M-am făcut această alegere, și fără regret un moment. Îmi pare rău de altă parte - ca o mulțime de greșeli au fost făcute de mine la început. Nu există nimeni în acel moment era de a ajuta sau de a explica ceva. Într-un mic oraș au existat câțiva musulmani, și educați - chiar mai puțin.
De-a lungul următorii câțiva ani, am învățat cum a fost posibil pentru a face viața mai ușoară pentru nou-venit la Islam. Astfel de consilii au acumulat un pic, dar au ajutat într-adevăr celelalte fete, care au fost abia încep să fie respectate. Dacă mă întreabă despre ceva, am încercat să explic exemplul meu, așa cum am făcut-o, dar ar fi mai bine și mai ușor.
Dar poate că cineva din afara cercului meu de prieteni unul dintre aceste sfaturi vă vor ajuta? Dacă nu personal, ceva nou musulman care vă cere ceva de genul asta?
Desigur, aceste sfaturi nu sunt destinate a fi singura soluție la toate problemele. Dar ele nu sunt coapte pentru o zi, și după câțiva ani de viață în Islam - și nu numai a mea, dar prietenii și rudele mele.
1. Nu încercați să faceți totul dintr-o dată. „Islamul - religia moale, se arunca cu capul în ea treptat.“
Dorința de a face totul dintr-o dată, iar maximul poate produce în tine un sentiment de oboseală, nemulțumire față de ei înșiși, sau nu lasa pe Dumnezeu, religia. Dar dorința de a obține imediat viața în ordine, respectiv, Islamul este în mod clar lăudabil și vorbește despre sinceritatea persoanei.
Cu toate acestea, atunci când fata, care doresc să se convertească la Islam, vrea să vină la moschee, dar se plânge că ea nu are „nici o abaya și Himare“ (cazul real a fost în orașul nostru) - este nejustificată. Nu se conduce într-un colț, simt plăcerea de noi oportunități și responsabilități de a sluji lui Dumnezeu.
2. precizează imediat că aveți nevoie pentru a face un obligatoriu și ceea ce - este de dorit.
Nu știam despre existența Fard (Afaceri obligatorii) și Sunnah (tradițională, de dorit) în religie, și, prin urmare, pus deoparte unele rugăciuni din cauza ignoranței altor Surahs, cu excepția „Fatiha“, frica de a face prea mult mișcare în timpul rugăciunii, a făcut omisiunea în cauză postul și așa mai departe.
Toate aceste probleme pot fi rezolvate cu ușurință. Din păcate, în moschee, am aflat despre minimul necesar pentru rugăciune doar câțiva ani și sunt foarte indignați că nimeni nu mi-a spus despre acest lucru înainte. Și niciodată în fata mea care sa convertit la islam în moschee, nu a spus despre modul în care Islamul este simplu. Dar ar ajuta la evitarea multe cazuri în care, în imposibilitatea de a face față cu mai multe responsabilități (în mod voluntar, așa cum se dovedește, întreprinse), fetele arunca chiar tentative timide de a se conforma cu normele de Sharia.
Mai târziu, atunci când cineva din nou musulmani, au cerut să explice problema rugăciunii, am încercat să-i spun despre relieful pe care acestea încep cu cel puțin un minim, dar în nici un caz nu au lipsit rugăciuni și să nu le acumuleze, căci este plină. Același lucru cu problema post. Se umple mai greu decât suficient să efectuați.
3. Nu te purtat familiaritate cu bărbați musulmani.
Dacă ați acceptat Islamul la momentul respectiv ca buni prieteni cu reprezentantul religiei, apoi să fie pregătit pentru o varietate de ture: fie va fi oferit să se căsătorească sau să plece, temându-se de consecințele dialog serios cu o fată musulmană.
Dar dacă nu ai avea înainte de adoptarea Islamului astfel de prieteni, apoi gata pentru faptul că va fi acum în mod constant curteaza. Moscheea este obligat să aibă câteva femei, achizitorilor foarte iubitor. Cu toate acestea, nu toate dintre ele sunt în măsură să ia o privire sobru la candidatul care vă oferă un soț.
Nu va revina pe setea de a găsi o soție, și pe internet. De obicei, este „prieten“ străini bate copleșească „Salam“, oferind serviciile lor în procesul de predare vă arabă sau turcă, și, uneori, chiar și Coranul. Ei au întrebat despre personal, felicitându constant adoptarea Islamului, aproape oferit imediat să se implice sau căsătorit. Dar este necesar să se ajungă la unele personaje similare de pe pagina, și veți vedea că, în lista de prieteni care au fete în vălului alternează cu blondele în costume de baie. Ceea ce Coranul ne învață un musulman? Și ce fel de femeie a fost de gând să caute pe Internet?
Prin urmare, în beneficiul doar fetelor să se convertească la Islam, în cel mai bun timp pentru ei înșiși, educația, munca sau altceva fac, dar a pus pe un pic de căsătorie. Cel puțin până în momentul în care nu intra in probleme de mahr (cadou inainte de casatorie de la mireasa la mire) și nafaka (soția conținutului).
Prea de strângere nu este, de asemenea, în valoare de ea, dacă doriți o dată pentru a începe o familie, pentru că, după câțiva ani și bărbați de liber arbitru mai puțin și vei fi în măsură să renunțe la viața unică, independentă, dar numai cu dificultate.
4. La momentul oprit fluxul de informații care vine la tine.
5. În cazul în care orașul are o moschee - nu pierdeți ocazia de a participa la lecții.
Offline de formare este foarte important - este în sala de clasă în moschee, am legat cele mai interesante și utile date de contact, a câștigat prieteni, profesor „lui“ și așa mai departe.
Au existat o multime de femei care au refuzat să meargă la moschee și pentru a studia acolo, din cauza diferențelor în Aqidah sau altceva cu cei care lucrează în moschee.
Dar pentru a merge la lecții pot fi selectiv, și apoi să învețe în cazul în care ahlyaku (moralei islamice), dacă nu în clasă cu un profesor demn? Este trist să vezi o fată-musulman, are informații cu privire la diverse probleme, dar comportamentul lor respingătoare. Dar asculta lecții despre istoria fiqh, sau profeții (pacea fie asupra lor) vor fi utile indiferent de predare Aqidah.
Un alt punct: atunci când vă aflați în mintea ta pentru a dezvolta o înțelegere clară a Sharia, atunci acesta va fi capabil să informațiile deja din băga cărți și pe Internet. Cel puțin, atunci când va fi capabil să se facă distincția între ceea ce întrebarea se referă la Aqidah, și ce - la Fiqh. Din păcate, până în prezent există oameni în litigiile menționate de alte non-musulmani din cauza lipsei ahlyaka, deși este - nu o scuză. Această problemă se datorează cunoștințelor nestructurate.
6. Încearcă să limiteze emoțiile lor.
Adesea convertește musulmanii văd ca pe cei care au dat Islamul sa născut, neglijare credință. Este îngrozitoare și, uneori, dispreț. Dar, în orice caz, este imposibil să se dea sentimentele lor să crească în aroganță sau nesocotirea altor musulmani. Dacă am să adere la această setare, dacă este posibil, conflictul dintre noii veniți în Islam și „etnic“ nu se întâmplă.
Nu este un secret faptul că în trecut de multe ori retrimis ca răspuns la observațiile nepoliticos noii musulmani care doar ieri despre Islam și nu au auzit, iar acum „conferențiau“ alții. resentimentele lor este de înțeles. Uită-te în jos, pe care nu respectă cerințele nici normele islamice nu au nevoie să vorbească disprețuitor - chiar și cu atât mai mult. Trebuie să stai împreună, nu agrava decalajul dintre tine conștient.
Se întâmplă adesea ca fata hijab exterior atent comportat ocazional și vulgar în comparație cu ei rovesnitsey- „etnic“ musulman fără a purta hijab. Putem compara numai externe, ci, așa cum a spus el într-una din predicile lui Shamil Alyautdinov: „Nu există nici o calitate, care pot fi falsificate la fel de ușor ca și pietate, deoarece simptomele sale - sunt clare“ Prin urmare, atitudinea desconsiderare față de cei care nu respectă, nu este adevărat - de fapt, tot ceea ce omul poate fi înaintea noastră?
7. Nu fi purtat de dispute cu infidelii la început.
Desigur, este mai bine să nu se implice în litigiile în general - sunt de obicei implicați în acest lucru sunt cei care nu sunt în căutarea pentru adevăr, dar el vrea să facă totul gândească diferit. În acest caz, argumentul - este lipsită de sens.
Dacă doriți să transmită altora frumusețea credinței lor, este mai bine să meargă mai des la barbati. Nu de alții, de a comunica în condiții de egalitate - fără semeție sau jenă din faptul că ești „nu atât“. Folosiți fiecare ocazie pentru a fi util pentru societate sau persoane fizice.
Cineva care a văzut accidentul ca o fată într-un fular aruncat la gunoi sau o bucată de hârtie a ajutat pentru a trage căruciorul pe autobuz, asigurați-vă că să-l amintiți, atunci când este vorba de musulmani. Și amintiți-vă un cuvânt bun. Și spune altora. Și, dacă ai auzit următoarea afirmație despre ceea ce musulmanii crud și agresiv acordat la societatea în care trăiesc, acesta va fi audiat sub rezerva îndoiască. Dar ce s-ar întâmpla dacă a văzut actul necuviincios din partea noastră? Tot la fel, dar cu semnul „minus“.
Musulmanii au de multe ori pentru a convinge noi parinti. Pentru a argumenta cu părinții lor - și urât, din păcate, este inutil. Cea mai mare experienta pe care sunt, de obicei nu sunt asociate cu alegerea ta religioasă, dar cu o schimbare în stilul tău de viață. Unii dintre părinți se tem că ea va arunca o universitate seculară și du-te în subteran (sau nu) madrassas, cineva - o fiică se căsătorește în grabă pe cineva - că ea nu se căsătorească și se lasă părinții lor, fără nepoți.
Acesta este punctul I la momentul respectiv nu a acordat o importanță. Se pare că procesul de a intra într-o nouă viață poate fi atenuat foarte mult. Dacă nu ați lucra pentru noi - vă va lăsa și să vă ajute Allah.