15 fapte cutremurătoare despre șerpi, care ar prefera să nu știu, mai proaspăt - cel mai bun din ziua în care ați avea nevoie vreodată!

Aproape toți se tem sau nu le place șerpi. Există trei tipuri de oameni: 1% iubește șerpi (ia stilou, joc, plante de casa), 94% ar dori să stați departe de ei. Și sunt de 5%, care se tem de șerpi mai mult decât orice altceva. Toată lumea are un prieten: da din cap pe orice dantelă - oh șarpe! Și totuși, are țipete și fuge în teroare deja. Deci, este mai ușor să moară decât să rămână într-o cameră cu șerpi. Dar mult mai știm despre șerpi? Cei mai mulți nu știu aproape nimic - să-l repare.

De fapt, șerpi ucid oameni în mod constant

Credeți că acest lucru este foarte rar si exotice - moartea prin muscatura de sarpe? Depinde de locul în care trăiesc. Dacă locuiți în India - vestea proastă: în fiecare an, vipere și cobre musca, mai mult de 80 de mii de oameni, și 10.000 dintre ei mor. Este cea mai periculoasă regiune din punct de vedere al activității și șerpi agresive. În mod evident, undeva în Vermont șansa de a întâlni un șarpe mult mai puțin, dar te implor - uita la picioarele lui, indiferent de locul unde ai fost.

15 fapte cutremurătoare despre șerpi, care ar prefera să nu știu, mai proaspăt - cel mai bun din ziua în care ați avea nevoie vreodată!

Există un loc pe Pământ destul de fără șerpi?

Regula generală este: mai rece mai puțin șerpi. Aproape în condiții de siguranță în Cercul Arctic și Antarctica, dar în vacanță nu este lovit. Un pic de șarpe în Islanda, Irlanda și Noua Zeelandă. În unele țări, pline de șerpi, dar, în general, cele mai multe nu sunt otrăvitoare. Trebuie să știi că șerpii nu doresc să te cunosc, ei evita oamenii cu toată puterea lui. De fapt, există încă o modalitate foarte bună de a evita șerpi care stau la domiciliu.

Snake Vessey, favorit Maine

Unul dintre locurile în care nu există șerpi veninoși - statul american Maine. Dar ei au un șarpe cunoscut sub numele de Vessey (consonant cu Nessie, monstrul din Loch Ness). Ei spun că este lung, cu un camion imens și capul la ea de mărimea unei mingi de fotbal. Frica, desigur, ochi mari. Presa a raportat: „În zona de parc a văzut un șarpe care mănâncă ospătat mamifer mare - probabil un castor.“ Ce loc minunat, chiar în parc, lângă locul de joacă, un șarpe de mărimea unui camion mananca castor! Iată în cazul în care pentru a merge în vacanță - aventură garantată.

Nu te pune cu Mamba negru

Dacă te uiți vreodată la un film al lui Tarantino „Kill Bill“, atunci vă amintiți, probabil, menționarea Mamba negru ca cel mai periculos șarpe. Cei mai mulți experți sunt de acord gerpentologov: mamba negru este cel mai periculos dintre toate șerpi din lume. De ce anume Mamba - un simbol al terorii? Ce este atât de teribil? În plus față de o otravă puternică Mamba negru al naibii de rapid și rapid pentru distanțe scurte poate atinge viteze de peste 11 km / h. Dar acest lucru nu este punctul. Are gura deschisă - în interiorul negru și se pare multora ca un sicriu care prinde instantaneu de groază. Mamba trăiește în Africa, astfel încât plimbarea acolo cu precauție reînnoită.

Snake ochi secol lipsit?

Unblinking ucigaș cu sânge rece ... frica are ochii mari, că numai oamenii nu vin cu! Deci, de ce șerpii nu clipesc? Se pare că nu se datorează faptului că nu au pleoapele. Pleoapele de șerpi este, pur și simplu nu le pot vedea - acestea sunt transparente și fuzionate. Piele subțire, care protejează ochii atunci când năpârlesc merge împreună cu piele de sarpe un „ciorap“. Deci, șarpe Fermecatoare vedere - mit pur.

comando libaneze sunt atât de grave încât să mănânce șerpi vii

În cadrul ceremoniei anuale a comandourilor libanezi rupe șerpi vii dinți. brutalitatea Senseless conceput pentru a confirma disponibilitatea lor de a învinge inamicul cu mâinile goale. Da, probabil, tot ce este: dacă se pot rupe și să mănânce un șarpe viu, este probabil că poți să faci o grămadă de lucruri super-tare pe câmpul de luptă. Nu poate fi nici un timp pentru glume, șarpele săraci.

Lord Voldemort nu este un accident numit astfel Nagini

Nagini - un imens otrăvitoare care aparține Lord Lord Voldemort. Sanscrită și nordul Indiei limbi Naga înseamnă „cobra“ și naginii - feminin, cobra de sex feminin. În „Harry Potter“ - o referire clară la povești de caracter ale Kipling, „Riki Tiki Tavi“, în cazul în care cobră regală numit revolver (de fapt, cobra numit „Naked“, ca Kipling aproape toate numele de animale - doar numele lor în Hindi) . în traducere română a prins transliterare „Nagini“, și ea, care a intrat în „Riki Tiki Tavi“ și a fost „Harry Potter“.

Rattle clopotei?

Ce-ce, sunatoare, desigur! Și nu doar ca un șarpe cu clopoței pare să spună: Sunt aici, nu vin, stai departe de mine! Când clopoței excitat, vibrează și zornăie inele coada la capătul cozii, se ciocnesc una împotriva celeilalte. Rezultatul este un bâzâit ascuțit. Acesta poate fi auzit la o distanță de 20 de metri și ocoli partea de șarpe.

Sunt fabuloase Boomslang

Snake-Boomslang, o piele care întotdeauna cineva a încercat să fure de la laboratorul Snape din „Harry Potter“ există într-adevăr (Boomslang pielii - un ingredient important de poțiuni magice, de exemplu, face parte din poțiunilor reînnoibile). Numele său vine de la boomslang african și înseamnă „șarpe copac“. Ochii verzi bumeslanga vedea perfect și gestiona șarpe aproape întotdeauna să evite întâlnirile cu oamenii. Dar, în cazul în care sunt prinși, ei ustura. Este cunoscut chiar cu privire la decese mai mult ca urmare a mușcăturii Boomslang.

TITANOBOA CERREJONENSIS au fost cele mai mari șerpi din lume

Snake cu o monedă

Barbados șarpe microhylidae sau „șarpe Carla“ - cel mai mic din lume. sarpe Adult-copil nu mai mult de 10 centimetri. Ei trăiesc numai pe insula Barbados din Caraibe. Complet inofensiv, ei nu au nici măcar dinții. Probabil de ce șarpele pe cale de dispariție (sau pentru că pădurile în care trăiesc, toate tăiate în jos). Și ea a numit gardul viu biolog american în onoarea soției sale, Carla Ann Hass gerpentologa, despre natura acestei istorii este tăcut.

Taipan - cel mai otrăvitoare

Australian Taipan interioare, numele său este „șarpe feroce.“ Dacă doriți să se uite la taypanov trăiesc în partea centrală a Australiei. Aceasta este țara cea mai veninos de șerpi, veninul într-o singură mușcătură este suficient pentru a ucide o sută de oameni. Deci, este, probabil, mai bine să nu se întâlnească cu ei, ei sunt foarte repede: la vederea de pericol ridicat capul și imediat înțepe în mod repetat. Înainte de inventarea antidot antidot în 1955 de la muscatura taypanov a murit la 90% din victimele lor.

șarpe mobil inima în interiorul corpului ei

inima sarpe nu este fixat: Din cauza lipsei de deschidere șarpe inima de mobil și capabil să se deplaseze în interiorul corpului ei, ferindu daune esofag atunci când există ceva mare. Așa că, dacă un șarpe mânca cineva cu adevărat imens, inima ei pur și simplu laminate la o parte, și apoi să se întoarcă. Sistemul cardiovascular al șerpii au un sistem unic - sângele o coadă de șarpe trece prin rinichi înainte de a reveni la inima. Nu este faptul că modul înțelept aranjat natura?

Locația unică a organelor interne - nu într-un om

Asta e ceea ce nu știi sigur: spre deosebire de organe umane pereche, dispuse simetric, organele interne de șarpe au o formă alungită, este asimetrică și unică. Unele dintre corpurile Serpilor inainte de a avut un cuplu, dar în cursul evoluției și-au pierdut semnificația lor și să devină nepereche. Cele mai multe șerpi doar un plămân, al doilea este dezvoltat de obicei rudimentar.

Mortally otrăvitoare sau ușor toxice - este mai bine să nu experimenteze

Otrava vipere și cobre, desigur, diferit de cel prieten vă puteți turna un pahar de. otravă Consumate și șarpe veninos sheyu- musca undeva lucruri diferite, iar în al doilea caz acțiunea este mult mai rapid. Dăunător sau fatale, probabil, nu se știe niciodată, reacția individuală la veninul poate fi imprevizibil. Sperăm că niciodată nu trebuie să învețe despre ea în viața reală. Și amintiți-vă că șarpele nu se poate face rău, în cazul în care se află. Uită-te la picioarele lui, stai departe de șarpe și să aibă grijă!

articole similare