7 lecție de viață pe care am învățat vikingilor

După ce la un moment la distanță TV nu a fost încă inventat, și favorit „jucărie“ omul a avut o sabie. Acestea au fost vremuri grele, fără internet, carduri de plastic și de asigurări de sănătate. Times atunci când selecția evolutiva încă a domnit peste oameni, și doar cei mai puternici supraviețuiesc, iar în adevăratul sens al cuvântului, reprezentanții rasei umane.

Istoria cunoaște o mulțime de mari luptători, iar unele dintre cele mai luminoase reprezentanții lor au fost vikingilor. exploratori îndrăzneți, soldați angajat și Earls voluntari, hoți și tâlhari, care a căutat să lupte doar trei lucruri - aur, glorie și moarte. Raging în luptă, a luptat cu furia care invecineaza la nebunie, și în același timp - liber și de incinerare o sete de aventură și descoperire ... Cultura cucerind Vikingii nu a durat mult, aproximativ trei sute de ani, dar urme luminoase în istoria au plecat pentru totdeauna.

Și noi, oamenii moderni, care au înlocuit șa și sabie pe un scaun confortabil și iPhone, are sens să ia câteva lecții din aceste războinici dure.

Faceți cunoștință cu moartea cu brațele deschise

Dacă scapi de frica de moarte, nu există nici o limită la ceea ce se poate face, și care caută să realizeze. Vikingii sunt în mod constant se confruntă cu ceva nou, au fost trimise în mări îndepărtate, pentru neexplorate prada și erau conștienți de faptul că acestea nu se pot întoarce de la o excursie pe jos. Cu toate acestea, acest lucru nu ia oprit.

Ne temem nu numai de moarte. Ne temem de toate: leziuni, greșeli, sărăcia, stigmatizarea socială, lacune în carieră și dragoste eșecuri. În continuare departe timpul războiului și a bolii, cu cât durata de viață devine, cu atât mai puțin trăim cu adevărat. Ne permitem să trăim o viață plictisitoare, gri, în fiecare zi se repetă la fel ca în filmul „Groundhog Day“, ca și în cazul în care natura nu au măsurat la noi 80 de ani, dar toate 800. Și doar la bătrânețe, ne uităm înapoi și regretul cu privire la modul în care a cheltuit toți cel mai bun timp.

Prea multe lucruri ne distrage atenția de la ceea ce este cu adevărat important. Viața unui orășean modernă puțin amenințătoare, și ne ucide zilele lor afară, pentru a impresiona persoanele pe care nu le place să cheltuiască bani, care nu este întotdeauna suficientă, să plugul la locul de muncă, din care nu primesc nici o plăcere și speranță, că lucrurile se vor schimba intr-o zi.

Singura modalitate de a scăpa de ea că eu pot vedea este de a schimba atitudinea lor să se teamă și moarte. Am fost la un moment dat foarte bine în studiul budismului ajutat; punctul meu de viziune asupra lumii sa schimbat, iar cu ea sa schimbat și aceeași atitudine. Vikingii au fost învățați copiii de la o vârstă fragedă să nu se teamă de moarte. în funcție de sistemul lor convingeri, orice persoană care a murit moartea unui războinic, cade în Valhalla, locașurile cerești. Nu vă îndemn să studieze budismul sau cred în Odin, dar pot spune sigur că a scăpa de frica de moarte primitivă se va schimba radical viața.

Și, desigur, acest lucru nu înseamnă că trebuie să aducă în viața ta mai mult decât moartea, thrash și arde. Este suficient să nu luciu peste problema și să accepte faptul că toți suntem muritori. În același mod ca și fără întuneric nu există nici o lumină, nici moartea nu poate fi viața.

Așa cum Kant a spus: „Moartea cel mai puțin frică de acei oameni a căror viață are cea mai mare valoare“

tenacitate mentală este mai importantă decât puterea fizică

Gym - un loc minunat pentru a pompa nu numai corpul, ci și calitățile tale morale. Dacă mai devreme, în scopul de antrenament unui om a fost unul - războiul, atunci și acum trebuie să antreneze ca și în cazul în care pregătirea pentru război. Desigur, unii dintre noi sunt în armată și lupta în punctele fierbinți, și ei sunt tipi foarte puternici, dar pentru toate celelalte forme de viata pașnică - nici un motiv de a depozita grasime si transforma muschii lor la jeleu.

Vikingii au fost tipi foarte puternici. Ei au fost cunoscute nu numai pentru calitățile sale fizice, dar, de asemenea, puterea morală. leziuni grave suferite, au continuat să lupte atunci când orice alt în locul lor ar fi mult timp în urmă a refuzat. Ei nu se temeau de moarte, nu numai, ci disprețuiau și durerea, și de aceea pentru puterea lor nu a fost o barieră.

Trebuie sa ne antrenam corpul tau pentru a deveni războinici urbane rigide, capabile să lupte din nou în orice situație. Dar, doar rola greutățile și barbells nu sunt suficiente. Antrenarea mintea ta este mult mai dificilă decât formarea mușchilor, și vă face doar un adevărat luptător. Când este greu (de exemplu, încercați să stoarcă posta excesiv de grele), vocea interioara vă va convinge să renunțe. Și dacă ești tentat să dea în persuasiunii lui, nu va fi puternic. Numai cea mai grea greutate, doar ultima iterație pe care le faci, cu lacrimi în ochi și de rupere într-un strigăt, dă naștere la mușchii și întărește voința și încrederea în sine.

face imposibilul

Lipsa fricii de moarte dezlănțuit vikingii mâinile și le permite să încerce ceva care nu îndrăznea să facă reprezentanții altor culturi. Fiind un număr relativ mic de oameni, care le-au extins limitele lor de călătorie la viteză mare. Uneori, uita la harta Europei, am înțeles că vikingii au făcut lucruri incredibile - după cum, de exemplu, regatul vikingilor Sicilia și Africa de Nord? În același timp, este o poveste adevărată, și faptul că timp de cinci sute de ani înaintea lui Cristofor Columb marinari pupa vin la țărm la malul Americii, nu puteți menționa. Nu aș fi surprins dacă acești tipi curajoși ar ajunge în China.

Ei nu au încercat să facă ceva, așa cum se obișnuiește. Noi facem planuri, să învețe, să adune informații, cred că prin acțiunile lor, dar în cele din urmă nu fac nimic. Pentru a fi avut loc în viața noastră schimbări foarte puternice în viață, într-un fel trebuie întotdeauna să ne dea o lovitură. Vikings lovituri nimeni nu a dat, au adunat echipa, și a plecat în acele locuri care au știut numai prin zvon sau presupuneri cuiva. Ei au știut că viața este crudă și scurt, și cred că foarte ocupat.

Și pentru a face lucrurile imposibile, noi nu trebuie să avem numai voința, ai nevoie de mai mult și de a înțelege de ce și pentru ceea ce au în această lume trăiesc. Fără o busolă internă pentru a obține pierdut în mările din această viață nu este dificilă.

Mananca ce da teren

Mâncăm oribil. Stiinta Azi spune un singur lucru, mâine - alta ... În ochii orbiți de mărci și „oferte unice la un preț special“, și pentru a face sens a ceea ce reprezintă produsele moderne, de multe ori necesită un grad de profesor de Biochimie.

Există o soluție, și este simplu. Mănâncă ceea ce da pământul. Cel puțin, a lucrat pentru vikingi: dieta lor a constat din carne, pește și legume, iar ei au fost baieti foarte puternice si rezistente. Da, au fost implicați în jaf, și casele au fost agricultura, iar pe birourile lor a fost întotdeauna alimente normale de calitate, dar ceea ce împiedică în mod normal, ce mananci acum?

O mulțime de legume, fructe, nuci, fructe de pădure, pește și carne de calitate - aceasta dieta tip puternic în timpul nostru, și, dacă doriți să devină, astfel, apoi a minimiza alimentele artificiale în dieta lor.

Climatul aspru produce oameni severe

Vikingii au trăit în condiții climatice foarte aspre în fiordurile reci și ploioase, în cazul în care a fost destul de dificil să cultive pământul și să crească culturi. Cruzimea mediului natural și-a lăsat amprenta asupra caracterului oamenilor, iar acum știm vikingii ca fiind unul dintre războinicii cele mai solicitante și periculoase din istorie.

Deveni la fel de violent și de nepătruns posibil, dar fiind întotdeauna în condițiile dure. Dacă faci de trei ori pe săptămână, cu un exercițiu halteră, atunci nu va fi aspru pe tipul ăsta. Dar, în scopul de a obține calitatea, nu merg neapărat în armată, merge la închisoare sau du-te în pădure. Forța fizică nu este de ajuns - au nevoie de o voință puternică. Fă-o regulă de a alege calea cea mai dificilă. Gândiți-vă la asta în fiecare zi. Urca pe scări sau cu liftul? Mers pe jos sau conduce o mașină? ora in plus de somn sau du-te pentru un jogging? Avem în mod constant trebuie să facă alegeri, și foarte rar cel mai simplu mod - cel mai util.

În timpul nostru, devine foarte dificil să se concentreze pe ceva unul. Tehnologia modernă și disponibilitatea informațiilor a condus la faptul că ne străduim să facem multe lucruri la o dată pentru totdeauna ține pasul. Vikingii acest sentiment nu era familiarizat cu, ei au fost un mod de viață, că a fost foarte dificil să se disperseze atenția lor la o mie de lucruri mici. Când au navigat Drakkar - doar au navigat. Când au fost de lucru pe terenul lor - au lucrat. Imaginați-vă ce s-ar întâmpla dacă Viking gândit la lucrurile mici și distras în mod constant de luptă inamic? Astfel de nebunii mor mai rapid. Da, pentru mulți vikingii au fost scopurile in viata lor, dar au trăit foarte simplu și cum am spune astăzi, „în mod clar“.

Urmează ambițiile tale

Ambitie - sunt manifestări ale mai profunde, dorințele tale ascunse. Este vocea interioara care iti spune ceea ce vrei cu adevarat de la viata. Vikingii a avut loc jumătatea îngrozită a Europei, și sa întâmplat în parte datorită faptului că liderii lor sunt oameni foarte ambițioși. Amintiți-vă de zicala: „? Pentru a fura - deci un milion, pentru a dormi - deci regina“ Asta aproximativ în același spirit au fost create și vikingilor. Ei au cucerit triburile care au fondat regii de stat răsturnat, a făcut raiduri îndrăznețe pe râurile din inima Europei, în cazul în care acestea nu ar fi de așteptat (o dată chiar și ajuns la Paris). Ei făceau o mulțime de lucruri pe care atunci europenii ar numi imposibil.

Lumea modernă ne prezintă oportunități, care anterior oamenii puteau doar să viseze. Dar lumea de astăzi este de oameni slabi și ambițioși sunt întotdeauna cei din exterior. Suntem obișnuiți să confort, nu mai avem nevoie să se angajeze în muncă fizică grea, de a se hrăni, întotdeauna avem lumină și apă, și nu se tem de foame și de boli. Dar dacă te gândești la ea, se poate concluziona că toate binecuvântările civilizației au fost stabilite oameni ambitiosi care nu sunt boyavshimisya provocarea de a moralei și a opiniilor stabilite. Electricitate, auto, radio, calculator, chiar și iPhone prost - toate această invenție ingenioasă, oameni ambițioși.

Du-te înainte, extinde granițele tale, cuceri, în căutarea pentru nici un fel să se ridice deasupra starea curentă. Urmează chemarea sufletului său și de a descoperi locurile în care nimeni nu înainte de a le-a avut vreodată. Fii ambițios - acest lucru este normal și corect.

În cele din urmă vreau să vă dau o recomandare personală. În cazul în care cunoștințele de vikingilor limitate lecții de istorie clasa a sasea, iar filmul „Thor“, atunci sincer te sfătuiesc să faci câteva lucruri:

• viziona filme, „Warrior al 13-lea“. "Hammer of the Gods" și seria "Vikingii"
  • citit cartea Garri Garrisona „Ciocanul și Crucea“, „Broken Sword“ Paul Anderson și Olgi Grigorevoy „înnebunit“
  • asculta piesa «Lai Lai» Hei trupa Ensiferum
  • cumpăra fiul său, fratele mai mic sau carte nepotul Lars-Henrik Olsen, „Eric, fiul omului“

După aceea, cultura vikinga va fi pentru voi ca nativ;)

S-au stabilit în țările lor, prin adoptarea creștinismului și a merge la sistemul feudal. Creștinismul, este, după cum știți, nu are jefuirea, dar dumnezeii vikingilor, dimpotrivă, a încurajat raiduri navale. Dar eu, desigur, nu suna jafurile și violența :) vikingii au avut loc în mare stimă acele calități, care ii lipsesc acum foarte mult - este curajul, sinceritatea și puterea interioară, și cred că ar trebui să ne străduim să le dezvoltăm în tine.

Mulțumesc, Galina! Mi-a plăcut într-adevăr modelul precedent, dar au existat unele probleme cu script-urile. Aici, totul este în ordine, chiar teste de câștigat :)