4 Situația de fapt ce să faceți dacă ați cumpărat un magazin TV în

Înainte de sărbători toate rulează în jurul cumpărături și forfotă, dacă ești prea leneș pentru a face acest lucru, puteți utiliza serviciile de teleshopping. Aici sunt 4 fapte, ce să facă dacă utilizați această metodă de cumpărături.

1. Livrarea va trebui să plătească

SITUAȚIE. După achiziție, ați început să fie chinuit de îndoieli: dacă și deci acest lucru a fost ai nevoie? Ca urmare, decizia finală cu privire la refuzul de a face achiziția la momentul vizitei de curierat.

Trebuie să știu. Aveți dreptul de a refuza bunurile în orice moment înainte de a fi transferat la tine. Și în termen de 10 zile de la data refuzului vânzătorului trebuie să ramburseze suma plătită (dacă ați făcut o plată în avans), cu excepția costurilor pentru tine și de la tine de transport maritim. Dar nu au dreptul să refuze bunurile de bună calitate, în cazul în care este definită în mod individual proprietăți - adică, făcute la comandă exclusiv pentru tine.

2. I-am cumpărat, dar sa razgandit

SITUAȚIE. Ai cumpărat o lampă, dar a dat seama că ea nu se potrivea în design-ul camerei, și a decis să-l aducă înapoi.

Trebuie să știu. Este imposibil de a returna bunurile cumpărate de la distanță, în cazul în care a fost în funcțiune: toate etichetele trebuie să fie atașat, pachetul ar trebui să fie în deplină siguranță și în forma în care ați achiziționat produsul. Doar pentru că aveți dreptul de a returna bunurile și de a lua banii înapoi. Dar trebuie să se facă în termen de 7 (!) Zile de la primirea comenzii. Toate apelurile trebuie să fie prezentate în scris, în persoană. De exemplu, prin Mail Română (electronice, pentru acest lucru nu este necesar). În acest caz, aveți nevoie pentru a confirma faptul că produsul a fost achiziționat de la această persoană juridică, precum și pentru suma respectivă. Poate servi ca o dovadă de primire, cecuri, extrase de cont, în cazul în care mărfurile sunt plătite prin card de credit.

3. nu poate fi negat. Sau poți?

SITUAȚIE. Ai cumpărat un decor, dar a provocat iritarea pielii. Într-un magazin real, nu va lua înapoi o bucată de bijuterii (precum lenjerie de corp și parfumuri). Și în televiziune?

Trebuie să știu. În cazul în care vânzarea la distanță „Lista de produse de bună calitate, nu sunt supuse restituire / schimb“, aprobat prin Decretul pravitelstvaRumyniya№55 nu se aplică. În consecință, randamentul în termen de șapte zile poate fi orice bun, dar cu păstrarea deplină a prezentării, inclusiv UPA-forjare.

4. Și dacă telemarketing intrat în negare?

SITUAȚIE. Ai teleshopping notificat dorința lor de a returna tigaia le-a cumpărat dorogushchuju, dar se confruntă cu o lipsă totală de înțelegere - sunteți convinși că nimic nu se va întoarce, iar banii nu vor fi returnate.

Trebuie să știu. Procuratura, Serviciul Federal, Torginspektsiya sunt autorități administrative sau au puterea de a restabili drepturile încălcate în domeniul relațiilor civile. Asigurați-vă că poate doar instanță de jurisdicție generală. În consecință, pentru tratamentul legitim și nerespectarea cerințelor legale, trebuie doar mergi la tribunal.