați cum „razrulit“ cutare sau cutare situație. Nu-ți fie teamă să recunosc că ai făcut o greșeală, gafa pedagogică. Este necesar pentru a apela și a calma situația în mod corect vopsea - exact ceea ce ai făcut greșit, cum a reacționat la copil și să asculte sfatul.
13. De multe ori, mulți, luând copilul din orfelinat, cred că toți profesorii care lucrează cu el - dușmani, copilul nu-i place, și o dată vii, un fel de salvator. Din acest punct de vedere, este necesar să se dea la o dată: este probabil ca tocmai printre tutorii sunt cei care înțeleg mecanismul problemei copilului individuale. Cu ei este necesar să se contacteze.
Noi Alena, de exemplu, a fost un moment de criză, atunci situația sa stabilizat și a fost mai mult sau mai puțin liniștită săptămână. Apoi, din nou, a început un moment de criză, cauzată probabil de faptul că ne-am dus la orfelinat. Dar unele ușoară tendință pozitivă a fost prezent.
Dacă nu există vorbitori, nici o putere, nu să agraveze situația, aduce într-un orfelinat.
Alena ma salvat de la ceea ce am înțeles perfect: cel mai josnic dintre poznele ei - este rezultatul vieții sale anterioare, se comportă în mod adecvat la experiența lor de viață. Deoarece problema nu este în ea, și eu - nu știu cum să reacționeze, cum să se ocupe de modul în care această situație se roman.
15. Când ai de gând să ia copilul la oaspete, încercați să alegeți cu atenție candidatul, întrebați despre aceasta în mai multe educatori detaliu. Trebuie să ne imediat pentru a evalua în mod adecvat puterea lor și să spună: „capacitățile mele sunt.“ Tu spui doar dacă este sau nu să ia copilul.
Surprize încă să fie: plăcut, sau, dimpotrivă, neplăcut, dar acesta este cazul, atunci când este mai bine să se stabilească un pai cât mai mult posibil. Mod de oaspeți - este mai ușor să aibă grijă, dar este încă o mulțime de muncă, care necesită o pregătire în avans.
16. În cazul în care sărbătorile sunt peste și vă sunt returnate în condiții de siguranță a copilului, încearcă să se asigure că acestea au amintiri reale ale șederii lor în familie - fotografii, de exemplu.
17. În general, modul, vizitatorule - acest lucru nu este episcopie, este mult mai ușor. Orice poate supraviețui în cazul în care este doar timp de două săptămâni. O altă problemă care poate fi cazul în care aceste două săptămâni se va schimba viața ta și, ca rezultat creșterea familiei.