Astăzi, în cele din urmă am reușit să câștige aproape „cifra“, care rulează în competiția de 800 de metri în 2 m. 00 secunde și 3 zecimi. Prin ea însăși, rezultatul unei dezgustator (antrenorul nu este îndeplinită), dar oferă doar bit-I-lea și cele mai neobișnuite - în primul rând. Cei mai puternici sportivi ai Karelia nu a participat la această competiție, așa că am fost doar noroc. Sunt, probabil, cea mai veche dintre participanți, aș dori tot mai greu a avut. Mă uitam și am început cu întârziere, așa că cineva atinge pare ridicol, dar a fost foarte greu. Dar nu e vorba despre mine, ci despre însuși sensul „numere“. O să-ți spun mai multe despre ea.
Ce este această marcă este după cum urmează: 2 minute la 800 de metri? Ultima dată când am vorbit aproximativ 3 minute pe kilometru. Ea depășește multe, chiar și acelea sunt talente care vor rula un kilometru în 3 minute, fără o pregătire preliminară. Dar pentru a rula un 800 de metri în 2 minute, fără antrenament, probabil, nimeni nu poate. Acesta este bitul exigeant-I-lea la mijlocul distantei, si 01:55 - este cel mai dificil CCM. Dintre toate distantele medii, acest lucru este considerat cel mai sever, în special pentru sportivii de nord (noi în Karelia pe maeștrii de sport - 1:49 - nimeni niciodată nu a rulat această distanță). Cineva se referă la sprint lung de 800 de metri, și altele - la cross-country. Recordul mondial se ridică în prezent la 1: 41.01. Deci, la fel ca sportivii novice sunt împărțite în cei care sunt „execută din 3«și»să nu fie difuzate out“ la „mii“ de ei un pic colegii mai experimentați sunt împărțite în cei care sunt „execută din 2“ și „nu rulează afară“ la „opt sute.“ Iar cei care sunt implicați în sport (la intervale medii) profesional, scuipat pe această cifră, deoarece acestea pot repeta în timpul unui antrenament de rutină.
Dacă sunteți un profesionist, ai scris nu se aplică în această secțiune. Eu scriu pentru amatori ca mine.
Dacă luăm cele mai mari realizări din femei la 800 de metri, va părea evident că aveți nevoie pentru a rula cursa chiar, de exemplu, trecerea de cerc timp de 51 de secunde, rezultatul va fi 01:42, care își pot permite doar câțiva oameni de pe planetă. Cu toate acestea, nu este atât de simplu: așa cum am încercat să ruleze în runda 1 minut, rezultatul a fost întotdeauna obținut pentru al doilea 1:03, sau chiar mai rău. Biomecanica este că, atunci când rulează cu un efort maxim, aproximativ la fiecare 50 de metri există o ușoară pierdere de viteză. Adică, care rulează la 800 de metri pe dosarul dumneavoastră personal, veți pierde cel puțin 16 ori mai mare decât viteza, cum ar fi sau nu (ultima dată când va fi de finisare). Prin urmare, pentru a rula perfect drept nu funcționează, și chiar sportivi de top încă prima cursă tur mai rapid.
Așa că am pus cu ideea (și antrenor am vorbit mult timp despre acest lucru) că prima rundă necesitatea de a rula undeva timp de 55 de secunde pentru a rula în cele din urmă „a celor două.“ Cu cel mai bun personal de 51,3 secunde. 400 m. (Același nivel I), am putut permite cu ușurință. Dar, dintr-un motiv neplăcut (au existat rafale puternice de vânt în ambele ocazii, atunci când am fugit peste linia de sosire), prima rundă sa dovedit pe 58. De două ori am depășit rivalii într-o curbă, care este, de asemenea, rezultatul viciate.
Deci, regula de bază atunci când rulează la 800 de metri „de 2 minute“ - primul cerc la 55-58 secunde.
Dar acest lucru nu este suficient, există unele „alergători“ care trec prin primul tur rapid, iar apoi se aprinde inhiba puternic, din cauza a ceea ce ei trebuie să obbegat, pierdem timpul. Ei de obicei, cred că la nivelul de 600 de metri de „odihnă“, iar apoi va fi accelerată, și ca urmare ultimă instanță. Este important să se înțeleagă că, în al doilea tur al frânei, în orice caz, nu poate fi - forțele de accelerație nu. Trebuie să depășim dorința de a se relaxa și de a rula un al treilea la 200 de metri nu este decelerarea, ci mai degrabă să încerce să se rupă că există forțe. Pentru mine personal, aceste 200 de metri au fost decisive. Prin ea însăși, restul la această distanță - primul tur întreg.
Conform ultimelor 200 de metri determina gradul de pregătire a dumneavoastră. Pe măsură ce trenul, așa că și a alerga prin intermediul. Antrenat bine - alerga printr-un puț (aproape nici o conștientizare a ceea ce se întâmplă). Practicat rău - va colecta conuri. Dar, în orice caz, există conștiința este aproape deconectat, trebuie doar să executați pe restul forțelor, și pe de o parte psihologic este mai ușor (este clar că nicăieri să se retragă, și aproape totul în urmă), iar pe de altă parte - oboseala simtita si succesul face nu depinde atât de mult pe voință, ci pe munca depusă înainte de începerea lucrărilor de formare cu scopul de anduranță viteză și capacitatea mentală de a îndura.
Să figura extrapolate la alte distanțe. Cu un astfel de „mii“ de viteză pe care alerga prin pentru 02:30. E destul de rece, la doar 2 secunde nu este suficient pentru CCM. Este foarte dificil ROR, am fugit în Petrozavodsk, astfel doar un cuplu de oameni din istorie. Acum, nu este selectat, și aproape de ea.
„Poltoraha“ va pleca la 03:45. Cu acest rezultat ai câștigat doar campionatul românesc printre juniori. Imaginați-vă că sunteți un adult, a alerga „poltorahu“, să zicem, la 04:30 și papură trecut tine Shkedi efectuarea de maestru al sportului. Doar atât de fericit pentru el. )
Doi kilometri vor fi în 5 minute. Descărcarea de gestiune nu presuzhdaetsya la această distanță (ca nu am putut găsi pe masă), dar această cifră este aproape de recordul mondial 4: 44.79.
3000 de metri ai alerga prin pentru 7:30 - este chiar mai rapid decât multe dintre partiile de schi, dar nu are încă 10 de secunde înainte de record mondial (07:20).
Dar pentru o distanta de 5000 de metri, această cifră nu mai este adecvată. Da, ultimii 800 de metri sportivi din femei 5000 de metri rula „de 2“, dar cursa este, de obicei, a avut loc la 1: 01-1: 03 în cerc. Unii gestiona chiar și pentru a rula ultimul tur de 50 de secunde, ceea ce, în sine, este doar la îndemâna multora. Buna realizare în atletism vor fi difuzate în 5000 m 12.30, care doar va corespunde cu trecerea fiecărui tur de 1 minut. Un record curent pentru această închidere: 12: 37.35.
Da, suntem în Karelia la 800 m distanta de tip rula foarte greu. Clima este puternic influențată. Suntem pregătiți fie sprinteri sau alergatori la distanta (sunt stăpâni aici și acolo). O distanță de mijloc puteți vedea cum să: rula 800 de metri în 2 minute, și se bucură, și în centrul România peste tine doar razi ..
Cred că printre cititorii mei Cele mai multe din destul de mult timp la calculator sau chiar în spatele unui birou. Deci, băieți, vreau să vă spun că foarte multe boli de natură fizică (din care nu au nici suspect) sunt rezultatul unui stil de viață sedentar, sau o activitate fizică scăzută. Rularea - cel mai simplu mod de a evita parțial probleme grave de sănătate (nu pentru nimic că astronauții în imponderabilitate trebuie să antreneze în mod constant și, în special, pentru a rula pe o bandă de alergare, sau în termen de 18 de zile ale corpului de zbor începe să se schimbe ireversibil - și la o plimbare sau pur și simplu să trăiască în lume, ele nu sunt poate). Desigur, o alerga nu este suficient, dar este necesară activitatea fizică în sine. Ai în fiecare dimineață - Kilometraj zece (sau top cinci), nimic complicat despre ea nu este și nu poate (cu excepția cazului, desigur, nu totul este atât de a alerga).
Discuție are loc la forum, în acest thread.