73 Curenții în Islam

73 Curenții în Islam

Din păcate, hadith de 73 de tendințe în Islam conduce pe oricine dorește să atribuie ei înșiși ca singurul supraviețuitor al comunității, în același timp, în mod deliberat sau din ignoranță, dar nu spune nimic despre alte hadisuri care descriu problema și a preciza cine este pe drumul cel bun și este pe cei care au scăpat de grup. Este demn de remarcat faptul că hadith transmis în versiuni diferite, și esența ei este de a se asigura că va exista o separare. Problema apare în mod natural: cine are dreptate? Mesagerul lui Allah ﷺ nu ne-a lăsat fără răspuns și a dat direcția de unde și cum să caute calea cea dreaptă.

Dar, înainte de a merge în căutarea pentru el, este important să se înțeleagă modul în care curenți diferiți. Pe acest subiect, oamenii de știință ai Islamului scris multe cărți, și toate se reduc la faptul că fluxul de diferite crez. Prin urmare, trebuie să găsiți crezul corect.

În hadith lui Abdullah ibn Abbas (Allah să fie mulțumit de el) a spus că Trimisul lui Allah ﷺ a spus: „O, oameni! Am lăsat printre voi că aderarea la asta, nu rătăcesc de la calea cea dreaptă, este Cartea lui Allah ﷻ (Coranul) și Sunnah Profetului Său ﷺ »(Hakim în«Al-Mustadrak «Al-Bayhaqi în» Dalyail en Nubuvva»5/4490. ).

73 Curenții în Islam

Într-un alt hadis de Zayd ibn Thabit (Allah sa fie multumit de el) a spus că Trimisul lui Allah ﷺ a spus: „Eu te las două lucruri, după care, nu vpadote pe căi greșite: Cartea lui Allah ﷻ și familia mea“ (Relatat de Al Hakim în „Al-Mustadrak», №4577).

Există un al treilea hadith, care spune: „Allah ﷻ nu va fi indus în eroare majoritatea comunității mele, și, într-adevăr, Cel Atotputernic ajută ca majoritatea musulmanilor, care și-au abătut de la calea lor, el abătut în iad“ (Povestita: Al-Tirmidhi „Sunan“. , №2167 ;. Hakim „Mustadrak», №№394, 396, Abu Nucayme "Hülya", volumul 3, pagina 37) ...

Din aceste hadis implică faptul că modul corect - acesta este modul în care ar trebui să fie majoritatea savanților musulmani, care ar trebui să fie născut din Profetului ﷺ. și această cale corespunde Sunnah. Oricine este imparțial va căuta o cale - un crez corect, să înțeleagă că acesta este declarat Abul Hasan Al-Ash'ari (a trăit 260 - .. 324 ani pe x) și Abu Mansur al-Maturidi (a murit în 333 x.) . Această doctrină ar trebui să fie cea mai mare parte a musulmanilor de la apariția Islamului.

Unii atribuite eronat sufismul încearcă să curgă, deși sufismul - acest lucru nu este un crez, ci știința Ihsan - al treilea pilon al religiei. De asemenea, unii reprezentanți ai diferitelor curente (credinte false) încearcă să determine fluxul de pe fiqh (legea islamică). Ea arată ignoranța lor de religie.

73 Curenții în Islam

- abandonarea (din toate cazurile) la discreția lui Allah;

- încrederea în El și ascultare de poruncile Lui;

- mulțumire cu ceea ce le este dat pentru existența (moștenire);

- evitarea obiecție față de Allah ﷻ.

„Acesta este harul lui Allah ﷻ. Pe care El revarsă pe cine voiește. Allah are ﷻ mare milă“ (sensul versetul 21 sură „Al-Hadid“) ".

(Abd al-Qahira al-Baghdadi, „al-Nahl FARC Bai Firak», №273; .. Cairo „Maktabatu Ibni Sina„).

73 Curenții în Islam

Prin urmare, probleme cum ar fi sărutatul mâinilor, comiterea Rabita, prezența sau absența protecției, nu sunt determinante în mod corect sau greșit. În timp ce toate acestea au o explicație, bazată pe surse de încredere și argumente logice.

Multi vorbesc despre saruta greșită mâinile ca un act care nu are loc în Islam sau care nu era cunoscut la vremea Profetului ﷺ. cu toate că liderii lor nu numai să-i sărute mâinile, dar, de asemenea, pe obraz. Este cunoscut faptul că Profetul Muhammad ﷺ sărutat nu numai mâinile, dar, uneori, chiar și picioare.

Prin Abdullah Ibn Umar (Allah să fie mulțumit de el) narează că a fost de a lua parte la una dintre campaniile Profetului ﷺ. El a spus: „Mulți oameni au început să curgă, și am fost printre ei. Ne-am gândit: ce să facă, pentru că am fugit de pe câmpul de luptă? Și am decis că vom ajunge în Madinah în secret zaydom la Profet ﷺ și spune: „Lasam decizia pentru Messenger ﷺ. și dacă există iertare pentru noi - ne cerem iertare, și, dacă nu -., apoi lasă-l să facă ceea ce vede se potrivesc "

Acolo am așteptat profetul ﷺ vin pentru rugăciunea de dimineață. Când a venit, ne-am ridicat în picioare și a spus că - fugi de pe câmpul de luptă, întoarce la noi. Profetul ﷺ a spus: „Te-ai întors la lupta“ (ca semn al iertării). Apoi am venit la Profet ﷺ și a sărutat mâna lui „(Narat: Al-Bukhari în cartea“ Adib », №972, Tirmidhi, №1716, el a spus:«Lanțul - hasan (frumos).»

73 Curenții în Islam

De la Zaria (Allah sa fie multumit de el), care a fost în tribul lui Abd Qais, a trecut: „Când am ajuns la Medina, apoi sa grăbit să-i sărute mâna profetului ﷺ și picioarele lui“ (Povestita: Al-Bukhari în cartea „Adib», №975, în cartea "Tarikh al-Kabir", volumul 3, №447, Hafez în cartea sa "al-Fathualya isnaad", el a scris: "Acesta este un hadith bun", volumul 11, pagina 57) ..

Cineva indignat, de ce comit Rabita, spun ei, aceasta nu a făcut asociați. Dar dacă te uiți, ce este, pur și simplu, această problemă va dispărea.

Imam Rabbani a scris în cartea sa „Maktubat“ „Rabita este o legătură spirituală între discipol și mentorul spiritual, prin care studentul cere ajutor, și răspunsul la această solicitare. Nu există nici o altă cale de Allah este mai bună cunoaștere ﷻ Rabita“.

Atunci când o persoană citește Coranul, să înțeleagă sensul său, el își imaginează mereu că ceea ce se spune în Cartea lui Allah ﷻ. Aceasta este Rabita! De exemplu, am citit sură „Ibrahim“ - și să încerce să-și imagineze descrise. Am citit despre Yusuf (pacea fie asupra lui), a căror frați vânduți ca sclavi și care mai târziu sa dovedit a fi în Egipt - și imaginați-vă cum a fost. Când am citit sura „Maryam“, că, dacă ochii lor proprii vedea dificultățile întâmpinate mama Profetului Isaia (saw). În Sura „Al-Casas“, spune, de asemenea, o mulțime de povești. Și în sură „Al-Kahf“, spune despre Khizri și Musa (pacea fie asupra lor), ideea de toate acestea este Rabita.

Pentru a spune că Rabita interzis - e ca care interzic reflecta asupra versetelor din Coran și prezintă ceea ce este descris aici.

73 Curenții în Islam

A pierdut nu a plecat și niciodată nu va abandona încercările de a discredita, pentru a găsi vina cu adevărat musulmani, prin urmare, ar trebui să se abtine de la oricine care face acest lucru.

Religia are trei piloni: Iman, Islam și Ihsan. Fiecare fundație explorează o știință separată - Aqidah, fiqh și respectiv tasawwuf. Urmează cei care practică toate cele trei baze și următorul Imam Ahl al-Sunnah Wal-Jama'ah a predecesorilor drepți și mai târziu Ulama, în urma acestora.

Încrederea că suntem pe drumul cel bun, vine doar cu studiile sale, așa că toți trebuie să înțelegem religia de cărți autentice și de încredere ale Ulama, ale căror cazuri nu sunt de acord cu cuvintele.

articole similare