42 de viață hacking ca crowdfunding pentru a strange bani pentru un start-up

IT-unelte folosite de Guzel Sanzhapova

Fondator kompaniiCocco BelloGuzel Sanzhapova zapustilachetverty proiect kraufandingovy. 60 de zile tânăr antreprenor intenționează să colecteze două milioane de ruble pentru a începe construirea unei fabrici de caramel în satul Ural mici Turishev. Anterior trei (primul, al doilea, al treilea) crowdfunding pentru afaceri pentru a fi de succes pentru compania - nu sunt permise doar pentru a strange fonduri pentru a începe producția de o cremă-miere și miere de spumă, dar, de asemenea, făcute pentru Cocco Bello excelent de PR. Pentru informații cu privire la modul de a colecta bani pentru proiect și de a construi un portal campanie de succes kraudfandingovuyu Biz360.ru a spus Guzel Sanzhapova.

1. Sponsorul trebuie să obțină exclusivă

2. A nu se confunda cheltuielile și veniturile

Venitul net din taxe în crowdfunding este rareori mai mult de o treime din suma colectată. În actuala campanie, am spus taxa de 2 milioane. Ruble. Scopul - construirea fabricii de bomboane din satul Maly Turishev. Profitul nostru va fi de aproximativ 700 de mii de ruble.

3. numărării și renumărarea

Foarte recomanda deduceri trage placă să înțeleagă că, dacă plata - 1000 ruble, comisionul net „Bumstartera“ (5%) și sistemele de plată (5%), va avea 900 de ruble. Nete ​​de impozit (uproschonka - 6%) - este de 846 ruble. Net a casetei pentru a trimite - deja 796. Scadeti costul produsului - ambalajul, munca oamenilor etc. - rămâne, de exemplu, 450 de ruble. Scădeți zarurile la livrare. Livrarea la Moscova și Surgut în valoare de bani diferite. Este mai bine să se stabilească toate riscurile posibile.

În cazul în care persoana totul este bine seama, ea ataca neapărat frica - și este necesar să ne? Apoi, aveți nevoie pentru a lua o listă a tuturor premiilor (care a vândut pentru contribuții), pentru a identifica cele care sunt mai profitabile și să ia în considerare modul în care să le promoveze. Acest lucru, de altfel, nu este întotdeauna cea mai mare verificare depinde de proiect.

4. Puneți țintele extinse

Simt că este nu mai puțin de 6-8 mil. Ruble. Prin urmare, vom scrie că, dacă Ruble colecta 3000000., Care este suficient pentru a ne construi caseta. Dacă 4000000 -. Este, de asemenea, pe comunicare. Cu 5 milioane de ruble. Încep lucrările de finisaj, dezvolta spatiu stradal etc. Acest lucru demonstrează seriozitatea intențiilor.

5. Așezați calendarul corect

Puteți pune taxele pe termen de 30 la 60 de zile. De fapt, „Bumstartere“ recomanda incepand cu 30 de zile. Faptul că este dificil să dețină atenția proiectului mai mult de o lună: a doua lună tocmai a trecut, iar tu ești deja obosit de toate. Cu toate acestea, am pus de patru ori mai mare decât perioada de două luni. Pentru că dacă inviți oamenii să cumpere un produs care acestea nu pot fi încercat, va dura mai mult timp. Cea mai importantă sarcină a Crowdfundingul în domeniul produselor alimentare - pentru a se asigura că oamenii au încercat.

6. Ia produsul dorit să încerce

Cum să vă asigurați că oamenii au încercat? În primul rând, avem nevoie de imagini bune de alimente delicioase - publicul este foarte rasfatata în orașele mari. În al doilea rând, au nevoie de o poveste pe care noi nu numai că face produsele naturale, avem un program de dezvoltare rurală, suntem într-adevăr încercarea de a face o diferenta. Oamenii sunt dispuși să susțină povestea lor ușor de reținut, dar cu condiția ca produsele alimentare - delicioase.

7. Puneți cantitatea corectă de prag

Logica de stabilire a prețurilor depinde de faptul dacă acesta este un crowdfunding rând. În cazul în care primul rând, este greu de necesar pentru a pune un mare (peste 200 de mii) și cuantumul taxelor pentru a paria pe contribuții mari (1.000 de ruble).

„Când m-am gândit la a patra economie crowdfunding, am dat seama că o taxă de 500 de ruble în mea rămâne un profit net de numai 40 de ruble. Contribuțiile vor fi mult, dar nu am câștiga. În cele din urmă, este un păcat pentru a da „aproape România“ jumătate din venitul tau. Apoi am ridicat pragul la 1.000 de ruble "

Dacă conduce un proiect la 150 de mii, are sens să facă o mulțime de recompense necostisitoare, iar în cazul în care 2 milioane de -. Nu. În a treia Crowdfundingul am avut recompense 170, 300, 500, 600, 700, 750, și apoi numai 1000 ruble. Acest „interval“, dat ca urmare a unui control mic mediu. În cazul în care taxa minimă a fost de 1.000 de ruble, pentru a atrage sponsori ar fi mai dificil, dar suma ne-ar fi colectat mai repede. Pentru publicul loial este de multe ori nici o diferență, vă dau 750 de ruble sau 1000.

În același mod ca venit, pe o bucată de hârtie separată trebuie să atragă un public. Cât de mulți dintre prietenii în Facebook, precum și în „Vkontakte“, cât de mulți dintre ei jurnaliști, care au abonati in 5000, si un-doi. Acest lucru este necesar, astfel încât, atunci când crowdfunding de start, nu pierde timpul încercând să scrie totul. Lovitura mai precis, cu atât mai eficientă campanie.

9. Implicarea oamenilor

„Când am deschis pe terenul de joacă, au venit aproape toți sătenii. Și ei spun: „Noi am fost împreună timp de treizeci de ani nu au intenționat. Halter nu a fost. " Și apoi a mers la autoorganizarea: cineva sa oferit voluntar pentru a planta un liliac, cineva - o ruptură de pat, taxa atribuită - pentru a vedea să-l că nu au rupt "

De data aceasta vrem să facem un loc de joacă publice pentru adulți, - un loc unde ar putea aduna. Acesta va fi la fabrica, pentru noi este - un fel de garanție de protecție. Când sunt construirea de producție în pustie, în cazul în care nici poliția, nici focul, este important ca societatea a fost sub supravegherea constantă a oamenilor de îngrijire.

10. Creați o poveste

La fabrica de caramel pe care ne-am planificat pentru a construi, va angaja aproximativ 20 de persoane. am privlechom oameni din satele învecinate, în plus față de locuitorii Turishev Mică - Big Turishev în cazul în care 570 de oameni trăiesc. Există totuși cred că noi - „speculatorilor“ (în sate, se crede că, dacă faci ceva pentru vânzare, rău fac), dar vom schimba acest lucru.

11. Configurarea kernel

Povestea primului om se uită, apoi încercați produsul și apoi devine un client regulat. Sunt sponsori care ne susțin pentru al patrulea crowdfunding consecutiv.

12. Conectați presa

13. Site-ul este important, dar nu este factorul cheie

Trebuie să solicite și să Planeta.ru. și Boomstarter. acesta din urmă, pur și simplu a reacționat mai rapid. Da, Planeta - o resursă masivă, dar nu este atât de important. Teren de joacă, oricare ar fi fost în detrimentul resurselor face ca aproximativ 10% din taxele. Tot restul - e treaba ta.

14. Nu vă bazați pe serviciul relații publice al mulțimii-site-

Am crezut că o companie mare are un departament de relații publice puternice, care ajută la stabilirea de contacte cu mass-media și alți parteneri. De fapt, platforma de lucru nu se poate face - presa nu funcționează cu el gratuit. Un buget pentru proiecte de PR nu este acolo (și, în cazul în care acestea provin de la, dacă aveți o zi rula pe sute de proiecte?). Pentru că fiecare sfat este antreprenor care speră, astfel, să colecteze bani, aveți nevoie pentru a merge la presă.

15. Găsiți o modalitate de a trezi interesul presei

„Am avut sentimentul că eu sunt în prezent rulează crowdfunding - toate muscă. Prietenii mei spun ei, etc. Acesta este principalul începători greșeală. Nimic nu va acoperi dacă nu funcționează 20 de ore pe zi "

16. Încercați să prindă cititorul

În interviu i-am spus, pur și simplu povestea ei. Jurnalist prins ceva ce nu am plânge cu privire la problemele din sat, nu apăsați pe milă și soluțiile propuse. Sunt convins cu fiecare crowdfunding că orice poveste, orice ar fi fost trist, pe care doriți să se afișeze într-un rezultat pozitiv. Pentru ca toate obosit de negativitate.

Nici unul din postul de producție nu a adus mult apreciat și reposta ca bunica fotografie în haină de ploaie la modă. Oamenii de azi au o cerere pentru un rezultat pozitiv.

Când oamenii mă văd, ei cred că sunt paisprezece ani. În absență la greu pentru mine pentru a ajunge la un public adult. Prin urmare, în promovarea noastră a conceptului, în istoria noastră, cu mine la tata înainte și bunica. Dacă este necesar, acestea comunică cu jurnaliștii. Când sunt crowdfunding, introduceți întotdeauna poveștile și gândurile lor. Arată cele în spatele tău - crește nivelul de încredere în proiect.

18. O dovadă

20. Du-te la off-line

După „Big City“ despre noi au scris (și în spatele ei - The Village, și altele), iar noi recompilați banii, sa decis să se extindă. În primăvară, în căutarea fierbinte, am lansat al doilea proiect kraudfandingovy - deschis pentru a colecta fonduri pentru a construi o instalație. Întrebat de 500 de mii de ruble, colectat 650000, construcția efectivă ne-a costat 1,3 milioane. Ruble.

„Mulți oameni cred că toate afacerile noastre există numai datorită crowdfunding. Acest lucru nu este așa. Am fost zece crowdfunding nu ar fi suficient pentru a investi la fel de mult a investit. Crowdfundingul - este în primul rând o promovare "

22. Munca fără a ține cont krudfanding

Dacă doriți să colecteze un milion de astăzi, fie că este gata să investească 200 000 înainte de lansarea Crowdfundingul - în dezvoltarea de produse, în design, în pachet. Așa că am făcut pe parcursul a treia crowdfunding. În ceea ce privește taxele - un pas riscant. Dar, în cazul nostru a fost cerut de crestere organica. Adică, ne-ar fi făcut aceste investiții fără crowdfunding.

Conținutul 23. Marca bun

24. Găsiți semnificații suplimentare

25. Construiți un text ca o căutare

În cazul în care textul este plasat pe site-ul nu doresc să termine, acesta este textul greșit. Sau este prea mult. Sau suferă clearance-ul. Sau - cel mai adesea - ea nu are o logică internă. atenția unei persoane până la sfârșitul textului trebuie să fie consolidată. Textul Punctul trebuie să fie construit ca o ipoteză și dovada, trebuie sa cititorul la fiecare pas pentru a convinge, să zicem, „Și totuși ...“.

Aceasta este o astfel de căutare. Dacă ați citit până la capăt, a fost umplut. Ei bine, mai multe numere și diagrame, mai convingătoare. Numai este de dorit să le recicleze pentru creier nenatruzhennyh.

26. Nu subestima proiectarea

Toate aceste fructe de pădure și „nyashechki“ de pe pagina proiectului Afișează persoanele pe care le-ați lucrat, petrecut timp pe ea, a încercat.

27. articolul menționat mai sus, în care a scris despre tine

Dar nu dau legături directe - oamenii pot pleca de pe pagina de proiect, care nu au citit textul. Utilizați PrintScreen, scoate un citat - toate acestea se adaugă credibilitate colecției. În cazul în care presa a fost scris, atunci este deja ai verificat. Deci, nu ești un escroc.

28. Aflați succese externe

Patru crowdfunding Guzel Sanzhapovoy în cifre

Colecționate 454 848 ruble (prag - 150 de mii), 396 sponsori. Scop. Cuptoare pentru boabe și extractor de volum mai mare.

Colecționate 658 950 ruble (prag - 514 mii), 525 sponsori. Scop. construcție a „caseta“ magazin pentru producția de smântână, miere și ceai de plante

Colectate 1 268 131 Ruble (prag - 1 milion.), 807 sponsori. Scop: a doua etapă a halei de producție în micul sat Turishev.

Prag -. 2 mln ruble. 44 zile pentru a finaliza (la momentul acestui articol) colectate 349,210 ruble, 131 sponsor. Obiectiv: prima fază de construcție a fabricii de bomboane (inginerie, fundație).

Orice crowdfunding companie - o campanie de promovare, și provoacă o creștere a cererii.

30. Nu te atașa la o rețea socială

canale de comunicare pot varia. Pe primul crowdfunding am lucrat foarte bine rețeaua socială „Vkontakte“. Când am ajuns la al treilea, publicul principal a fost deja în cadrul Facebook. Poate că piața se schimbă și, poate, în final, am reușit să transmită sensuri pentru un public mai matur. De „Facebook“ este solvabilă astăzi stă peste publicul, gata să asculte simțurile.

32. Faceți cunoștință cu sponsori

După prima recoltare, am Banca Georgiei cu miere într-un rucsac, iar ea se învârtește la Moscova. Nu în scopul de a salva pe curier, am vrut doar să văd publicul. Ei, de asemenea, a fost mulțumit de faptul că proprietarul personal vine și spune: „Mănâncă, te rog.“ Al treilea Crowdfundingul m-am gândit că 30% dintre sponsori - cei care au participat la adunări anterioare. Nu sunt sigur că ar fi rămas cu noi, dacă nu am mers personal.

Am crezut inițial că sponsorii noștri - un popor tineri progresiv sub 30 de ani, prietenii si prietenii prietenilor. Abia când am început să merg pentru sponsori, am dat seama că audiența mea - mult mai vechi. Acest popor de familie, bine, angajat. Ei știu ce birou, dar amintiți-vă din copilăria mea, că un astfel de sat. În general, femeile. După ce a adus miere femeie în vârstă de 70 de ani, ea a fost atât de fericit, „Și eu nepoți spun că am dat bani pentru șarlatani.“ Dar, cu fiecare proiect există o ușoară mișcare spre bărbați și acum ei au 30% față de 10% la începutul.

33. Nu eliminați comentarii negative

Crowdfundingul toți ar trebui să fie cât mai transparente. Un sfat - aceasta este doar o revizuire. Avem unul dintre premii au fost Pin-up girl-imagini pe tema vieții rurale. Doar umor, dar cineva sa plâns că vulgarizat bunicile, colectarea de fructe de padure. Toată lumea vede ceea ce vrea să vadă.

35. Lucrul cu lideri de opinie

36. Folosiți rețeaua de parteneri

În cazul în care dvs. Crowdfundingul parteneri de afaceri utile (de exemplu, un magazin care vinde produsul dvs.), acesta este un păcat să nu folosească publicul lor. Implicați produsele lor ca o recompensă, nu neglijați eco-PR.

Pentru crowdfunding contraindicat? N-ar deveni acum o limită. Încearcă totul. Nu știi niciodată ce se va trage. Asta e fondul de „Creation“ colectat bani prin vânzarea cililor Ant. Este clar că este mai bine pentru a finaliza cu succes crowdfunding la 20 de mii de ruble, decât să nu pentru a colecta 200 de mii. colectare nereușită poate pătat reputația produsului. Și se poate repara, iar la a doua încercare va reuși.

39. Atunci când crowdfunding investitor mai bine

Desigur, fabrica - nu este nivelul de strângere de fonduri naționale, dar instrumentele standard de investiții pentru mine nu a impresionat. Am numărat parteneriate astăzi cu diverse corporații și de stat. Poate că acest lucru va fi primul astfel de parteneriat în România.

40. În cazul în care crowdfunding investitor mai rău

41. Și din nou: crowdfunding -
este în primul rând un marketing

Și apoi banii. Veți avea nevoie de o poveste pe care doresc să-i spun. Dacă te gândești la toate simțurile și le va ambala bine, iar timpul de presă se va vedea efectul pentru afacerea dvs. și parteneriatele viitoare vor fi mult mai mult de 500 de mii de ruble crowdfunding colectate.

42. Apropo, nu se așteaptă banii imediat

Contractul cu platforma de mulțime-fără trucuri murdare. Cu toate acestea, nu fi surprins dacă solul nu este ați tradus bani în sfârșitul zilei de proiect, iar în două săptămâni sau o lună. Nu se relaxeze.

Ca o companie mica pentru a reduce costul de transport de mărfuri

Real automatizare: Cum la 40 000 de ruble pe lună, uneori, pentru a accelera activitatea companiei

Cum se configurează Small Business PR-promovare în mass-media

Stocați în sine: cum de a face bani pe vânzarea de jucării prin Instagram

Cum de a crea servicii sau bunuri populare

„O bandă de oameni înțelepți“: ca un antrenor de afaceri a început să producă jocuri educative

Cum să nu fie pe partea de afaceri a drumului

Business în exil: cum să înceapă o afacere în Georgia

Managementul timpului: Șase reguli de aur care funcționează

Toate lui: cum de a crea o afacere de familie turistică în Altai

Demand mai mult: ce documente au dreptul de a solicita băncii pentru antreprenori

cadou emoționant: cum să faci bani pe suveniruri cu desene pentru copii

Stand Post: cât de multe publicații în rețelele sociale face afaceri mici

Cu o precizie forma unor pete: cum sa faci bani pe decoratiuni originale

Urca propria afacere, de ce nu toată lumea poate fi antreprenori

Pentru a fi amintit: cum de a alege un nume pentru marca

Cum de a alege contractantul potrivit pentru digital promovare

Gata să vină la toate: produsele alimentare modul în care serviciul de pre-comandă în restaurante

După cum inspectorii fiscali vor verifica mici afaceri

Wow, iahturi: cum să conducă o școală de navigație în Marea Mediterană

articole similare