Oamenii se insultă adesea. Se întâmplă că acest lucru se întâmplă involuntar, dar se întâmplă ca acest lucru să se facă intenționat cu scopul de a vă provoca o traumă psihologică sau de a vă afecta. În cel de-al doilea caz, insultele ascunse sunt adesea folosite.
Dacă ați fost insultați direct, ați da un răspuns adecvat. Cu toate acestea, oamenii folosesc adesea insulte ascunse. În aceste cazuri, suntem deseori pierduți la început și nu știm cum să răspundem.
Mai jos sunt 5 tipuri comune de insulte ascunse și răspunsuri eficiente la acestea:
1. Lipsirea dreptului. Lipsirea dreptului la o reacție negativă naturală începe, de obicei, cu o declarație prudentă, de exemplu, "Nu-l înșface", urmată de o insultă, de exemplu "dar uneori sunteți puțin prost". Lipsirea dreptului ca și când ar lipsi de dreptul de a exprima o reacție negativă la o insultă. În caz contrar, se pare că ați "înțeles acest lucru greșit". Dacă sunteți în afara echilibrului și arătați-i, persoana vă poate reproșa imediat, de exemplu, "Mi-a fost teamă că ați înțeles acest lucru greșit; ești atât de sensibil.
Răspuns eficient la insultă:
"Și acum nu greșiți, dar în cuvintele voastre simt aroganță și rude."
2. Jokes. Insultele se ascund de multe ori sub formă de glume. Intervievatul poate spune, „Îmi place expresia încrețită a întristării, care iese pe fata ta, atunci când crezi că cineva evinces le ignorați sau lipsă de respect“ În acest moment, expresia încrețită a întristării într-adevăr în mod clar vorbește pe față, și apoi sursa adaugă: "Glumesc doar. Nu fi atât de gravă.
"Paranoiați din nou!"
3. Complimentele rele. "Îmi place modul în care te scapi de afaceri", îți poate spune soțul tău. Pe de o parte, vă plac complimentele, dar nu sunteți sigur că acesta este un compliment și că vă puteți naște cu nemulțumire. Voi puneți întrebarea: "Ce vrei să spui, pleacă de la afaceri?". Soțul dvs. răspunde: "Nu fi prost, prostie / prostie. Chiar îmi admir abilitățile. Aș vrea să fiu această abilitate. " Și tu ești chiar mai mult de echilibru, chiar fără să știi de ce se întâmplă acest lucru.
"Știi ce îmi place despre tine?".
"Când nu faci complimente rău".
4. Impunerea vinovăției. În loc să spui "sufăr din cauza faptului că ai încetat să mă mai ajuți", se întreabă partenerul tău. "Mă simt atât de obosit / obosit că numai eu fac toate lucrările de uz casnic. Cred că asta îmi afectează sănătatea. Stomacul și durerile de spate. Și mi-e teamă că ficatul meu se berii. Oh, cât de greu este! "În acest caz, în loc de simpatie și compasiune, te enervezi și apoi te simți vinovat de faptul că ești supărat.
"Vrei să te ajut, draga mea?"
"Da, va fi minunat."
"Și, de asemenea, va fi minunat dacă de acum înainte cereți ajutor. Sincer, nici măcar nu vreau să te ajut când îți aud strigătele.
5. Teasing. Se întâmplă ca soțul să-și tachineze soția în fața prietenilor săi. Sau se întâmplă ca soția să-i tachineze soțul în fața prietenilor ei, de exemplu: "Acesta este soțul meu. Întotdeauna merge în jurul casei, cu cămașa deschisă, demonstrându-și burta frumoasă. În acest caz, soția îi mângâie pe soțul ei, folosind prezența prietenelor. Dacă soțul este nemulțumit, soția va răspunde imediat: "Ne distrăm, dragă. Unde este simțul umorului? "
"Urăsc când mă umiliți în fața prietenilor / prietenilor tăi. Mă duc să merg.
Insultele ascunse pot lua multe forme. Este adesea dificil să oferiți un răspuns decent dacă sunteți luat prin surprindere. Prin urmare, este util să repetăm răspunsurile pentru a fi pregătiți pentru un atac.