După copilărie - perioada cea mai minunată în viața fiecărei persoane. Numai părinții pot să-l facă fericit. Am adunat cele mai bune reguli scrise de psihologi moderni copil, părinții pot ajuta pentru a crea o copilărie frumoasă și fericită pentru copiii lor.
Regula 1: Laudati copilul
Fără realizare nu ar trebui să treacă neobservate. El însuși îmbrăcat? Am pus jucăriile în loc? Nepoymi pictat lucruri frumoase? Laudati copilul! În acest caz, puteți să-l arate eroarea, dar lauda pentru efortul. aprobare parentală nu numai că crește stima de sine copilul îi dă încrederea în sine, este, de asemenea, un stimulent puternic pentru realizări ulterioare.Lauda nu numai pentru un progres real, dar, de asemenea, „avans“. Dacă nu-ți place rochii lungi copil, eu spun că astăzi este bine făcut și îmbrăcat un pic mai repede - vei vedea, în curând va începe să pună într-adevăr repede.
Regula 2: Evitați interzicerea
subconștientul este aranjat în așa fel încât particula „nu“ nu este perceput. Uneori, părinții simt că copilul lor, ca și în cazul în care în mod intenționat, face totul invers. În timp ce adulții provoca un astfel de comportament copil fără să știe. Încearcă să nu interzică, ci să se recomande. Adică, „Vino cu mine“ în loc de „nu alerga“, „spune calm“ în loc de „nu țipă.“
Uneori, în loc de interdicții, puteți utiliza recepția de distragere a atenției. Dacă o situație apare și un copil determinat să facă ceva interzis, este necesar să-l transferați la altceva. Și, ca și la copii preșcolari nu este suficient de dezvoltare de memorie pe termen lung, ei uită repede că nu atât de mult timp în urmă a vrut să știe ce va deveni de vaza de cristal, ca urmare a căderii sale.
Regula 3: Nu atarna pe copii „comenzi rapide“
Blestema copilul să evalueze comportamentul, și nu el însuși. „Te-ai comportat prost astăzi,“ mai degrabă decât „ești rău.“ Numirea unui copil „prost“ sau „rău“ poate fi o viață întreagă să-l convingă că. În viața de adult, este posibil să apară stima de sine scazuta, lipsa de încredere în puterea și capacitățile lor. Tot ceea ce se întâmplă cu copilul ca un copil, este stocat pe un nivel de subconștient și este transformat ulterior în stereotipuri care devin foarte greu de depășit.
Regula 4: Dragostea guvernează lumea
spune în mod constant copilul pe care-l iubești. La urma urmei, de multe ori pentru afaceri de zi cu zi ne uităm să spunem aceste cuvinte simple, dar foarte importante. Un copil care este iubit, nu se teme de eșec și de experimentare. La urma urmei, el este încrezător că cei mai apropiați oameni îl vor iubi în continuare. Depășirea dificultăților, el va obtine rezultate foarte bune în orice activitate.
Nu uita de contact tactil - este foarte important pentru copiii de toate vârstele, nu ezitați să îmbrățișez încă o dată sau de pat copilul.
Regula 5: Independența unui copil - pregătirea pentru viața de adult
Prima exercitarea serioasă a copilului în manifestarea independenței apare în 3 ani. Uneori „Eu însumi“ introduce părinții tine - atunci când mama mea este târziu pentru muncă, iar copilul „însuși“ nasturilor. Dar chiar acum, copilul începe să facă primii pași spre o viață independentă. Și cu atât mai mult el va avea posibilitatea de a demonstra independența față de părinții lor, cu atât mai responsabil va deveni în procesul de creștere.
Regula 6: Respectarea opiniilor copilului
Desigur, părinții, în cele mai multe cazuri, ei știu mai bine ce ai nevoie pentru copii. Pat este mic și mulți nu înțeleg. Cu toate acestea, în cazul în care adulții vor rezolva totul pentru el, ignorând complet opinia și dorința lui, el nu învăța cum să ia decizii. Nu vrei copiii la o viață a permis altora să se guverneze? Respectă opiniile copilului, și, acolo unde este posibil, să-i permită să facă o alegere.
Regula 7: live chat-
Dezvoltarea timpurie a copilului este posibilă numai în comunicare live. Nici unul dintre desene animate de formare, nici un program de calculator nu este capabil să-l înlocuiască. Uneori, părinții au nevoie de o pauză și desene animate sunt de ieșire, permițând mamei de a găti cina sau de a face un apel important. Dar dacă televizorul este în casă tot timpul, el ucide comunicare. Copilul a cerut să fie lăsat în urmă cu prostii lor, pentru că interferează cu palavrageala constantă pentru a viziona programe interesante. Dar va dura ceva timp, iar mama mea va ea cere copilului să spună ce se întâmplă în viața lui, dar fiul crescut se întoarce mama ei „lasă-mă singur. - nu se poate vedea, ma uit la TV“
Mai mult decât atât, mulți profesori subliniază faptul că mai mulți elevi nu pot face față cu repovestire de bază. Chiar și cunoașterea materialului, ei nu pot răspunde în mod corespunzător la lecția. Psihologii atribuie, de asemenea, acest lucru lipsa de comunicare in copilarie. Deci, dacă doriți copilul studiat cu succes în viitor, opriți televizorul și să asculte toți ai lui „nebunie pentru copii.“
Regula 8: să învețe din greșeli
Nu confundați Doar cel care nu face nimic. Lăsați copilul va avea propria cale. Dacă el nu a făcut ceea ce trebuie, îndreptați-l, cere să se gândească la ce sa întâmplat și de ce să facă asta ar fi ca nu sa întâmplat. Dar nu certa pentru greșeli. În caz contrar, el va fi frică să se poticnească în viața lor de adult și să nu fie în măsură să își atingă obiectivele.
Regula 9: Configurarea copilului stima de sine
Succesul nostru și eșecul, victoria și înfrângerea depind direct de modul în care vom evalua capacitățile lor. Prin urmare, este important din copilărie pentru a forma buna stima de sine. Copilul ar trebui să știe punctele forte și punctele slabe ale acestora, precum și în baza acestor cunoștințe pentru a planifica acțiunile lor.
Un copil așteaptă părinții o evaluare onestă a acțiunilor lor. Laudă pentru realizări și subliniază neajunsuri. În acest caz, se va evalua în mod adecvat puterea lor și se străduiește pentru a îmbunătăți performanța.
Regula 10: Luați în considerare caracteristicile de vârstă și individuale
Un număr mare de probleme în educația copiilor nu au părinți care nu cunosc caracteristicile de vârstă elementare. La vârsta preșcolară, copiii se dezvolta foarte repede. Există o mare diferență între ceea ce poate face un copil de doi ani și trei ani. Fără o astfel de cunoaștere este dificil de a oferi o educație completă. În acest caz, copiii de aceeași vârstă, de asemenea, sunt în curs de dezvoltare în moduri diferite: unul este mai bun decât pictura, celălalt să vorbească liber. Chasing copilului realizările vecin poate afecta dezvoltarea copilului.
A se vedea fericită cu ochii copilului tau cel mai mare dar pentru părinți. Și fiecare în felul său încercarea de a face meu cel mai bun pentru sănătatea și fericirea copiilor lor.