22 emisiunea de carduri bancare

1. Câte carduri pot fi deschise în Alpha Bank pentru o singură persoană? Și la ce vârstă? Este posibil, de exemplu, pentru a elibera un card pentru copilul meu?

Gregory Babajanyan. Avem diferite pachete, în care clientul poate elibera până la șase carduri de debit și, în același timp, pentru a deschide un card de credit pentru ei înșiși și pentru membrii familiilor lor. Eliberarea de carduri personale pentru copii este posibil de la 14 de ani.

2. Cardurile de aur și platină sunt diferite de la normal?

Gregory Babajanyan. Aur și platină carduri au o gamă largă de servicii suplimentare (reduceri, servicii non-bancare, cum ar fi garanții extinse pentru serviciul de cumpărare konserzh- și așa mai departe. D.). Unele servicii oferite de proprietar gratuit - de exemplu, card de urgență reemitere în caz de pierdere în străinătate.

3. Cât de mult numerar pot fi eliminate cu un card de credit printr-un bancomat în termen de o lună?

4. Cât timp este cardul? De ce este cartea mea de Alfa este valabil timp de 2 ani, iar prietenul meu - 3?

Gregory Babajanyan. Există mai multe perioade de valabilitate. Totul depinde de tipul de card. De obicei, carduri cu banda magnetica sunt emise timp de doi ani. Acest lucru se datorează perioada limitată de utilizare a banda magnetica - a lungul timpului pur și simplu poartă. Cardurile cu microprocesor (chipovat) sunt mai durabile. Ele pot fi folosite timp de trei ani.

5. Unde pot retrage fonduri, merge într-o excursie în străinătate? Este posibil să se plătească un card de debit sau de credit, Alfa-Bank. retrage bani de la ei, și ce restricții sunt acolo?

6. Din anumite motive, carte Alfa-Bank poate fi blocat în străinătate? Și dacă acest lucru sa întâmplat?

Gregory Babajanyan. Cardul poate fi blocat în cazul în care sistemul de plăți (MasterCard sau VISA) transmite la informații Alfa-Bank cu privire la posibilitatea citirii cardului, privind tranzacțiile suspecte efectuate cu cardul într-o altă țară sau serviciu bancar pentru monitorizarea și combaterea activităților frauduloase vor identifica operațiunile riscante, efectuat pe hartă. Clientul poate apela call center-Alfa-Bank, și confirmă că toate operațiunile le-a făcut, după care cardul va fi deblocat sau traduse în modul PIN. Dar toate riscurile sunt suportate de către client.

Există, de asemenea, o versiune a ordinului de urgență de acordare a cardului temporar sau în numerar.

7. Ceea ce distinge cardul de salariu de la toți ceilalți?

Roman Marishkino. Eu voi permite să mă un pic pentru a reformula întrebarea, pentru că nu este important, ceea ce este harta diferență, și ceea ce în calitate de client de salarizare este diferit de toate celelalte. Pentru clientul salarizare Alfa Bank - un client clar și transparent. La urma urmei, vom vedea admiterea regulat la un cont de salariu, știm angajatorul, este mai ușor să se calculeze profilul de risc al clientului și de a oferi astfel de rată mai mică și limita de credit mai mare. Prin urmare, obtinerea plătit pe card bancar, puteți conta în condiții mai favorabile decât clientul „în stradă“ și se bucură de avantaje speciale oferite de clienti de salarizare de Alfa-Bank.

8. Care este diferența cartela cu cip și nu cip? Ceea ce este mai bine, mai sigur?

Gregory Babajanyan. Harta microprocesor are o mare apărare, cip fals nu este posibil, spre deosebire de copierea datelor cu bandă magnetică și durată de viață mai lungă.

9. Ce trebuie să fac dacă cineva a furat cardul? Dacă banca va returna banii în cazul în care reușesc să scoate o înșelătorie?

Gregory Babajanyan. contactați imediat banca și bloca cardul. (Există, de asemenea, posibilitatea de a bloca cardul prin trimiterea unui SMS la numărul 2265).

Pe card de furat, până când blocarea cartelei - responsabilitatea titularului. În cazul în care tranzacția a avut loc pe o hartă fals, de obicei, banca ramburseze fondurile. Pentru a se proteja de pierderile asociate cu activitatea frauduloasă de pe card, eu recomand ca este necesar pentru a asigura cardul pentru programul de asigurare „Card Secure“. Compania de asigurări va rambursa vă sunt garantate de a retrage ilegal bani folosind un card de credit.

10. Puteți deschide două sau trei conturi curente în ruble și să le emită carduri? Ar fi convenabil: salariul este transferat într-un singur cont, soția se bucură contul meu de-al doilea, iar pe cea de a treia dețin „în caz de urgență“.

11. Care sunt carduri pot obține reduceri în magazine?

12. Multe bănci sunt în mod constant rândul său, la ATM-uri, mai ales în zilele de salariu sau stipendiu. De ce nu putem pune mai multe ATM-uri? Și totuși - de ce nu toate ATM-urile acceptă bani? Ar fi convenabil.

Roman Marishkino. Eu cred că o soluție eficientă la această problemă nu este atât de mult pentru a crește numărul de ATM-uri ca și în furnizarea de alternative convenabil și la prețuri accesibile pentru plățile în numerar. Alfa-Bank. de exemplu, este în curs de dezvoltare în mod activ de servicii la distanță. Deci, în banca de Internet „Alpha-clic“ și banca mobilă „Alfa-Mobile“, puteți rapid și fără cozi pentru a face orice plăți și transferuri, pentru care mulți oameni iau încă în numerar.

13. Compania in care am lucrat mi-a dat o carte de salariu. M-am retras recent de acolo. Pot salva pe hartă? Ce ar trebui să fac și cât de mult va costa?

Roman Marishkino. După demiterea sa de la locul de muncă anterior, puteți continua să utilizați cardul. nimic de a face în mod specific. În plus, puteți aranja cu noul angajator pe statul de plată pe această hartă. Pentru a face acest lucru, trebuie să treci detaliile contabile ale contului de card, care va fi informat la orice sucursală a Alpha Bank. În plus, puteți utiliza cartela ca portofel de obicei, plasarea pe ea o parte din economiile lor și folosind ca fondurile necesare. Costul de deservire a cardului va depinde de pachetul ales.

14. Cum de a bloca cardul și apoi a debloca fara probleme?

15. Ce ar trebui să fac dacă am uitat codul PIN?

Gregory Babajanyan. Este necesar să se emită un nou cartela cu un cod nou. Pentru a face acest lucru, trebuie să contactați call center-Alfa-Bank sau la oricare dintre sucursale noastre.

16. Am auzit că este mai ieftin să utilizeze un carduri co-branded, este adevărat?

17. Cât de mult numerar pot fi eliminate de pe un card de credit? Ce comision pentru aceasta va păstra banca?

18. Recent, am trimis Banca o propunere de înregistrare a unui card de credit. Pentru ceea ce poate fi util pentru mine?

Gregory Babajanyan. Carduri de credit - un carduri de credit bancare pentru care nu utilizează banii proprii, iar activele băncii - fonduri de credit. Cu alte cuvinte, acesta este pre-aprobat de către linia de credit bancar, care poate fi utilizat în mod regulat, plata pentru achiziții și apoi completarea limita rotativ. Este posibil să se utilizeze banii băncii fără dobândă de până la 100 de zile, rambursarea plata lunară de 5% din suma restantă, ca o reducere sau o remunerație din partenerii băncii.

19. Unde și cum pot comanda un card?

Gregory Babajanyan. Pur și simplu completați un formular pe site-ul Alfa-Bank. sau întrebați la departamentul de confort.

20. Trebuie să mă închideți cardul, în cazul în care a expirat?

Gregory Babajanyan. În cazul în care clientul nu intenționează să utilizeze un card de debit, apoi vin la birou și închideți cartela nu neapărat - după un timp se va închide automat.

21. De ce ar trebui să semnătura pe card?

Gregory Babajanyan. Semnătura de pe card este utilizat pentru a identifica titularul cardului. Pur și simplu pune, cardul nu este valabil fără semnătură. De asemenea, atunci când plătiți prin card, casier la magazin sau vânzătorul trebuie să verifice semnătura pe card și cecul. Acum, nu toate sunt pictate pe partea verso a cardului, dar este mai bine să facă acest lucru imediat după primire. În caz contrar, se poate face pe cineva pentru tine, dacă, să zicem, pierzi cardul. Și-l utilizați fără a trezi suspiciuni.

articole similare