25 lucruri interesante despre bibliotecă, întrebându-mă

1. În Egiptul antic. toate navele. vizita orașul Alexandria, au trebuit să predea cărțile lor în bibliotecă pentru a fi copiate. Originalul a rămas în bibliotecă și o copie a revenit proprietarului.

2. agent FBI ysokopostavlenny plasat un set de instrucțiuni interne secrete cu procedurile detaliate Biroul de interogare în Biblioteca Congresului. în cazul în care oricine cu un card de bibliotecă poate citi.

4. Bakhtiar Hilzhi a distrus universitatea vechi și biblioteca de la Nalanda în 1193, în speranța de a eradica budism. Distrugerea bibliotecii este considerată a fi cauza declinului gândirii științifice antice indiene în matematică. astronomie. alchimie si anatomie.

5. În SUA, bibliotecile publice mai multe. decât McDonald.

6. Există o bibliotecă. în cazul în care puteți apela persoana ca o carte vie și să asculte poveștile sale. Un total de 150 de biblioteci ale lumii.

7. În unele orașe germane au publice „bibliotecă de artă“, în cazul în care veți plăti cinci euro și să ia picturi și sculpturi de artiști locali. pentru a le admira în propria lor casă timp de mai multe luni.

8. Când publicați o carte în Norvegia, guvernul norvegian cumpără 1000 de copii ale cărții dvs. și să le distribuiți toate bibliotecile din țară.

9. Guinness Book of Records deține recordul deține recordul pentru numărul de furturi din biblioteci societății nnyh.

10. La vârsta de 9 ani. Ron Makneyr (astronaut afro-american care a murit în explozie Challengera în 1986), a refuzat să părăsească segregate biblioteca publică Lake City, din cauza examinării cerință a cărților sale. După ce poliția a fost chemată, și mama lui. el a fost permis să împrumute cărți pentru biblioteca. care acum îi poartă numele.

11. Toate cărțile din Biblioteca Congresului în format digital ocupă doar 15TB.

13. Unul dintre exemplele cele mai izbitoare de caritate a devenit industriaș Endryu Karnegi. care a fondat biblioteca în 2509 la sfârșitul secolului 20 și începutul anilor 19 peste tot în lume vorbitoare de limba engleză. inclusiv Statele Unite ale Americii. Marea Britanie. Australia și Noua Zeelandă. Dintre acestea, 1679 Yli b construit în Statele Unite. Carnegie a cheltuit mai mult de 55 de milioane de $ din averea sa la bibliotecă singur, și de aceea este adesea menționată ca „sfântul patron al bibliotecilor“.

14. Haskell - b esplatnaya biblioteca construit la granița SUA-Canada. Din biblioteca prin intrarea opusă necesită țări markere personalizate în continuare.

15. Unele biblioteci vă permit să luați semințele cu condiția. că înlocuiți semințele. atunci când cultura este recoltată.

16. Universitatea Harvard din biblioteca sa are cărți ollektsiyu legate în piele umană.

17. 124500-patrat-picior fostul Walmart în Makallene, Texas, a devenit cea mai mare bibliotecă publică-o poveste în Statele Unite.

19. Beinecke - Biblioteca p cărți caustice și manuscrise de la Universitatea Yale nu are ferestre. deoarece pereții sunt realizate din marmura translucid.

21. Norvegia. vă puteți întoarce o carte din bibliotecă oriunde în țară. indiferent unde vă luați.

24. Oakland Biblioteca din California numit „instrumente de creditare Biblioteca“ și include 3500 de instrumente.

18 lucruri interesante despre Cuba

25 lucruri interesante despre caini

articole similare