Cum de a determina șamponul de calitate sau de a nu determina calitatea șamponului

Determinați calitatea șamponului. Prețul unui șampon nu este întotdeauna un indicator al calității sale. Uneori, chiar și pentru bani decente, există posibilitatea achiziționării unui produs de calitate proastă pentru păr.

Unul din procesul principal, în cazul testului șampon: să ia un pahar regulat, se toarnă cu apă și se adaugă o linguriță de șampon, se amestecă și se lasă amestecul să se stabilească. În cazul apariției unui nămol curat, nu utilizați acest șampon.

La baza tuturor șampoanelor sunt agenți tensioactivi (substanțe tensioactive). Este demn de remarcat faptul că agenții activi de suprafață au un efect negativ asupra structurii parului, oferind un efect devastator pe suprafața de protecție a părului, dar în același timp, pentru o murdărie bine îndepărtați-de pe scalp. Pentru a reduce agresivitatea agenților tensioactivi, producătorii înlocuiesc SAW convențional cu aminoacizi moi, sintetizați. producătorii ieftine și mici nu folosesc sampon surfactant dedurizată (deoarece este foarte scump), ca urmare a parului pentru a deveni fragil și rigid.

Pentru a face șamponul bine spumat, producătorii adaugă agenți de îngroșare și stabilizatori de spumă. În șampoanele ieftine pentru acest scop, adăugați sarea obișnuită. Când alegeți un șampon, citiți cu atenție eticheta. Dacă compoziția indică dimeticonă, înseamnă că atunci când se șamponează, samponul se va spuma bine.

Aceasta din urmă este o nuanță foarte importantă, care trebuie notată atunci când alegeți un mijloc de spălare a părului. Aveți grijă la cantitatea de ingrediente indicată în șampon. Cele mai multe componente - cu cât concentrația fiecărei substanțe este mai mică și, prin urmare, mai puțin iritația scalpului. În cazul în care ambalajul de șampon specificat doar două constructor - lauritsulfat și dietalonomidy, și orice altceva - apă și aditivi, atunci sugereaza ca sampon de calitate scăzută este prezentat în fața ta.

În final, adaug că experții nu recomandă cumpărarea de șampoane pentru păr, care includ substanțe cum ar fi sulfatul de amoniu și sulfatul de sodiu. Spuma, care se formează cu ajutorul acestor substanțe, nu are un efect real de curățare. În plus, aceste componente exercită un efect de uscare asupra structurii părului.

Aici, în principiu, și toate punctele importante pe care trebuie să le acordați atenție atunci când alegeți un șampon pentru păr. Achiziții reușite!

Am experiență personală

Pentru a determina cu adevărat compoziția șamponului și a face concluzii cu privire la calitatea sa, metodele de acasă nu sunt întotdeauna potrivite. Este mai bine să contactați laboratorul.

Articole similare