În acea seară Michiko sa întors de la Tokyo. Nu este ceva să se calmeze, dar, cel puțin, nu sfâșiat de durere.
Lloyd, până la sfârșitul zilei angajate într-o nouă serie de modele computerizate ale experimentului, Michiko întâlnit la aeroportul din Geneva. Ei au condus zece kilometri în apartamentul său din Saint-Genis, și apoi ...
... și apoi au căzut în brațele celuilalt. Sexul ei nu au avut cinci zile de la data FlashForward. Noaptea a fost în scădere. Lămpile din camera de hotel au, ci prin crăpăturile obloanelor a venit prin suficientă lumină de pe stradă. Lloyd a fost întotdeauna mai pasionat, dar Michiko a fost capabil să se adapteze la ea. Poate că, în pat, el se comporta un pic prea „stil occidental“ dur, dar în timp, Michiko folosit pentru a, și el a încercat mereu să fie iubitul blând. Dar astăzi, sa dovedit ca o „datorie“. postura Banal, nimic interesant. De obicei, până la sfârșitul actului iubirii foi erau ude de sudoare, iar astăzi sunt aproape uscate, nici măcar nu a alunecat din pat.
Lloyd întins pe spate, cu ochii la tavan. Michiko situată alături, palidă mână sprijinindu-se pe pieptul păros gol. Ei au tăcut. Toată lumea a fost ocupat cu propriile sale gânduri.
Michiko a rupt în cele din urmă tăcerea:
- Te-am văzut pe CNN en, când am fost în Tokyo. Chiar crezi că avem voință liberă?
Lloyd surprins întrebarea ei.
- Ei bine, - a început să se gândească - noi credem că vom fi liber pe care, cred eu, nu se schimbă nimic. Dar inevitabilitate este o constantă în toate religiile. Amintiți-vă de Cina cea de Taină. Isus a zis lui Petru: - Petru, despre care el spune că Petru - piatra pe care El va ridica biserica ... Deci, Isus a zis lui Petru că va lepăda de El de trei ori. Petru a devenit un obiect fierbinte. El a spus că acest lucru nu se va întâmpla, dar în cele din urmă, desigur, de trei ori negat. Iar Judas Iscariot - drum, întotdeauna am crezut că a fost o figură tragică - a fost sortit să ia Hristos autorităților, el a vrut sau nu. Conceptele de roluri forțate, inevitabilitatea de soarta este mult mai veche decât conceptul de voință liberă. - Pauză. - Da, eu chiar cred că viitorul este la fel de fix, la fel de determinat ca în trecut. Și este FlashForward arată în mod clar. În cazul în care viitorul nu a fost stabilit, cum ar putea toată lumea de pe Pământ să fie viziune semnificativă a viitorului? Este atunci viziunea nu ar fi radical diferite - sau poate nu ar avea o astfel de oportunitate, astfel încât nimeni nu la toate nu au avut nicio viziune?
- Nu știu. Nu sunt sigur. Asta este ... Care este punctul de a trăi, dacă totul este deja predeterminat? - Michiko se încruntă.
Michiko a început musca buza de jos.
- Conceptul de bloc al universului [34] - singurul lucru care are sens într-un univers relativist - Lloyd a spus. - De fapt, aceasta este doar o interpretare largă a relativității. Teoria relativistă susține că nici un punct în spațiul este mai important decât orice alt; Nu există nici o scală fixă, pe care poate fi echilibrat cu alte elemente. Ei bine, în conformitate cu teoria blocului universului, nici un moment poate fi mai importantă decât oricare alta. Conceptul de „acum“ - o iluzie completă, iar în cazul în care nu există nici un lucru, cum ar fi universal „acum“ în cazul în care viitorul este deja scris, și voință liberă - de asemenea, în mod clar iluzie pură.
- Nu sunt atât de sigur despre tine, - a răspuns Michiko. - Mi se pare că am o voință liberă.
- Chiar și după toate? - Lloyd întrebat, un pic mai puternic decât el ar trebui. - Chiar și după FlashForward?
- Există și alte explicații pentru versiunea semnificativă a viitorului, - a spus Michiko.
- Da? Ce, de exemplu?
- De exemplu, acest lucru: este singurul viitor posibil. Asta e în cărți. Dacă FlashForward a trebuit să joace, am putea vedea un viitor foarte diferit.
Lloyd clătină din cap, chiar si parul foșneau pe perna.
- Nu, - el a cedat. - Nu. Există doar un singur viitor, deoarece există doar un singur trecut. Toate celelalte interpretări sunt lipsite de sens.
- Dar pentru a trăi fără voință liberă ...
- După tot așa, nu? - Lloyd chicoti. - Nu există nici o voință liberă. Nici o alegere.
Michiko diminuat. Lloyd a fost respira greu. Cu siguranță ea ar putea simți inima bate emoționat. Ei au tăcut, și apoi Michiko au încercat să continue disputa.
Lloyd ridică din sprâncene. Michiko nu a văzut fața lui, dar se pare să se simtă mișcarea mușchilor.
- Înțeleg, - a spus ea.
- Ce înțelegi? - nu ascunde iritarea, a spus Lloyd.
- Înțeleg de ce ești atât de obsedat de viitor neschimbat. De ce crezi că un astfel de lucru ca voință liberă nu există.
- Din cauza a ceea ce sa întâmplat. Datorită faptului că atât de mulți oameni au murit, și atât de mulți oameni sunt acum suferă. - Se opri, așteptând ca el să răspundă. Dar el a fost tăcut, și ea a continuat: - Dacă există voință liberă, atunci va trebui să te învinovățești pentru ce sa întâmplat. Ar trebui să își asume responsabilitatea. Toate acestea sânge ar fi pe mâinile tale. Dar dacă nu există voință liberă, atunci nu e vina ta. Orice se întâmplă în viitor - este deja. Ați apăsat un buton, experimentul a început, pentru că întotdeauna apăsați acest buton și va fi întotdeauna pe apăsându-l. Acest punct este, de asemenea, înghețat în timp, la fel ca oricare alta.
Lloyd nu a răspuns. Nu era nimic de spus. Desigur, ea avea dreptate. dintr-o dată el sa simțit fard de obraz.
Dacă ar fi fost atât de mică adâncime? Dacă ar fi apărat punctul său de vedere este doar din disperare?
Nici o teorie fizică nu a putut prezice FlashForward. Și Lloyd nu a fost un medic, nu a fost capabil să anticipeze reacțiile adverse la medicamente. Incidentul nu a devenit „erori medicale“ fizicieni. Nimeni - nici Newton, nici Einstein sau Hawking - nu ar fi în măsură să prezică un astfel de rezultat al experimentului la LHC.
El nu a făcut nimic greșit.
... și cu toate că el ar fi dat orice pentru a schimba ceea ce sa întâmplat. Totul în lume.
Și el știa că, dacă cel puțin pentru un moment tolera ideea că totul poate fi schimbat, că ar fi putut fi altfel, el nu a putut preveni toate aceste accidente și accidente rutiere, toate interventiile chirurgicale intrerupte, cade de la scări, ar putea pentru a preveni moartea micului Tamiko, atunci el nu ar fi avut până la sfârșitul vieții să suporte povara vinovăției pentru ceea ce sa întâmplat. Minkowski l-au dat afară din ea.
Și avea nevoie de această eliberare. Am nevoie în cazul în care a vrut linie luminoasă a vieții sale a continuat drumul în interiorul cubului, nu graba dintr-o parte în alta.
Cei care doresc să creadă că viziunile nu reflectă adevăratul viitor, în speranța că compararea tuturor viziunilor pot dezvălui nesiguranței lor. Astfel, în viziunea unui om va fi președinte al Statelor Unite Democrat, iar în viziunea celuilalt - Biroul Oval va avea un republican. Într-o viziune, peste tot vor fi mașini zburătoare, iar în alta - toate vehiculele personale vor fi interzise în favoarea publicului. Într-unul, probabil, pe Pământ pentru a vizita străini sosesc, iar în cealaltă - noi nu găsim că nu este singur în univers.
Cu toate acestea, un site creat de „proiect“ Michiko Mozaic „“ a fost un succes imens. Mai mult de o sută de mii de oameni pe zi, pentru a trimite mesaje, și, astfel, treptat, în curs de dezvoltare inteligent de încredere portret,, palpabilă în 2030, și un mesaj despre fiecare viziune de a deveni o parte dintr-un întreg.
Quebec rămâne o parte din Canada: separatistilor erau într-o minoritate mică, dar încă zgomotoasă.
piciorului uman nu a stabilit încă piciorul pe suprafața planetei Marte. În primele zile unii oameni au raportat o viziune în care vorbesc despre asta, dar apoi sa dovedit că a fost vorba doar de simulări disneylendovskih create cu ajutorul realității virtuale.
Regimul comunist din Cuba a încetat să mai existe. China a devenit ultimul bastion al comunismului, și până în 2030, oamenii de acolo încă mai păstrează un frâu. Populația Chinei a fost de aproape două miliarde de.
Stratul de ozon a devenit considerabil mai subțire, ci pentru că oamenii purtau pălării și ochelari de soare, chiar si in zilele innorate.
Mașini nu au putut zbura, dar acestea ar putea plutească la o înălțime de aproximativ doi metri de la sol. Pe de o parte, în majoritatea țărilor, au fost complet eliminate treptat lucrări de drumuri. Mașini oprit necesită o suprafață netedă și drum accidentat; în unele locuri chiar și autostrada înlocuit peluze. Pe de altă parte, suprafața drumului nu mai este atât de repede uza, astfel încât aceste autostrăzi care nu au fost transformate în peluze, nu necesită îngrijire specială.
Cea de a doua venire a lui Hristos nu sa întâmplat încă.
Visul inteligenței artificiale era încă neîmplinită. In timp ce computerele vorbind au fost folosite peste tot, nici unul dintre ei au fost dotate cu cel puțin un minim de conștiință.
În ciuda interdicției privind balenele captura de sperma, acestea au dispărut în 2030. Deci, mai mult de o sută de balene sa sinucis în 2022, sărind pe uscat în întreaga lume. Motivul pentru acest fenomen nu a fost stabilit.
În comemorarea victoriei de bun simț la nivel mondial, paisprezece dintre cele mai mari ziare din America de Nord, în același timp, a fost de acord pentru a opri publicarea de horoscoape, declarând că pune aceste lucruri pe paginile publicațiilor contrare, respectând scopul lor fundamental răspândirea adevărului.
Nanotehnologia nu este încă de lucru.
Dzhordzh Lukas nu este încă terminat alcătuit din nouă părți ale epic „Star Wars.“
În Statele Unite și Canada sunt acum fumatul a fost interzis în toate locurile publice, inclusiv în aer liber. O coaliție formată din țările lumii a treia a prezentat la Curtea Internațională de Justiție proces împotriva Statelor Unite, acuzând țara de răspândirea deliberată a fumatului în țările în curs de dezvoltare.
Venitul mediu din Statele Unite sa ridicat la aproximativ o sută cincizeci și șapte de mii de dolari pe an. Pâine costa patru dolari.
Cel mai popular film al tuturor timpurilor a fost recunoscut ca un remake al "War of the Worlds", în 2026.
Toți elevii MBA la Harvard Business School sunt necesare pentru a studia limba japoneza.
Cele mai moderne culori în anul 2030 a devenit portocaliu pal galben și închis. Femeile au început să poarte din nou părul lung în vrac.
Rhinos a început în ferme de reproducție în mod special pentru coarne lor, care sunt încă foarte apreciate în Est. Distrugerea acestor animale nu mai sunt amenințate.
In Zair, gorilele uciderea a fost considerată o infracțiune.
Donald Tramp implicat în construcția de piramide în deșertul Nevada, astfel că au fost îngropate rămășițele sale. Această piramidă este de zece metri deasupra Marea Piramida din Giza.
Campionatul Mondial de baseball în 2029 a fost câștigat de „vulcani Gonolulskie.“
Insulele Turks și Caicos în 2023 și, respectiv, 2024 va deveni o parte din Canada.
După utilizarea rezultatelor testelor ADN-ului, sa demonstrat în mod concludent că o sută de oameni care au fost condamnați la moarte, nu au fost vinovați, pedeapsa cu moartea în SUA a fost anulat.
Numărul de război a câștigat „Pepsi“.
Nu va fi un alt mare criză pe piața de valori. Cei care știu ce an se întâmplă, se pare că, păstrate aceste informații pentru ei înșiși.
În Statele Unite, acesta va fi în cele din urmă a adoptat sistemul metric de unități.
India a stabilit prima bază permanentă pe Lună.
Există un război între Guatemala și Ecuador.
Michiko și Lloyd a avut cina acasă la Lloyd. Lloyd Raclette fierte - cartofi, umplute cu brânză topită fiert - un fel de mâncare tradițională elvețiană pe care el a fost foarte atasat. „Blauburgunder“ sticlă de vin a fost cumparat la raclette. Lloyd nu a fost un anumit consum alcool, dar în Europa, vinul curgea în mod liber, iar la vârsta lui, un pahar sau doua de vin pe zi este util pentru inima.
- La urma urmei, nu știm sigur. Într-adevăr? - Michiko a spus, mănâncă o bucată mică de cartofi. - Nu știu cine femeia cu care te văzut, și cine este tatăl copilului meu.
- Oh, nu, știu - a spus Lloyd. - După toate probabilitățile, veți ști cine este tatăl, vârsta de treisprezece sau paisprezece ani, înainte de a se naște copilul. Și știu cine este această femeie, atunci când o întâlnesc în cele din urmă. Știu cu siguranță, chiar dacă este mult mai mic decât viziunea mea.
Michiko a dat din cap, ca și cum ar era atât de clar.
- Aș dori să spun că nu sunt familiarizați cu aceste persoane la nunta noastră - șopti ea.
- Nu, - a spus Lloyd. - Nu face cunoștință.
- Și ce ai de gând să faci? - Michiko oftat.
Lloyd își ridică privirea din farfurie și se uită la Michiko. Buzele ei au fost presate strâns împreună. Poate că încerca să ascundă faptul că ei tremurau. Scânteiau pe degetul ei un inel, un cadou de la Lloyd în ziua de angajare. Desigur, el a vrut să-i dea un inel este mai scump, dar a fost în valoare de mai mult decât își putea permite.
- Nu e corect - Lloyd încruntă. - Vreau să spun ... Doamne, chiar și Elizabeth Taylor, probabil, a rostit cuvintele „până când moartea ne va despărți“ ori de câte ori sa căsătorit. Nimeni nu ar trebui să se căsătorească, știind că el este sortit să se descompună.
El știa că Michiko se uita la el, ochi prinderea lui.
- Deci, este decizia ta? - a întrebat Michiko. - Doriți să anulați logodna.
- Te iubesc - a spus Lloyd. - Tu stii asta.
- Deci, care e treaba?
Care a fost problema? Divorț, pe care-l atât de îngrozit, sau că divorțul va fi același întortocheate ca și cea a părinților săi? Cine ar fi crezut că împărțirea bunurilor comune se va transforma într-un război pur și simplu cu atacuri vicioase din ambele părți? Cine ar fi crezut că doi oameni, economie și bani de economisire, să sacrifice ceva ani după an pentru a cumpăra un semn de dragoste pentru fiecare alte cadouri scumpe de Crăciun, atunci se va folosi ghearele legale pentru a racletati aceste daruri unul altuia? Cine ar fi crezut că acest cuplu, a dat atât de minunat numele copiilor lor (pentru că „Lloyd“ si „Dolly“ a fost o anagramă), și apoi începe să folosească acești copii ca pioni, ca armă în războiul lor?
- Îmi pare rău, dragă, - Lloyd oftat. - Inima mea este rupt în bucăți, dar eu nu știu ce vreau.
- Părinții tăi mult timp în urmă rezervat bilete pentru a zbura la Geneva, - a spus Michiko. - Și mama mea, de asemenea. - În cazul în care nunta va fi, trebuie să le spunem oamenilor despre ea. Trebuie să iei o decizie.
„Ea nu înțelege,“ - gândi Lloyd.
Ea nu a înțeles că decizia sa a fost deja făcută; indiferent cum a făcut-o, este gravată pentru totdeauna pe blocul de piatră din univers. Nu a fost că a trebuit să ia o decizie. Mai degrabă, soluția, care a fost întotdeauna acceptată, trebuie să sune.