Cum să nu plătiți impozitul pe avansuri

Compania poate evita plata TVA de la plata în avans sau plata în avans. Pentru a face acest lucru, este suficient să se soluționeze cu contrapartide cu ajutorul facturilor.

Popular după subiect

Compania poate evita plata TVA de la plata în avans sau plata în avans (subsecțiunea 1, articolul 1, pct. 162, 167 din Codul Fiscal al Federației Ruse). Pentru a face acest lucru, este suficient să se soluționeze cu contrapartide cu ajutorul facturilor.

Pentru a face acest lucru, vânzătorul trebuie să creeze o organizație separată - centrul financiar aflat sub controlul său, prin care se vor efectua plăți în numerar. Schema de așezări reciproce va arăta astfel:

  • vânzătorul emite propria factură privind valoarea produselor și îl transferă centrului financiar ca garanție;
  • centrul financiar vinde această factură cumpărătorului produsului și transferă banii în contul de decontare al vânzătorului de bunuri ca împrumut în sprijinul căruia a fost emis proiectul de lege.

Astfel, vânzătorul a primit un avans de la cumpărător, iar cumpărătorul a primit o notă simplă a vânzătorului. În același timp, nu apare obligația de a plăti TVA, deoarece vânzarea de valori mobiliare nu este supusă TVA.

După primirea bunurilor, cumpărătorul prezintă vânzătorului factura proprie (plătește pentru bunuri). De asemenea, nu există obligații fiscale suplimentare.

Pentru a evita riscurile de interpretare, vânzătorul ar trebui să evite interdependența cu centrul financiar. Sau să utilizeze serviciile unui participant profesionist pe piața valorilor mobiliare.

Ideea a fost împărtășită de Ilya VOROTNIKOV, consultant fiscal

Serghei RAGULIN. Director adjunct al Departamentului de politică fiscală și vamală a Ministerului Finanțelor din Rusia, Consilier de stat al Serviciului Fiscal al Federației Ruse I rang:
- Risc - 1. În general, vor analiza toți termenii tranzacției și nu doar justificările și justificările individuale.

Elena Vikhlyaeva. șef de specialitate al departamentului de impozite indirecte al Departamentului pentru Politica Taxelor și Tarifelor Vamale al Ministerului de Finanțe al Rusiei:
- Riscul este minim, scorul este 4. Ideea poate fi în principiu realizată. Dar nu poate fi în întregime benefic pentru cumpărător.

La efectuarea operațiunilor de vânzare a bunurilor (lucrări, servicii) supuse TVA și a tranzacțiilor de vânzare a valorilor mobiliare (bilete la ordin ale terților) care nu sunt impozabile, cumpărătorul va trebui să țină evidențe separate (clauza 4, articolul 170 din Codul Fiscal).

În plus, atunci când se utilizează în calculele pentru bunuri de valori mobiliare, cumpărătorul va trebui să transfere suplimentar valoarea TVA printr-un ordin de plată separat. Această obligație este stabilită prin clauza 4 din articolul 168 din Codul fiscal.

Andrei Brusnitsyn. Consilier al Serviciului Public de Stat al Federației Ruse, clasa a III-a:
- Deoarece cambia este un risc 1. Atunci când există o plată prin facturile proprii, este clar că acest lucru se face pentru a nu plăti TVA-ul pentru avansuri. Este adevărat, dacă o astfel de metodă este aplicată de 2-3 ori pe an, aceasta va trece.

IDEILE ACESTUI ISSUE EVALUATE:

Serghei RAGULIN. Director adjunct al Departamentului de politică fiscală și tarifară a Tarifului Vamal al Ministerului de Finanțe al Rusiei, consilierul de stat al Serviciului Fiscal al Federației Ruse, locul 1
Alexei SOROKIN. Șef al Departamentului de proprietate și alte impozite din cadrul Direcției politică fiscală și vamală-tarifară din cadrul Ministerului de Finanțe al Rusiei
Elena Vikhlyaeva. specialist principal al departamentului de impozite indirecte al Departamentului pentru Politica Taxelor și Tarifelor Vamale al Ministerului de Finanțe al Rusiei
Olga CHRYTININA. Consilier al Serviciului Public de Stat al Federației Ruse, clasa a III-a
Elena MURAVYEVA. Consilier al Serviciului Public de Stat al Federației Ruse, clasa a II-a
Andrei Brusnitsyn. Consilier al Serviciului Public de Stat al Federației Ruse, clasa a III-a
Dmitry GRIGORENKO. Consilier al Serviciului Public de Stat al Federației Ruse, clasa a II-a
Konstantin Novoselov. Consilier al Serviciului Public de Stat al Federației Ruse, clasa a II-a

Articole similare