13 semne de criza vârstei de mijloc

Expresia „criza vârstei de mijloc“ a devenit deja un fel de timbru, dar, ca și în cazul în care suntem sceptici cu privire la orice atitudine față de acest concept, criză de vârstă - un fenomen natural, un inevitabil și necesar ....

Aici sunt 13 semne de criza vârstei de mijloc.

1. Vă mirați întrebări filozofice profunde

În mijlocul călătoriei vieții, ne oprim să te întrebi: Nu mă duc pe dreapta drumului? De multe ori, oamenii își dau seama că anii de viață nefericit: carieriºti regret că nu a creat o familie, femeile căsătorite plânge că nu a urmat visele lor și de a construi o carieră. Cineva brusc își dă seama că el a ales tipul greșit pentru un soț, nu a fost de educație și așa mai departe. Nu contează cât de amar poate fi auto-reflecție, toate este posibil să se extrage un lucru pozitiv. Intreaba-te ce este dispus să se schimbe în viața ta? Ești gata să divorțeze de soțul ei, a renuntat la slujba ei, pentru a primi un alt grad? Nu ar trebui să fie prea greu să sape în greșelile din trecut. Lăsați experiența rău vă va ajuta să determine direcția de eforturile viitoare.

2. Iei decizii pripite

3. Crezi că pierdeți mintea

Cele mai frecvente plângeri ale persoanelor care se confruntă cu criza vârstei de mijloc, ei suna ceva de genul: „Ma simt ca am de gând nebun“, „Nu-mi amintesc unde am lăsat lucrurile“, „Eu nu știu de ce am intrat în cameră,“ „I A devenit prea iritabil „“ eu sunt supărat tot timpul. " Sau: „Copiii mei și soțul meu nu a vrut să fie lângă mine.“ Adesea, această schimbare bruscă trăsături de personalitate pot fi cauzate de o scădere de estrogen, care poate începe oriunde între cinci și zece ani înainte de menopauză. Astăzi, femeile pot și nu suferă de aceste simptome. Discutați cu medicul dumneavoastră, acesta vă poate prescrie medicamente care vor facilita dezechilibre hormonale și vă conduc la comanda.

4. Ai probleme cu somnul

Dacă te trezești în mijlocul nopții, și apoi să se uite la ceas în dimineața, acest lucru poate fi de vina pentru toate aceleași hormoni. reducerea nivelului de estrogen in timpul premenopauza si menopauza poate face o femeie mai sensibile la factorii de mediu, geofizice și alte care pot continua sa perturbe somnul si sa conduca la insomnie.

5. Viitorul tău nu mai pare atât de luminos

Una dintre caracteristicile remarcabile ale tinereții sale - aceasta este ceea ce crezi cu adevărat că încă mai departe, iar viitorul - acest lucru este în cazul în care toate visele tale vor deveni realitate. Dar totul se schimbă în mijlocul vieții, și, privind în perspectivă, cei mai mulți oameni simt o anxietate vag. Bătrânețea nu pare să fie ceva vag și îndepărtat. În acest moment într-adevăr vine vorba de timp pentru a elimina ochelari roz, dar încă multe de învățat în douăzeci de ani. Aruncati o privire la viata mai optimist, dacă nu totul sa dovedit modul în care doriți, dar ați câștigat experiență, am devenit mai înțelepți și pot fi interpretate vicisitudini filosofic.

6. Simti ca viata - o rutina solid gri

Lipsa de interes in viata poate fi un simptom al crizei vârstei de mijloc. presiune datoria ne conduce într-o rutină în cazul în care nu există nici un loc de distracție, bucurie și lejeritate. Încercați să meargă dincolo de viața de zi cu zi, pentru a găsi un nou hobby care te face să ardă. Înscrieți-vă pentru un atelier decora prăjituri, du-te la un concert, face unele meserii sau dans.

7. Te simti o mare pierdere

„Nu fi atins, el nu a putut, nu a avut timp ...“ Pierderea obiectivelor turistice, idei despre cine esti, care doriți să fie - semne comune de criza vârstei de mijloc. Acum, că ai devenit mai înțelept, în timp ce profitând de experiența lor. În cazul în care obiectivele au fost atinse vechi sau pierdute, loc nou! Învață ceva nou, pentru că la fel de mult necunoscute în lume; să dezvolte, să înțeleagă noi mistere și secrete - și griuri de viață din nou, se va schimba la luminos.

8. sunt mai preocupați de aspectul lor

Dorința de a arata si se simt bine - destul de natural, la orice vârstă. Dar, dacă vă puteți uita în oglindă ore în șir, uita la ridurile - este un semn al crizei. Presiunea societății și a culturii exacerbează situația, împingând oamenii să ia măsuri extreme.

9. Sau nu le pasă de aspectul lor

In timp ce unele femei in varsta de mijloc fixație pentru îmbunătățirea aspectului său, astfel încât acestea sunt gata pentru a merge sub cuțitul chirurgului, alții simt că lupta în cele din urmă inutil. Spit pe aspectul dvs., ei încetează să folosească machiaj și rochie oricum. În acest caz, psihologii recomanda pentru a găsi un model de urmat în „bătrîna“. Acesta va servi ca o motivație pentru a menține un corp sănătos. Brizhit Bardo, Kristi Brinkli, Helen Mirren, Meril Strip - chiar și atunci când acestea sunt mult dincolo de 60 de ani, aceste femei păstrează un farmec si carisma. Doar privi în ochii lor - nu există nici un indiciu de oboseală a unui om bătrân! Și nu este numai în aparență.

10. Ați pierdut interesul pentru sex

Dacă nu vă amintiți ultima dată când ai fost în starea de spirit pentru a rămâne în intimitatea cu partenerul tau, motivul pentru care acesta poate fi hormonii. Uscăciunea vaginală și libidoul scăzut - nu este un motiv pentru a arunca lenjeria sexy în colțul de departe. Există mai multe opțiuni pentru a ajuta la a scăpa de simptomele neplăcute ale premenopause.

11. Credeti ca de tine ca o bătrână

Găsiți un moment pentru a închide ochii și întrebați-vă o întrebare simplă: „? Câți ani mă simt“ Dacă vă simțiți mai în vârstă decât anii lor și se numește „bătrâna doamnă“, acest lucru poate indica o criză la mijlocul vieții.

Un studiu de zece ani efectuat la Universitatea din Waterloo, a constatat ca oamenii care pur și simplu simt mai în vârstă decât în ​​anii lui, au avut mai mici bunăstarea psihologică și satisfacția de viață mai mică decât cei care au observat o atitudine mai favorabilă față de îmbătrânire. Dacă te percep ca-off scris, material de deșeuri, astfel încât va fi atitudinea altora.

12. Simti ca cei mai buni ani în urmă

în general, a crezut în societatea noastră că singura dată când o persoană poate fi fericit - este pentru tineri. Și acest lucru este foarte înșelătoare! Mulți oameni, dimpotrivă, să devină mai fericit la o varsta mai matura. De ce? În primul rând, pentru că la vârsta adultă oamenii atinge, de obicei, mai mult, ei au un venit stabil, ei își pot permite ceea ce n-au putut studenție. În plus, viața de plăcere nu are nimic de-a face cu varsta, si este mai important decât cât de mult sunteți mulțumiți de viața lor, și cât de bine sentimentul.

13. In fiecare zi proasta te percepe ca pe un semn de criză de vârstă mijlocie

Termenul „criza vârstei de mijloc“ a fost inventat în 1965, dar studiile în curs de desfășurare arată că așa-numita criză poate să nu fie deloc. Acesta ar trebui să revizuiască definiția termenului „criza vârstei de mijloc.“ Acest lucru nu este ceva cu potențial negativ, dimpotrivă, este tradus din „criza“ greacă înseamnă „decizie“, „un punct de cotitură“, care este ceva care ne oferă o oportunitate de a revizui viața, ștergeți de la ea ceea ce nu mai funcționează, oameni, locuri, lucruri care pot fi utile, valoroase, sau aduc bucurie: și ceva nou fac. În plus, femeile moderne nu sunt ca femei anii 70 și 80 de vârstă mijlocie. De atunci, a existat o schimbare majoră în cultura și în mintea femeilor înseși.

Ce părere aveți despre criza vârstei de mijloc? Cum de a depăși această perioadă dificilă de viață?

13 semne de criza vârstei de mijloc

Bonjour Glamour - un site despre cei bogati si celebri, frumos și de succes. Eroii ale site-ului - acestea sunt oameni reali care trăiesc fără cont de bani. Ne dezvăluie secretele și intrigi, dar nu se va face fără scandaluri. Punctele și carnavaluri, strălucire și spoturi luminoase podium arată - în toate acestea cufunda cititorul pentru a obține un pic pentru a atinge viețile celor pentru care norma este costume scumpe și genți DG. Dar poate fi bogat, de asemenea, plânge?

articole similare