10 întrebări despre ziarul online despre pescuit

Ca obiect de interes al unui spinner, asp este foarte neechivoc. Pentru unii, este principalul prădător și preferă să prindă toate celelalte tipuri de pescuit, în timp ce alții au o idee vagă despre acest pește, deși este foarte real pentru a prinde o grădină zoologică într-o jumătate de oră de mers cu mașina de la casa lor.

Există opinii diferite cu privire la faptul că momeala trebuie să fie coborâtă sau mai mare decât punctul de stropire atunci când prinderea asp împotriva loviturii. Deci, cum este corect?

În prima aproximare, turnarea deasupra stropii ar trebui considerată mai justificată, dar răspunsul exact la această întrebare depinde de caracteristicile locului unde se întâmplă totul. Dacă, de exemplu, bătutul bate sub o panglică transversală pronunțată și pe scuipa însăși este foarte puțin adâncă, atunci face acest lucru, vine de jos și aproape imediat se întoarce și plutește împreună cu curentul. Aici, turnarea chiar sub punctul de stropire oferă cel mai bun rezultat.

Pe o secțiune uniformă a râului sau canal viperei aproximativ trei din patru după impact, și, eventual, un foarte mic, în câteva secunde, pauză continuă să se miște în aceeași direcție în care a fost de a sparge, și este aproape întotdeauna - împotriva curentului. În consecință, aruncarea ar trebui să fie mai mare. De asemenea, trebuie să se țină seama de faptul că cercurile divergente sunt îndepărtate de apă în jos, iar pentru a fi atașate de ele, alegerea unui punct de referință pentru aruncare ar fi o greșeală. În momentul stropirii, este necesar să se marcheze un punct fix de referință și, cu privire la acesta, să se pună momeala. Dacă aruncați imediat după stropire, atunci distanța optimă de la ea până la punctul de momeli care se încadrează - șase sau șapte metri. Dacă nu puteți arunca imediat, atunci mai mult - un metru la doisprezece sau cincisprezece.

Sunt un fan ardent al mișcării de linguri, nu prea mai prind alte momeli. Ce, în opinia dvs., este cea mai bună tavernă "turntables"?

De fapt, există spinners care rar ies din practica lor dincolo de limitele unui singur tip de momeală artificială. Cel mai adesea acest tip este un jig, dar fanii radicali ai "turntables" sunt de asemenea multi. Știu că una din regiunea Moscovei se învârte, care preferă chiar să prindă peștele pe o roată rotativă clasică.

În ceea ce privește aspul, atunci în acest context, utilizarea unei momeală rotativă este mult mai justificată, deși nu poate fi numită ideala pentru toate cazurile de a-și atinge aspul, să fie obiectivă. Dacă mai vorbim despre un anumit model, atunci preferatul meu este Copps "Long Heavy". Chiar și în versiunea mai mică (dimensiunea petală corespunde celui de al doilea număr), cantareste 16 de grame și este aruncat foarte departe, aproape concede poluuntsovomu „Kastmasteru“ Ei bine, despre „trei“ - și nu se poate vorbi. Forma grea "lungă" a miezului este astfel încât petala să nu rămână nici măcar la viteze de conectare relativ scăzute, așa cum se întâmplă adesea cu alte sarcini axiale de aceeași masă cu aceeași petală. Ei bine, asp, cel mai important, la această lingură de momeală nu este indiferentă. Și cea mai justificată aplicare a unui "lung" greu în acele situații, când aspul este prins intercalat cu un alt "pradă" albă.

Printre cei care aspiră cel mai mult sunt deseori numiți "murani", dar nu am fost cu adevărat impresionați de acești "suedezi". Și, în general, și cu referire la asp în special.

Odată ce am prins pe partea superioară a Volgăi un ciudat asp - cu aripioare roșii. Se întâmplă sau este un hibrid?

Și dacă s-ar fi întâmplat pe râul Moskva lângă Bronnitsy, ipoteza ar fi fost că un mutant a fost prins.

Poate că ihtiologii nu sunt de acord cu mine, dar tind să văd forma fălcilor ca cea mai distinctivă trăsătură a asp: maxilarul superior are o crestătură în mijloc, cel inferior are o muchie în locul corespunzător. Într-un tigru "de rasă pură", gura ar trebui să aibă exact astfel de contururi, în timp ce semnele asociate cu colorarea pot varia. În același timp, aspul pentru umbra balanțelor sale și pentru culoarea aripioarelor, este mai uniformă decât cubul și yazul, iar aripile roșii sunt aproape sigur nu 100% asp.
Eu și eu am trecut de mai multe ori peste pești, care, probabil, erau hibrizi de asp cu alte crapuri - cu același yazem și cub. Potrivit acestuia au minte, dacă luăm „nu zherehovye“ semne sunt susceptibile de a fi fost mai aproape de cleanul, asp EID dar încrucișa cu ușurință, deoarece acestea de depunere a icrelor de pește are loc aproximativ o dată, în timp ce cleanul - miceliu mai târziu.
Cum are de-a face cu pescuitul toate aceste clarificări ale unui pedigree? Probabil aproape nici unul. Dar în planul cognitiv - este interesant.

Dacă acum ridicați soluția optimă special pentru capturarea asp, denumiți "stick", bobină, linie de pescuit, momeală - una pentru fiecare dintre aceste patru poziții.

Stick - CD Sunrise 10'6 ", 7-28 g. Reel - Mitchell Alu 298 GV. Tesse de trestie de lemn 0,12 mm. Bait - Kastmaster, 21 g. Acest lucru - dacă este extrem de scurt, limitându-vă alegerea numai la uneltele care sunt produse acum sau scoase din producție nu mai mult de un an și jumătate în urmă. Acum cinci ani, aș spune altceva în trei poziții din patru.

De atâtea ori am încercat să-l prind pe "Castmaster" - e mai rău decât devon. Și nu înțeleg de ce oamenii sunt fanatici de la "tăiere"?

Aceasta este o altă variantă a manifestării "monogamiei" în momeli - ceva mai devreme în ceea ce privește "platanele". Și problema preferinței este aproape întotdeauna decisă nu pe baza obiectivelor generale ale acestui tip de momeală, ci pe baza experienței personale. Experiența personală a fiecăruia dintre noi are propria sa experiență și adesea se întâmplă să prindem un tip de momeli pe care îi stăpânim în perfecțiune, în timp ce pentru alții - este vorba doar de principiul rezidual. Prin urmare, concluzia că un tip de momeli pe cap este mai mare de capacitatea de captare a celuilalt.

Grăitor, numărul de fani radicale „Kastmastera“ încă de mai multe ori mai mult, susținători nu mai puțin radicale ale Devonian, dar această relație nu este semnificativă, deoarece „Kastmastery“ (chiar dacă numai chinezii) sunt în orice magazin de pescuit, în timp ce este necesar calitate Devon mai multe căutări.

Pentru a fi cât mai obiectiv posibil, fiecare dintre aceste două tipuri de neghină are propriile sale avantaje și dezavantaje. Și ele nu pot fi interschimbabile. Dar, în ansamblu, în primul rând încă "Castmaster" - este mai versatil, și mai accesibil, și, în general, mai ușor pe tehnica de capturare.

Am văzut cum în Volga, în vecinătatea satului Stupino, un asp munchkin mare cântărește 150-200 g și chiar mai mult. Deci, poate ar trebui să fie prins pe o lingură foarte mare?

Capturarea celui mai mare (în cadrul speciei sale) a prădătorilor pentru macro-momeală - subiectul este foarte promițător și relativ puțin explorat. Este vorba de stiuca aici mai mult sau mai putin clara. Pentru alți pești mai nesigur, dar biban lire, de exemplu, foarte bine să mănânce, „Messier“ clasa „gigant Killer“, adică, undeva în numărul saptea - optulea, dacă veți continua scara medie a acestor momeli.

În ceea ce privește aspul, într-adevăr, atunci când greutatea lui depășește 4-5 kg, dacă are o astfel de oportunitate, el lasă alimentele cu un "standard" de înălbire și comută la o pradă mai mare. Momeala este exprimată în termeni de faptul că o astfel de asp capturile de multe ori pe numerele maxime „placă turnantă“ (pentru „șase“ a „Blue Fox“, de exemplu), cu privire la dimensiunea de 15-17 cm, sau mai multe momeli. Dacă vă concentrați asupra caracteristicilor mai caracteristice pentru a prinde aspirația de momeală, atunci acestea se dovedesc a fi foarte grele. Deci, "Castmaster" de o mărime potrivită va cântări aproximativ trei uncii sau chiar mai mult. Pentru a prinde astfel, veți avea nevoie de o abordare fundamental diferită. Deși - de ce nu încercați? Spinning cu un test de cel puțin o sută, bobina de surf. Există o ipoteză motivată că o astfel de abordare în vânătoarea unui asp asp nu este atât de deznădăjduită.

În primăvara anului am reușit să prindez de două ori cât puteam pe vrăjitorul foarte aproape de mal - chiar sub tufișuri. Doar norocos, sau există un model în ea.

Dar această perioadă este trecătoare. De îndată ce începeți să observați izbucnirile aspasului la distanță de țărm (la cel puțin douăzeci de metri distanță), aceasta înseamnă că a devenit mai puternică și a ajuns la mai multe locuri de vânătoare obișnuite, iar sub tufișuri nu mai are sens.

Anul trecut, am fost dus la pescuit pentru bombardament. Nici un succes special până acum, dar într-un fel am întâlnit-o pe țăranul Oka, care a susținut că aspul cu bombardamentul este cel mai bine prins pe un mic vrăjitor. Este așa?

Nu găsesc prea multă sens în folosirea micilor vrăjitori însoțiți de o bombardă. Vrăjitorii din acest pachet pierd aproape complet jocul inerent și, cel puțin, nimic mai bun decât momele mai primitive - wab-uri, spumă (fără încărcare) etc.

În acest caz, alegerea specifică a momelei în capturarea unui asp cu un bombardament este cu siguranță importantă. Cu alternanța repetată a două muște, se întâmplă deseori ca aproape toate mușcăturile să cadă strict pe una dintre aceste muște. Și în aceste clase de momeli similare trebuie să alegeți ce să prindeți cu aspul împotriva bombardamentului plutitor. Poate că ar trebui să fie luate în calcul și "cauciucul" fără încărcare. Un micro-wobblers - ei sunt mai bine lăsați la ultralight, acolo se întâmplă uneori dincolo de concurență.

În cei 80 de ani am prins cu succes aspul în rezervoarele Ruza și Mozhaisk. Și în ultimii cinci ani am prins trei și acolo. Ce sa întâmplat?

În cei 80 de ani, eu însumi am fost destul de bun la capturarea asp pe Mozhayka. Și de la mijlocul anilor '90, a început să observe că devine din ce în ce mai puțin în rezervor și refuzase cu totul din încercări intenționate de a prinde aspul pe iaz. Una dintre cauzele probabile este criza generală a perioadei în care stocarea și măsurile biotehnice privind presiunea ridicată a pescuitului în apropierea rezervoarelor din Moscova au fost efectuate într-o cantitate redusă sau deloc.
După cum sa dovedit, rezervoare de tip asp „mlaștină“ (adică fără curgere apreciabilă), este nevoie de sprijin uman, posibilitatea de recuperare naturale în aceste condiții, în contrast cu stiuca sau walleye, foarte limitate.

Tovarășul te invită să prindă asp. Are o dacha pe râu în regiunea Tula. Lățimea râului este de douăzeci de metri. Nu pot să cred că acesta poate fi înrădăcinat în asp. Sau poate?

Asp în râuri mici - subiect pentru un motiv oarecare se ridică rar pescuit în presa scrisă, și, probabil, pentru că mulți au dificultăți în a crede că toate asp poate fi prins în râuri lățime în mod substanțial mai puțin de cincizeci de metri. Da, și literatura clasică rusă poate fi rechemată - în povestea "Intruder" în ceea ce privește aspul, gura personajului de titlu a dat o definiție specială: îi place spațiul.

Cu toate acestea, chiar dacă nu luăm în considerare micile râuri și canale din sud, aspul cade în râuri mici și, mai des, nu numai, ci cu o anumită constanță. Lasă-mă să enumere mic râu de lângă Moscova, în care fie eu sau cineva familiarizat cu cel puțin două ori pentru a prinde asp: Lopasnya, Kashirka, Besputa River, Ruza (sus), Nara, Desna, Yauza, Pehorka. Și aceasta nu este întreaga listă.

Comportamentul aspului pe un mic râu diferă semnificativ de cel la care suntem obișnuiți. El nu se poate da niciodată ca niște stropi și, prin urmare, suntem adesea convinși de prezența aspului în fluviu, numai după ce l-am prins. Prin urmare, informațiile despre prezența aspului trebuie luate în serios.

Tehnologia și tactica capturilor de aici sunt construite în mod diferit. De la momeli - în primul rând, vobliters, pe al doilea - "turntables". Dacă te prind pe „contor de apă“, cel mai bine este de a face acest lucru pe o „în amonte“, adică se deplasează în sus râu, observând prudență, și a aruncat momeala în fața lui. Majoritatea mușcăturilor se întâmplă direct sub pășunile inundate și copacii căzuți. Cu manivela ca aliaj de mai justificată prinderea numai în contrast cu aceeași metodă, practicate pe râurile mari, distanța la care vom elibera nada este mic - o medie de aproximativ treizeci de metri. Mușcăturile în această formă de pescuit se întâmplă adesea sub copacii care atârnau peste apă.

Informații suplimentare

Articole corelate (după etichetă)

Ultimul post de la Konstantin Kuzmin

Conectare rapidă

Opțiunea cititorilor

Discuțiile despre calitatea filajului pot dura cât timp doriți: există multe întrebări în acest domeniu care permit o interpretare ambiguă. Pentru unele dintre ele, versiunile pe scară largă ale judecăților ar trebui să fie recunoscute, cel puțin la fel de controversate.

Se știe că, pentru a înțelege ceva profund, trebuie să ajungem la aroganță și să o învățăm pe ceilalți. Taimen: șrapnel (în Urals), lene, talmă, leneșul chusovoy, pește roșu, pește-rege. Mândria râurilor transparente.

Fără cunoașterea "punctelor" pe corpuri mari de apă, este dificil să contezi o captura bună. Pentru a crește probabilitatea de a prinde pești, utilizați un micro-arsură.

Marca Nordic Etapa a introdus două noi serii de spinning de pe ecran - Loki și Icefire, care într-o anumită măsură, pot fi numite „anti-criză“ - acestea vor fi mai ieftine decât cele existente.

Articole similare