17 Capitolul I - regele - Regele David

cu ochii închiși jumătate, ochii de insomnie, congestionat, încercuite în cercurile intunecate. Saul nu a dormit de trei nopți. obrajii îi erau înfundați bărbia ușor otvis, ca un animal care vrea să bea. frumusețea lui fizică este pusă la încercare. Lemn vlăguit furtuna. Se uită chiorâș la Ahia, care cunoștea expresia de pe fața lui. A fost o expresie gravă de furie și planuri distructive. Se păstrează popping sus pe fața lui Saul cu Samuel, atâta timp cât a fost ucis în cortul său rege captiv Agag. In seara asta a plecat cina, lăsând fiii și ofițerii săi, fără nici o explicație, și a dispărut într-un cort, împreună cu preotul. Slave Abihoat soția lui a spus gazda întrebat-o dacă era ceva de care avea nevoie.

- Nu. Spune-i că ea a dormit în pace, - a spus Saul. - Ea și RISP.

Slave a dat din cap. RISP era concubina lui Saul. Pentru ultima săptămână nu a fost o oră cu ea. Nu pentru a trata!

Întregul palat știa că Saul era starea de spirit urât. El a ajuns pentru o carafă de vin și a umplut corn. Ahia îl privi dezaprobator. Saul a avut aproape nimic să mănânce la cină: o aripă porumbel și o grămadă de struguri. A băut prea mult. Mulți nu bea atunci când nu mâncați.

- Și toți au fost acolo? - a întrebat Saul.

- De la Ruben, Simeon și Gad.

- Era imposibil să le notifice.

- Din Beniamin au fost? Ahia a dat din cap.

- Cât de mulți oameni din clanul?

- Un bărbat din trib și nici măcar toate semințiile - mârâi Saul. - Conspiracy puțini oameni vechi morocănos. Ei vor veni înapoi la el și spune că noul rege al iudeilor, tineret destul, ei vor râde în față. Tot ce mi-ai spus, - fermentarea a căzut! Ahia se uită la rege.

- Nu ești de acord? - a întrebat Saul.

- la care au participat liderii tuturor bătrânilor clanurilor. Opinia lor este evaluată. Alții le vor alătura. Ai o relație tensionată cu unirea celor douăsprezece triburi. Acesta va multumi multe noi de selecție a lui Samuel.

- Atunci voi toți sunteți trădători! - Saul.

- Dacă am să mănânc plăcintă umil, nu este de la tine, Saul - o provocare în vocea lui a spus Ahia. - E mai multe dintre ele, am dat, dacă era necesar ca am trădat pe cineva. Și nu cred că această discuție de trădare corespunzătoare.

- să proclame un alt rege, iar regele - și nu am nici un loc pentru discuții despre trădarea? - Saul a strigat răgușit.

- Dacă există cineva care te-a trădat, Saul, este Samuel. Nu cred că ai putea fi acuzat de trădare clarvăzător. De aceea spun că acestea sunt afirmații nefondate de infidelitate.

Saul a plecat capul și a ajuns pentru vinul.

- Ai bea o mulțime - a spus el Ahia.

Saul nu a acordat atenție observația preotului și cornul umplut.

- Samuel ... - a spus el liniștit. - Ce-am făcut?

Ahia a dat demisia, la rândul său, a turnat o băutură.

- Poate, nu există nici o vina ta, Saul, - a spus el. - Poate a făcut douăsprezece triburi.

Saul a ridicat din sprâncene.

- Eu sunt regele sau nu? - Saul a strigat. Ochii lui erau roșii, ca un șacal. Ahia speriat.

- Tu ești regele, Saul, nimeni nu te învinovățește. Dar el a crezut că el domnește peste cap. Ai dovedit contrariul lui.

Ahia scurs până la sfârșitul lui corn.

- Și anunță un alt rege, iar regele - Eu sunt! - Saul a ieșit din el însuși. - Trebuie să-l omor!

- Pe cine? - întrebă Ahia.

- Ai omorât-o pe bătrân, și îndeplinească dorința lui cea mai vie: te fi răsturnat de pe tron, Saul, - a spus Ahia, înghițire salivă. - Tu - un prizonier Samuel la moartea sa naturală.

El a luat o dată din vas, ros dinții de-a lungul scuipă os in palma, mestecate carnea și ridică ochii spre rege.

- Mai e ceva, Saul.

- Ce face Domnul în această poveste? - Saul a întrebat emoționat.

- Ce face el în această poveste ... - Ahia repetate, cu ochii în pămînt. - Acesta unește oamenii, asta e tot.

- L-ai să-mi explici? Am ieșit din deșert, atrași de țara în care lipsa de tot. Am câștigat aceste meleaguri. Vom continua să le câștige. Dar cine suntem noi? O mână de invadatori, dintre care majoritatea nu este hainele, sandale, și care sunt forțați să fure arme din vrăjmașii tăi. Oamenii tăi sunt înarmați, Saul? Nu, știi, unii dintre soldații tăi nu au nici măcar un scut. Singura noastră armă care combină cele douăsprezece triburi - este credința. Dacă ne oprim pentru a câștiga dacă vom sta jos pentru un minut, atunci suntem pierduți. Absorbim împrăștiate în străinătate, zguduitor oamenii din această țară. Acesta va fi sfârșitul moștenirii lui Moise. Vom încheia adoptarea zeilor lor. Noi am luat deja, Saul. Cât de multe dintre femeile noastre sunt în secret în burțile lor, fără cunoașterea punctelor de vedere ale soților lor, amulete filistenilor. Avem foarte puțin. Uită-te la oamenii din tribul lui Dan, fiii leului, cât de mulți dintre ei? Nici măcar șase sute ... Și în provincie, există cinci mii de filisteni, și mai mult. Înțelegeți că. unirea noastră - în Domnul.

Saul a luat o respirație profundă.

- Și Samuel - reprezentantul său pe pământ. Și, prin urmare, singurul nostru rege, dacă am înțeles corect. Ei bine, eu sunt, ce ar trebui să fac?

El a ajuns pentru a vasului, și a tras ostyvshemu picior păsări de curte care roase fără efort.

- Înveliți că cele douăsprezece triburi au un rege secret? Un tânăr genial?

- Acest tânăr genial, cum spui tu, eroul lor. Acest lucru este Samson.

- suliță lovitură - și sfârșitul erou! - L-am sunat pe Saul. - Eu sunt regele! Acest Eu sunt regele!

Ahie părea să se gândească Saul amintește uite animal turbat. El a făcut un efort mare asupra lui însuși să păstreze calmul și să nu se grăbească să iasă de acolo. Saul sa ridicat și a mers peste cort. Pe pereții cortului, în lumina lămpilor,, reînviat umbrele care semana cu lilieci uriașe.

- Saul ... - a spus Ahia. Dar el nu părea să-l audă.

monarh Revoltat a fost la ușa cortului, cu spatele la oaspetele său. Respira ca un taur.

- Saul, dacă nu sunt nevoie, voi merge la culcare.

Saul se întoarse încet. A trecut ceva timp.

- Sunt aici din cauza loialității - a spus Ahia. - În cazul în care nu este nevoie de loialitatea mea, lasă-mă să știu.

Saul la mutat un aspect greu.

- Stai jos, - a declarat primul imperativ Ahia - și ascultă-mă. Dacă atingeți măcar un fir de păr al lui David, acesta va fi la fel dacă atingeți Samuel.

Saul greu de asigurat.

- A doua zi, pe partea ta, vor fi oameni, chiar și fiii tăi se întoarcă de la tine, nu ai auzit?

Ahia l-au văzut, cu ochii înroșiți, buza de jos pendulous.

- Tu ești regele din cele douăsprezece triburi, și nu de pace. Puterea ta nu va face față cu realitatea. Încearcă să vină la termeni cu Samuel. Încearcă să vină la termeni cu ea.

- Umilirea va duce doar la o scădere, Ahia, tu stii bine, pentru că este ați spus că Samuel este în doliu pentru mine.

Ahia lăsă capul în jos. Este adevărat mila lui Saul a expirat.

Baldachin cort a crescut, și a mers Abner, îngrijorat de starea de sănătate a regelui lor.

- Dumnezeu să fie cu voi pacea Domnului, - a spus el, se uită la cei doi bărbați.

- Dumnezeu să fie cu voi Domnul mondial - a spus Ahia.

Saul îl privi întunecat.

Abner se așeză cu grijă și se uită pe furiș la Saul, apoi se uită la Abel.

Saul a dat din cap. Apoi a luat un decantor și se toarnă un corn de vin.

- Lumea Domnului - murmură regele. Nu a fost cuvintele de mulțumire, ci pur și simplu ecou sarcastic.

- Unde e eroul nostru la ora asta?

- David? - a întrebat Abner.

- Eroul nostru - repetă Saul, ca neajutorare beat, și alcool.

- A fost cina cu Jonathan, și am vorbit despre fata l-ai promis.

- I-am promis fiica mea - Saul a spus, zâmbind sarcastic.

- a spus Abner - Michal. - A plătit două sute de prepuțului.

- Așa e. Va trebui să aibă grijă de ea. Astfel David de două ori va fi fiul meu în lege.

Abner și Ahia un schimb de priviri știind.

- Pacea Domnului - Ahia a spus, în picioare. - Vă doresc noapte bună, Saul.

Saul a oftat și a dat din cap. Ahia a ridicat deja clapa cort, atunci când el însuși prins dintr-o data, amintindu ceva important despre ceea ce am vrut să întreb, și se întoarse în jurul valorii.

- Saul, așa că mâine vom sărbători nunta de Michal și David?

Saul ia dat mai întâi o privire amenințătoare, iar apoi a rupt un râs demonic care sa transformat în sughiț, și în cele din urmă a început să arate ca o criză de epilepsie. Deci, temându-se un fel de teribil rege, Ahia grăbi să iasă.

sandalele chițăi pe drumul bătătorit, și acolo, departe de nebunia regelui, el a oprit înainte de a ridica dispozitivul de blocare ușa casei sale. Se uită la cer și suspină. Silent Night a căzut pe Palestina. Mirosea de iarbă și flori de migdale, care intoxicați bufnițe și vulpi. Noaptea râs la sentimentele oamenilor. Ahia a solicitat protecția Domnului, înainte de a reveni la ea și să doarmă cu soția sa.

articole similare