În coloana de astăzi, veți fi capabil să găsească un răspuns la o întrebare importantă: „Am nevoie de o mamă perfectă a copilului?“.
Sunt o mamă rea. M-am dus înapoi la locul de muncă atunci când a fost de 4 luni de la fiica mea, nu pentru că era nevoie financiară acută sau o afacere care nu ar fi supraviețuit fără mine.
Pentru că în acest prezent fostul soț.
O femeie trebuie să lucreze, să fie într-o formă cu o manichiură, miros de parfum, nu scutece. Scutecele si cereale au o bonă. Am găsit recent un jurnal pe care primii doi ani de viață, această fiică a condus asistenta. Venind acasă de la locul de muncă, în seara, am învățat din jurnalul dacă fiica mea a mâncat și mersul pe jos, pe care ea a fost starea de spirit ca de dormit. Apoi, a existat un al doilea asistent medical, apoi un al treilea. Al treilea a devenit parte a familiei și care a fost cu noi, atâta timp cât fiica mea este sub 16 ani. În ultimii ani nu a mai fost bona mea - ajuta in jurul casei, având grijă de noi, a mers la întâlniri cu părinții la școală, și-a petrecut noaptea, când am fost în călătorii de afaceri. Nu țin familia împreună și a inițiat divorțul.
Sunt o mamă bună. Am facut fata. Fiica mea este acum 17 ani, iar ea a fost inteligent artist, talentat, ea are o multime de interes, ea a citit voraciously, călătorind, angajat kung fu, iubește animalele, și bine versat în psihologie canin. Este pregătește gustos, intuiția ei este pe punctul de a clarviziunii, este sufletul companiei și are un tânăr minunat. Ea știe cum să iubească, să viseze și să empatizeze cu toată inima mea.
Ea nu poate sta ipocrizie, aluzii, orice lipsa de onestitate și doar vorbesc despre asta la oameni. oameni Stolbeneyut în primul rând, și apoi devin prieteni. Ea știe cine vrea să devină și ceea ce va face. Și ea știe cum va aranja totul în atelierul lui când vom trăi separat.
Ea a vizitat cu mine în excursii și adesea asistate în proiectele mele creative.
Așa cum am spus, o dată pe biznesvuman respectat întrebat dacă regretă faptul că între copil și de lucrarea selectată: „Copilul ma văzut foarte rar. Dar a fost întotdeauna interesant pentru mine. Mamă, care trăiește o viață interesantă, dă un copil mai mult decât mama, care stătea cu el în cei patru pereți 24 la 7. I-am dat lucrul cel mai important -. Posibilitatile sunt "
Interesant, termenul de „mama suficient de bun“ inventat de psihologul Donald Vuds Winnicott în 60-e ai secolului trecut!
La un moment în care s-ar părea, mamele au avut mult mai ușor decât în secolul viteze nebunești, tehnologiile noastre și cererile tot mai mari pe care societatea le impune părinților. Și, mai presus de toate, la mama lui.
Winnicott a scris și a vorbit în conferințele sale, care să fie o mama perfecta este mult mai dăunătoare decât una rea.
„Ideal“ - este una în care, la fel ca în circ chinezesc, gravitează în plăci de 100, pe un băț, și nu cad. O trăsătură distinctivă a mamei ideale, în funcție de Winnicott, că ea se hrănește copilul ei înainte de a fi timp pentru a se face foame.
La fel ca în gluma despre mama evreiască - mica Sophie, du-te acasă! - Mamă, mi-e frig și obosit? - ți-e foame!
copil Mama ideală este curat și bine îmbrăcat, el a cumpărat toate cărțile de învățământ, în conformitate cu cele mai bune metode de dezvoltare, în care mama mea, desigur, ar trebui să înțeleagă. El este capabil să mănânce cu o furculiță tampoane ușor gura cu un șervețel și a spus „mulțumesc“ după o masă. El este fericit să împartă jucăriile în cutia cu nisip, și nu obraznic atunci când obosit. El nu se trezeste noaptea, astfel încât părinții pot avea în condiții de siguranță de sex și de somn. Produse cumpărate, mic dejun-prânz-gustare-cină gătită. Toate sistemul de alimente sănătoase și, desigur, nici produse semifinite!
Nu este posibil? Poate, dar nu pentru mult timp. Și apoi vine arderea emoțională, de la care este foarte dificil să iasă. Citiți sau asculta psiholog prelegeri de familie Lyudmila Petranovskoy. Ea are o mare serie de „În cazul în care mama este la zero.“
De fapt, se spune același lucru ca și Winnicott acum 60 de ani:
copil are nevoie de un fericit, trăind o mamă viață, sănătos plin. Și nu un robot și nu un artist de circ care se învârte, se învârte plăci - și apoi în 30 de ani devine dezactivat.
Nici o activitate de dezvoltare, tehnici sau jucării inteligente abrupte - nimic nu poate înlocui un copil mama mea, care are o resursă (de exemplu, puterea, puterea) pentru a fi o mama.
Ce este „mama destul de bun“?
„Mama destul de bun“, cu copilul dumneavoastră construiește relații care Winnicott numește „exploatație“ (din cala engleză -. Stai, îmbrățișează, suport).
În aceste privințe, „mama-copil“ nevoile copilului sunt îndeplinite, acesta este protejat, dar nu știe că sprijinul său. Acest lucru asigură că copilul explorează lumea exterioară și nu se teme să-l încercați de inima, dar este sigur, sub aripa mamei mele.
Și aici, cel mai important lucru - este timpul pentru a elimina aripa, se deplasează treptat brațele,
eliberarea copilului de la el, oferindu-i posibilitatea de a se dezvolta mai mari și mai încrezători să stea pe propriile lor picioare - în cele din urmă, că aceasta este sarcina principală a părintelui.
mama Bad (Winnicott) nu dă copilului acest lucru foarte deține un suport invizibil, de contact fără cuvinte. Ea părea îndepărtată de copil nu este cu el unul. Și limitează procesul copil al cunoașterii în sine și în lume, formează așa-numitul „fals sine.“
Ca și în cazul totul în maternitatea nevoie de un mediu fericit.
Și în loc să reflecte și să pună întrebări fără sfârșit „? O mamă bună I“, „Am fost crescut de dreptul său?“ Sau, chiar mai rău, să se simtă vinovat, dacă sunteți - Oh, groază! - petrece timp sau bani pe ei înșiși, mai degrabă decât pe copil, să se gândească la ceea ce puteți face pentru a asigura copilului dumneavoastră este dreptul de a - mama mea!
1. declina multitasking
Dar este dăunător chiar și pentru sistemul nervos central.
Pentru a trăi în mod constant în modul de un roșu intermitente becuri periculoase.
2. Nu refuza ajutor
indulgență Remarcabil: nu ești o mamă rea, dacă ai spus soțul ei / bunica / asistentă / vecin care aveți nevoie în frizerie, sau în ziua nașterii prietenului ei, sau un film. Acest lucru este normal. Ești o mamă destul de bun, deoarece arată copilul un exemplu: mama mea este viața, nu există interes, există prieteni, există o dorință de a se angaja în (uneori).
Aceasta este educația exemplului personal.
3. Cheltuie banii. Nu este o crimă
Fără o altă jucărie sau un bilet la un colț Durova copil, bine, într-adevăr, trăiesc ușor. Dar, dacă aveți nevoie de un cosmetician sau chiar mai mult pentru a vedea un medic, acesta nu ar trebui chiar să fie discutate.
Pentru a se angaja într-o - înseamnă a se angaja copilul.
Nu-l poate ajuta cu ceva, dacă pierdeți sănătate și putere.
În prezent, oferă opt ore de somn pe noapte cel puțin două ori pe săptămână. După cum doriți, eu știu, acest lucru este, probabil, cea mai grea parte a întregii liste. Dar, într-adevăr trebuie.
Nici din care bilanțul sau starea de sănătate a sistemului nervos nu se poate vorbi într-o situație de lipsă cronică de somn. Sistemul nervos central nu reușește după trei zile fără somn. Trei zile. Și, în timp ce nu dormi? Șase luni? An?
Întrebați soțul meu, du-te în timpul zilei, este la fel de important, există, mai important, cum să se hrănească copilul.
5. umple viata cu toate mijloacele disponibile
După ce am prins aici această senzație - um la fel de bine! - amintit și de resurse.
Ca actualizare necesar, supliment și în mod constant utilizați.
6. Scoateți tensiune corporală
Nu este nici un secret faptul că toate experiențele emoționale, toate gândurile - și bune și rele - sunt reflectate în nivelul corpului. Adică, blocuri sunt formate, spasme, bat fluxul de energie naturală.
A scăpa de stres corporale - cum de a alege în funcție de gust: dans, înot, alergare, exerciții fizice, yoga, pilates, fitness, sex, mersul pe jos in aer liber.
Ai fi surprins cât de mult mai ușor mental și emoțional vei fi atunci când preferați corpul.
7. Noi construim de frontieră
În psihologie, acest lucru este cel mai important concept care se referă la capacitatea de a nu permite nimănui să perturbe echilibrul mental. Acesta poate fi atât frontierele fizice și emoționale. Ceea ce, în cele din urmă, același lucru.
Un copil nu trebuie să se rupă în toaleta.
Aveți dreptul la cinci minute singur cu el. Soțul nu ar trebui să doarmă pe partea umărul pacientului, îl atinge în mod constant în somn - oamenii din cauza acestui divorț, există exemple în practica psihologică.
Mama nu ar trebui să te sun în mod constant cu sfaturi valoroase - îi spui, atunci când doriți să puneți o întrebare.
Nu permiteți-la-mu - chiar și mai ales, o strânsă - să pătrundă în spațiul.
În mod constant pentru fărădelege necesită generarea de energie electrică triplă.
8. Optimismul, pozitiv, umor
Acesta este cel mai bun pe care le putem transmite copiilor noștri. E timpul să zâmbească, să plătească situație de urgență ca o glumă, încă o dată spune copilului, „totul va fi bine“ - care economisește energie și oferă o lecție de neprețuit pentru viață se apropie de copil.
Optimiștii sunt mai mult succes în viață, mai fericit, mai sănătos.
Prin ochii unei persoane pierde o mare parte din energia. Supermamy care ridica trei copii, de control megabiznesami, timp pentru a fi maeștri de sport și să participe la cursuri de gătit - și, astfel, să rămână „mama suficient de bun“, spune același lucru:
Am găsit 5 minute dimineața, când nimeni nu trebuie să mă atingă dreptul de a sta în tăcere, cu ochii închiși.
10. face în mod regulat lucrurile preferate
Extrem de important pentru a aborda nu numai faptul că este necesar, dar, de asemenea, faptul că vreau. Ce este sufletul.
Aceasta este ceea ce faci datorită impulsului interior, nu pentru spectacol, sau bucurie altcuiva.
hobby-urile tale, interesele, creativitatea în toate formele, întâlnirea cu oameni interesante frumos, cumpărături, în sfârșit, - aceasta ar trebui să fie în viața ta cel puțin la fel de mult ca sau chiar mai mult decât tot felul de „necesar“.
„Ați putea întreba de ce toate acestea vorbesc despre copil și mama? Vreau să vă asigur că nu este în scopul de a preda mamelor ce să facă și cum să fie. Dacă ei nu pot face, noi nu predau. "
Donald Vuds Winnicott
Citiți, de asemenea, pe letidor.ru