exploratorii europeni numit din greșeală această națiune „indienii“, luându-le pentru locuitorii din India, care se presupune că a descoperit ce a traversat Atlanticul. Indieni - o națiune care europenii considera sălbatici înapoi, dar el a trăit în armonie cu natura. Înțelepciunea indienilor profundă, organică și reprezintă unitatea de om și natură.
Kluber a colectat mai multe gânduri înțelepte și scurte despre poporul indian, care dau o înțelegere a celor mai importante:
- Sufletul nu va avea un curcubeu, dacă nu ar exista lacrimi în ochii lui.
- Pentru a vă auzi, aveți nevoie de zile tăcute.
- Cel care tăcea știe de două ori mai mult decât cutia de chat.
- O persoană bună vede semne bune.
- Există multe modalități de a mirosi un skunk.
- "Este necesar" - doar să mori.
- Uită-te mai întâi la urmele mocasinelor tale înainte de a judeca deficiențele altor persoane.
- Inamicul nu este întotdeauna dușmanul, dar prietenul este prietenul.
- Dacă ați observat că vă plimbați pe un cal mort - coborâți!
- Nu judecați o persoană până când nu vor trece două luni în mocasinele sale.
- Totul din lume are propriul cântec.
- Un cuvânt bine spus este mai bun decât un topor bine aruncat.
- Chiar și un pește mort poate merge cu fluxul.
- Patria - unde te simți bine.
- Discutați cu copiii când mănâncă și ceea ce spuneți va rămâne, chiar și atunci când plecați.
- Un om trebuie să-și facă săgețile.
- Când cravatăți un cal la un post, așteptați ca acesta să realizeze puterea?
- Dacă ai ceva de spus, ridică-te ca să fii văzut.
- Un copil este un oaspete în casa dvs.: hrăniți, învățați și eliberați-vă.
- Totul pe pământ are scopul său, fiecare boală este un medicament care îl tratează și fiecare persoană este o destinație.
- Broasca nu bea iazul în care trăiește.
- Când ultimul copac este tăiat, când ultimul râu este otrăvit, când ultima pasăre este prinsă, numai atunci veți înțelege că banii nu pot fi mâncați.
- Viața curge din interior spre exterior. După acest gând, voi înșivă veți deveni adevărul.
- Spune-mi - și voi uita, arătați-mi - și nu-mi amintesc, mă atrage să particip, și voi înțelege.
- În fiecare persoană există lupta lupului rău cu binele. Câștigă întotdeauna lupul pe care îl hrănești.