Cât de des gândurile rătăcesc într-un cerc? Ori de câte ori ceva mă deranjează, mai ales faptul că mă face anxietate, stres sau furie, am ajuns gânduri într-un singur loc se învârt. M-am gândit la ce trebuie să fac, că eu nu ar trebui să facă orice schimbări drastice de care am nevoie pentru a face, și de ce nu am avut de a schimba ceva sau balansarea barca. Am decis în capul meu, așa cum am, și a făcut-o atât de rău încât totul sa încheiat cu tristețe.
Cel puțin, asta e modul în care am avut înainte (și, uneori, este încă), dar acum îmi amintesc, că este posibil să se găsească o soluție.
Tu trebuie să treacă prin procesul de gândire, nu există nici o îndoială despre asta. Daca nu persoana superrazvity care este capabil să gestioneze gândurile lor incoerente, trebuie să ne lase în urmă ceața de confuzie și răzbată pentru claritate.
Puteți face acest lucru în cap, dar poate, de asemenea, mai mult te confunda. Puteți încerca să vorbești cu altcineva, dar poate fi o chestiune privată, sau interlocutorul dumneavoastră poate obține ascultare plictisit de acelasi lucru de peste si peste din nou. Dar există un mod mai bun, mai eficient în care vă aflați în nici una nu au nevoie.
Puteți utiliza blog-ul dvs. pentru a face loc din motive de claritate și pentru a simplifica procesul de gândire.
Păstrarea un jurnal, pentru a simplifica gândurile
Desenați o diagramă de conexiuni. Chiar dacă nu sunt vizuale, încercați această tehnică. Utilizați diferite stilouri colorate. Asigurați-ramuri și desena o imagine. Nu este nevoie să fie un artist, puteți trage o schematică. Doar du-te cu fluxul, lăsând o anumită creativitate, și poate veni cu altceva.
Focus pe sentimente. Numai pentru acest exercițiu uita de fapte. Scrie despre ce problema te face să te simți. Poti fi înțelept, la alegerea ta. Nu este nevoie să justifice sau să dovedească ceva. Doar fii sincer cu sentimentele tale, le recunosc la pagina.
Concentrați-vă pe fapte. Acum e timpul să fie obiectiv. Notați toate faptele reci, dure legate de preocupările dumneavoastră. Fii nemilos, concentrându-se asupra faptelor. Dacă găsiți subiectivitate furișat, apoi trece din ea. Imediat.
Intrare gratuită. Nu încercați să vă faceți griji cu privire la acest subiect sau orice altceva. Doar scrie orice vine în minte și creierul se va concentra în mod automat pe lucrurile care vă deranjează. Lăsați subconstientul tau totul ia pe tine.
Se concentreze pe alte persoane. Faceți o listă a tuturor celor care, ca tine cred, va depinde de decizia ta. Cum acestea vor fi afectate. Aceștia sunt cei care influențează deciziile. Poate că te-ai blocat, pentru că încercând să mulțumească pe toată lumea și asigurați-vă că toată lumea este fericită?
Consultați trecut. V-ați întâlnit această problemă specială înainte? Cum să se ocupe cu ea atunci? Puteți alege sau pur și simplu plutea în josul râului? Cum funcționează? Ce poate fi învățate din trecut, sau de a face ceea ce ai făcut înainte, sau altceva?
Configurați-vă în viitor. Scrie în jurnal ca în cazul în scris o lună sau șase luni, sau doi ani. Ce crezi, ca o alegere ai influențat? În cazul în care există mai multe modalități de a face acest exercițiu pentru fiecare dintre aceste alegeri. Ce crezi, cum ar fi ca viața ta, dacă alegeți calea A, calea B?
Daca esti un jurnal, și mai ales în cazul în care blog-ul, cu accent pe un aspect particular, atunci va rupe modul de gândire. Ai venit cu lucruri care nu sunt, sau gândit înainte, sau transportate la partea din spate a mintea ta.