11 concepții greșite despre școală, revista de învățământ!

Școala - este obligatoriu

Ce este necesar? Pentru cine? Fiul nostru cel mai mare, nouă. Nu suntem atașați, nu predea și să nu se simt pe tema remușcare. Noi nu înmâna teste și examene nu asculta copilul „adevărul“ de la profesori. Și copilul, și noi facem doar pentru beneficiul.

Școala - ea educație

diplomă școlară nu face un educat.

Doar uita-te la modul în care oamenii scrie chiar și cu studii superioare, cât de multe greșeli recunosc chiar și în cuvinte simple. Cât de mulți dintre ei cu o față dreaptă nu se poate multiplica 6 de 9 și de a lua-o pentru acest calculator. Cât de mulți oameni nu sunt orientate pe glob, și cred că Bhutan - este undeva în Africa și Columbia - aproape de Portugalia? Cât de mulți oameni spun „cafea rece“, „un pantof,“ și „euro este instabilă.“ Câte cărți sunt citite de către o persoană medie educată pe an, iar pentru toată viața mea, cu excepția programului școlar, care de multe ori el a citit în rezumat? Poate un om educat să vorbească o altă limbă? Și dacă el poate învăța ceva? Și dacă știa ceva despre el?

Acesta nu este un indicator? Bine. Poate o persoană educată modernă să gândească în mod clar și să-și exprime gândurile și să articuleze? Într-un fel, am primit mai multe cuvinte-paraziți, chiar și în fraze simple, tot mai mulți oameni tineri folosesc covorașul pentru a lega cuvinte într-o propoziție - și că este teribil, chiar și fetele. Și este format din standardele poporului nostru societății. Cu diplome!

Școala dezvoltă talentul

Hai. Tu crezi asta? Am participat la această școală timp de 10 ani. Și nici o școală talentul nu este deschis în mine și nu au putut dezvolta. De exemplu, întotdeauna mi-a plăcut să atrag. Dar eu trage se confruntă numai. Close-up. Îmi place, mă inspiră, și sa dovedit destul de bine în trecut, cu zece ani.

Și este lor lecții de arte plastice și întotdeauna am desenat, chiar și atunci când a cerut să atragă mere. Ce se poate face? Ar fi posibil să se arate copilului cum se face chiar mai frumos pentru a citi câteva cărți despre tehnica de desen exact aceste exemple arată tranziția de lumină și umbră. In schimb, de fiecare dată când am fost de a lua un portret în loc de un măr, am pus „trei“. Este într-adevăr inspirat să continue să atragă? Dar, artele plastice la școală am fost de cinci sau șase ani!

La fel cu orice lucrare de creație - dans, cântând, de gătit, muzica, frumusete. Singurul lucru care poate „muta“, deci este aptitudini organizatorice. Există o mulțime de oameni care pot conduce. Dar există o semnificativă „dar“: în școală nu am învăța să gestioneze oameni cu dragoste - numai pentru a construi și de comandă. Din păcate.

Școala oferă cunoștințe

Din anumite motive, nu este totul. Și numai cei care vor să le primească. Restul au înghesui, ghiftui, Cram. Și apoi dă doar o bucată de hârtie pe care cei zece ani de încercări, dar cum este ea - îmi pare rău. Da, și în cazul în care are cunoștințe de școală? În cărțile? Deci, cartea poate fi citită în afara școlii, și chiar mai interesant este, nu se află sub constrângere, în ritmul lor propriu și de timp. O crusta este tot la fel, programul este același. Iar statutul de „persoană educată“ este, de asemenea, unul.

Cunoștințele școlare evaluate

Nu. Se estimează că oriunde, dar nu și de cunoștințe. Cât de bine stai, cum te wonks, cât de des a făcut temele, ce fel de relație aveți cu modul în care profesorul ajustat la sistem.

Recent, sa întâlnit o fată care a absolvit clasa Filologica cu o medalie de aur. Și această femeie spune, complet nu a ezitat: „Ea a mers să învețe“ și „Se roagă.“ Medalie de aur acolo, și cunoașterea limbii române? Am, de asemenea erori, mărturisesc, dar am învățat ceva în clasa de matematică.

La școală, indiferent de cât de mult știi ceva sau să înțeleagă importante - obține o notă bună.

Și cum o faci - o mulțime de opțiuni. Și studia subiectul nu este necesar. Mai ales cu examenul de curent.

Școala oferă socializare

Întrebarea este ce să ia în considerare socializare. O adunare de oameni care sunt străine unul de altul cu aceleași interese, adunate împreună de vârstă? Sau capacitatea de a supraviețui în orice mediu, chiar dacă sunteți în jurul valorii de cei care nu sunt interesați de tine, la toate?

Cu această socializare ne învață doar copiii să fie la fel ca toți ceilalți. Pretinde că vă place este la fel ca toate celelalte. Pretinde de a comunica cu oricine, să îndure batjocura și critici, pentru a suprima natura lui.

Școala se pregătește să instituie

De exemplu, când mă pregăteam pentru admitere la universitate, întregul an am lucrat cu tutorii pe română, literatura, matematica si biologie. Un an întreg! Am studiat totul de la început, de fapt, am re-citit lucrări majore ale curriculum-ului școlar complet. Și demonteze toate biologie - câțiva ani de școală. Pe parcursul anului, paralel cu predare în școală și pregătirea pentru examenele finale.

Și sa dovedit că, pentru a face doar de la școală la colegiu este imposibil. Trebuie complet diferite matematică. Nici măcar la fel ca și în clasa de matematică școală bună. Aceasta este de zece ani în școlile nu sunt clare deloc ceea ce, și apoi pentru un an - doar peste un an - vă puteți pregăti pentru examene.

11 concepții greșite despre școală, revista de învățământ!

Școala oferă un sistem de cunoștințe

Dar nici un sistem nu este acolo. felierea de cunoștințe, taie de peste tot. Ei nu au întreaga imagine a lumii, și fără relații. Ca în cazul în care chimia este separat de fizică și biologie și matematică nu are nimic de-a face cu astronomia.

Sistemul holistică învață să se gândească, o înțelegere mai profundă. Școala ne învață rupte fapte Cram și să răspundă corect la întrebări.

Școala face ca noi oamenii, adaptate la viață

Dar te-ai gândit la ce ne va paraliza? Și cine știe ce mai mult. Da, veți învăța legile mulțimii, să învețe să se adapteze și să fie la fel ca toți ceilalți. Deci, ce? Asta te face fericit? Pentru a lucra, poate soluționa în jos și lupta în lume cu alții pot. Dar, la ce costuri! Vei fi capabil să se, valorile lor și talentele lor salva? Poate dacă să păstreze stima de sine și nu se consideră mai rău decât alții, dacă aveți valori diferite?

Școala oferă o oportunitate de a reuși mai bine în viață

Dar aici este foarte interesant faptul că atât de mulți oameni sunt de succes de azi nu au terminat școala, chiar și medie. De exemplu, același Richard Branson. Ce s-ar fi întâmplat cu el dacă ar fi absolvit de la colegiu? Aș fi crezut că el a fost la fel de bine?

Educația școlară nu garantează succesul, nu vă garantează și că va funcționa.

Știu o mulțime de oameni fără loc de muncă, cu o educație excelentă - și mulți specialiști fără studii (cel puțin mai mare). Acesta garantează doar că un minim de 10 de ani de viata ta te va petrece în școală. Asta e tot.

Distracția școală. Prietenă, prieteni, petreceri

Și că toate acestea nu este posibil în afara școlii? În ceea ce îmi amintesc copilăria mea, apoi executați în ploaie purtând cizme de cauciuc cu prietenii a fost mult mai interesant decât copierea la exemplele de copiere curate pentru mai multe ore. Și, da, unii dintre prietenii mei sunt de mult apuse de cei cu care m-am dus la școală. Am fost doar ocazional alți călători cu valori diferite. Și în curte am avut loc întâlniri foarte importante, au apărut și o prietenie complet diferit. Pentru că nu a fost de selecție artificială de oameni din care să aleagă cel puțin o persoană pentru o relație. In curte ne-am găsit lor simpatic.

Și aceste credințe în mintea noastră o mulțime. Ca și cum ne și copiii noștri tot timpul încercând să explice de ce acest lucru este necesar. Ca o broască, care este gătit, încercând să se convingă pe sine că apa doar un pic mai cald, și înot în ea a fost doar mai plăcut.

În general, da, ai putea spune că nu am avut noroc, am o experiență școlară negativă - deși este destul de normal. Nu a fost bătut la școală (cu excepția o dată), Frank, nu am fost un proscris, cu un nivel nu au avut probleme. Doar aici și bucurați-vă speciale, nu văd.

Și eu știu mulți care sunt pe loc în sistem mai rău. Cei care au dezvoltat boli diferite, variind de la epilepsie la nevroze. Și știu că, la sfârșitul școlii de 90 la suta de copii mai sănătoși ca sănătoși nu sunt mai mult de 20 la suta.

auzi în mod constant diferite povești, locuri cum ar fi filmele de groaza. Despre profesori bate copii indicii, conducători, cărți - pe mâini, cap, față. Despre colegii agresati în diverse moduri, până la spălarea lucrurile personale în toaletă. Despre modul în care oamenii în anii școlari din ei înșiși refuză, și apoi găsi ei înșiși nu pot. Despre relativ complex la exterior, cifre, altoit pe pereții școlii. Este inofensiv?

Studentul obișnuit petrece acum în școală o medie de 5-6 ore, iar acest lucru este fără prodlenki cu prodlenki - toate 8-9. Mulți studenți să învețe și sâmbătă. Cu părinții se ocupă elevi, Doamne ferește, o oră și jumătate de zi. Și ce este comunicarea? „Lecțiile au făcut?“ - „Dă-mi o pauza!“ - „Sunt prea obosit!“

Cine, atunci, este într-adevăr de a educa copiii noștri, și cum? Acest lucru nu este, evident, nu am făcut-o chiar profesori. Atunci cine? Printre colegii de clasă, cum ar fi personal-imature fără tija din interiorul și valorile corecte. Și cine atunci copilul nostru va creste? Întrebarea este retorică.

Da, cineva este norocos, va primi un profesor bun, colegii de clasă decente și o școală bună. Dar chiar și în acest caz - este totul inofensiv și corect?

articole similare