15 Expresii uciderea fericirea copiilor tăi - timp de 20 de minute

Vrei copilul tău să fie fericit și auto-suficient? Ar fi ciudat dacă ați răspuns „nu“. La urma urmei, aceasta este cea mai mare recompensă pentru îngrijirea părinte.

Ai fi surprins de ceea ce cuvintele aparent inofensive sunt în măsură să pună capăt viitorul copilului.

Sunt de acord, vom urca din modul lor de fiecare zi, pentru a da copiilor noștri celor mai bune de tot. Mersul pe jos, jucării, grădini zoologice, distracții ... Toate acestea, desigur, necesare și importante.

Dar cât de des te gandesti la ceea ce spui copiilor tăi? Da, cel mai probabil, cineva decide că este lucrurile mici. Dar dacă, cuvintele trecătoare abandonate „inofensive“ poate distruge viitorul copiilor tăi?

Atunci vei afla ce fraze ar trebui să fie excluse din discursul dumneavoastră acum.

15 fraze care sunt periculoase pentru fericirea copiilor tăi

1. Uite cum Vovochka colegi, nu-i așa?

Desigur, face acest lucru doar de intenții bune. Dar spune-mi, îți place când ești cu cineva compara? Ce părere ai despre omul cu care să compare? Recunoaste, începe să-l urăști.

Crede-mă, simt aceeași și copilul dumneavoastră. Și dacă o comparăm cu o soră sau frate? Da, poți spune, „Eu, de asemenea, obișnuia să spună, dar nimic. - toate bune“ Este într-adevăr? Când părinții spun: „Vova mai bine decât tine“, ea nu trece neobservat.

2. Ei bine, dacă este așa, atunci eu nu te iubesc

Spunând aceste cuvinte, se formează setarea unui copil: „Dacă vreau să fiu iubit, am nevoie să vă rog.“ El va încerca meu cel mai bun pentru a fi corect, asa cum vrei. Ei bine, cum despre dorințele proprii ale copilului?

Dragostea unei mame este necondiționată. Ea îl iubește. Toate: murdar, obraznic, bolnav. Dar, în loc de a se simți protecția și sprijinul, copilul incepe sa se dezvolte teama că s-ar putea cădea din dragoste. Prin urmare, fii atent.

3. doesh, va fi slab și nu cresc

Expresia familiară, nu-i așa? Acesta este adesea folosit și bunicii care a trebuit să îndure foamea. Și apoi ea tocmai a moștenit. Aceste cuvinte pot provoca frica unui copil, pot cauza probleme manca (nu mananca, greutate și așa mai departe. N.).

Dacă doriți să insufle obiceiurile alimentare corecte, este mai bine să spună povești despre eroi care, prin raufacatori castiga noroi.

4. Ai de gând să se comporte prost, va bogeyman / da de poliție

Aceasta este o altă manipulare de intimidare. Glumești, iar copilul primește mesajul literal. El înțelege astfel: „Sunt confortabil doar în timp ce mama și tata.“ Copiii iubesc părinții lor și sunt dispuși să se și dorințele lor sacrificiu de dragul recunoașterii lor. Când un copil crește, el nu știe ce de fapt, vrea și încearcă să mulțumească pe toată lumea.

5. Taci din gură!

Deci, vorbesc cu un câine, dar nu cu o persoană, cu atât mai puțin un copil. Fiți pregătiți să audă timpul ca răspuns la orice solicitare de „lasă-mă în pace“ sau „să ia în sine.“ Dacă această frază sună periodic din gură, oprește-te imediat!

Puteți înțelege - nervii nu sunt „de fier“. Dar chiar dacă aceste cuvinte alunecat de câteva ori, consecințele ar putea fi grave. Ei trebuie să fie neutralizate. Cum de a face acest lucru - mai mult pe seminar de specialitate.

6. Nu plânge!

Lacrimi - aceasta este o reacție normală la stres, una dintre modalitățile de a arunca emoții negative. În caz contrar, iar copilul va suprima în interiorul negativ, acesta amenință să boli. Nu numai psihologic, ci și fizic.

De asemenea, atunci când îți interzic să plângă, el crede că face ceva greșit. Este mai bine pentru a arăta că înțelegeți și acceptați sentimentele copilului.

7. Vino repede!

Ați observat că de multe ori fraza actioneaza ca un timp destul de contrariul: copilul a încetinit în mod neintenționat în jos. În orice caz, taxele nu sunt obtinerea mai repede. Un semn în mintea copilului este ...

Dacă vă spun acest lucru toate picăturile de timp, stima de sine. Copilul simte că ei sunt nefericiți, că el este inconfortabil. Spre deosebire de o astfel de presiune, el poate începe să protesteze.

8. Pentru că așa am spus eu / atât de necesar

Dacă nu explici copilului de ce are nevoie să nu mai faci ceva, și el va continua. El poate începe să se gândească că sunt mai importante decât sentimentele și dorințele sale. Sau, de exemplu, copilul a promis să viziteze bunica ei, atunci când merge la o plimbare. Într-o astfel de situație, din cauza interzicerii dumneavoastră, el se va simți incapabil să răspundă pentru cuvintele sale.

Orice ar fi fost, este mai bine să explice motivul pentru care a luat o astfel de soluție.

9. Nu există desene animate până canti

Copilul trebuie să înțeleagă că trebuie să eliminați jucării pentru comandă, și nu la mama mea sa transformat în desene animate. Este mai bine să începe să faci această cursă, și nu expune ultimatumuri.

10. I-am spus să colecteze jucării

Această frază nu permite neascultare. Veți obține dorit, dar nu aveți acasă un lagăr de concentrare sau armata? În propoziții în care se utilizează verbul la trecut se degradeaza direct demnitatea copilului și rupe identitatea. El devine folosit - puterea trebuie să fie ascultat.

Vrei asta? Schimbarea atitudinea ta - și vă va ajuta copilul să devină un geniu.

11. Nu te obosi! Lasă-mă în pace!

Nu poți face față cu emoțiile lor - acționează ca un accident de avion: în primul rând „masca de oxigen“ ar trebui să fie pus pe, și apoi a face cu un copil. Numără până la 10, du-te în altă cameră sau să bea apă. Aceasta ar trebui să ajute.

Ce înseamnă aceste cuvinte pentru copil: „Ai distrus viața mea, du-te departe!“. Prin urmare, fii atent. Adesea, acești copii pentru viață se simt vinovați că interferează cu mama și tata să fie fericit.

12. Dă-mi, aș prefera so fac eu

Crezi că copilul va arata ca o faci, și așa să învețe? Cu siguranță, nu. Știi, că teoria fără practică nu este nimic.

În plus, prin efectuarea de o a doua încercare de a te ajuta, el picături mâinile sale și nu a luat inițiative. Și apoi te întrebi de ce el nu face nimic în jurul casei.

Vrei să aducă o persoană independentă și încrezătoare în sine? Ai răbdare, oferă asistență, dar nu face totul singur.

13. Va maimuță - și de ședere

14. Ești atât de nepoliticos, capricios și t. D.

Dacă în fiecare zi vei repeta aceasta fraza ca o mantra, mai devreme sau mai târziu, copilul începe să se asocieze doar cu astfel de calități. Și o rezolvi va fi foarte dificil. Evitați comenzi rapide. Mai mult decât atât, ambele negative și neutre. De exemplu, soarele meu, iepurașul și mai mult. D. Apelarea ca un copil, pare să muște de pe o bucată de personalitatea sa.

15. Destul să sufere din cauza prostii

Pentru tine nimic, și pentru copil - întreaga tragedie. Această frază vă reducere sentimentele de copil și arată că problemele lor sunt nesemnificative pentru tine. Copilul crede că nu acceptă și nu-l înțeleg. Ca rezultat, ascunde adevăratele lor sentimente.

Mulți părinți nu-și dau seama că spun că ceva este greșit. Încercați să înregistreze conversația pe bandă. Deci, vă puteți auzi din exterior și să examineze cu atenție modul în care tratează copilul. Ce și cum să-l spun. Cel mai probabil, veți descoperi o mulțime de nuanțe.

articole similare