Albert Einstein a fost un geniu excepțional. Teoria relativității a stat la baza fizicii moderne, are, de asemenea, un rol deosebit în introducerea la revoluția științifică a unor noi concepte și teorii fizice. Premiul Nobel pentru Fizică în 1921 a atras întotdeauna atenția societății, nu numai pentru cercetarea științifică, și tot mai interesat de viața sa personală. Aceste fapte uimitoare ale vieții lui Einstein, chiar mai mult te surprinde.
15. Einstein nu credea într-un Dumnezeu personal
Einstein a spus că el crede în „panteistă“ Dumnezeu Benedict Spinoza, dar nu într-un Dumnezeu personal - o credință, a criticat. „Crezi într-un Dumnezeu care joacă zaruri, și eu -. Legiferată și ordine într-o lume care există în mod obiectiv, și eu mod salbatic speculativă am încercat să capteze eu cred cu fermitate, dar sper că cineva va deschide un mod mai realist . sau bază decât a fost mult mea de a găsi chiar și marele succes al teoriei cuantice nu mă face să cred în zarurile fundamentale, chiar dacă eu știu foarte bine că unii dintre colegii noștri mai tineri interpreta acest lucru ca urmare a bătrâneții „, - a spus el.
14. Einstein nu sa ia in considerare un ateu
Om de știință neagă eticheta „ateu“, explica opiniile sale: „Am spus în mod repetat că, în opinia mea, ideea unui Dumnezeu personal arata ca un copil, poți să mă suni un agnostic, dar eu nu împărtășesc spiritul ateul profesionale cruciadelor a cărui fervoare. cauzată în principal de o eliberare dureroasă din chingile educației religioase, primite în tinerețe. prefer umilința corespunzătoare slăbiciunea înțelegerii noastre intelectuale a naturii și a propriei noastre existențe ".
13. Einstein nu purta șosete
Chiar și în tinerețe, Einstein a observat că șosetele șters rapid găuri. Omul a rezolvat inițial problema - pur și simplu oprit le poartă. La ocazii formale, Einstein pantofi pantofi de mare pentru a lipsei de detaliu nu este vizibil.
12. Einstein o dată negociată
De la o vârstă fragedă Albert Eynshteyn sa opus războiului. În 1914, elevii radical a preluat controlul de la Universitatea din Berlin și a luat ostatic rectorului și mai mulți profesori. Einstein, care a fost respectat atât studenți și profesori, împreună cu Max Born a fost trimis să negocieze cu „invadatorii“ și a reușit să găsească un compromis și să rezolve situația în mod pașnic.
11. Einstein a dezvoltat în copilărie mai lent decât de obicei
Un mic Alberta au fost problemele de vorbire pe care alții au fost frică, dacă el învață să vorbească deloc. Einstein a vorbit doar la 7 ani. Chiar și astăzi, unii oameni de știință cred că un geniu a fost o forma de autism, cel puțin el dă semne de sindromul Asperger.
10. relație platonică cu prima sa sotie
Cu prima sa sotie Mileva Maric, om de știință a trăit timp de 11 ani. Nu numai că Einstein a fost un afemeiat, asa ca el a pus, de asemenea, transmite o serie de condiții pentru a soției sale: ea nu trebuie să insiste asupra relațiilor intime și se așteaptă ca soțul orice manifestări ale sentimentelor, dar a trebuit să aducă mâncare în cameră și urmăriți casa. Femeia îndeplinit cu fidelitate toate condițiile, dar Einstein încă divorțat.
9. Einstein a avut o fiică nelegitimă
Chiar înainte de nunta Mileva Maric a dat naștere la primul lor copil al lui Albert - fiica Lizerl. Dar, tată nou, din cauza dificultăților financiare oferite pentru a da copilul spre adopție unei bogate rude Mileva de familie fără copii. Femeia a ascultat viitorul soț, și omul de știință sa ascuns această istorie întunecată.
8. Einstein a fost un inventator talentat
Incidentul, care a avut loc într-o familie din Berlin, a împins fizicienii Alberta Eynshteyna și Leo Szilard la crearea unui nou frigider de absorbție. Membrii familiei au murit din cauza unei scurgeri de dioxid de sulf din frigider. Einstein a propus Silard frigider și nu a avut piese în mișcare, folosit de alcool relativ sigur. Cât de multe probleme ale omenirii ar putea rezolva un om de știință, în cazul în care sa concentrat pe inventarea ceva nou.
7. Einstein a fost un fumator
Einstein a început să fumeze în timp ce încă un student de la Universitatea Politehnica din Zurich. fumat Pipe, în propriile sale cuvinte, a ajutat-l să se concentreze și în ton la locul de muncă, așa că nu ar fi o parte cu ea aproape la sfârșitul vieții. Unul dintre telefoane sale pot fi văzute în Muzeul Național de Istorie Americană din Washington.
6. fiul cel mai mic al lui Einstein suferea de schizofrenie
Fiul lui Einstein, Edward Jr. a depus mari speranțe. Dar când a intrat în universitate, el a suferit o cădere nervoasă gravă. În timpul spitalizării tânăr diagnosticat cu schizofrenie. Într-un spital de psihiatrie Edouard a fost în '21, unde a petrecut cea mai mare a vieții sale. Einstein a fost dificil să se împăca cu faptul că copilul lor este bolnav. Într-o scrisoare fizician, chiar am scris ca Edward ar fi mai bine să nu se nască.
5. Einstein ar putea deveni președinte al Israelului
În 1952, politicianul David Ben-Gurion a oferit lui Einstein pentru a deveni presedinte al Israelului. Albert a respins propunerea, invocând lipsa de experiență și de eșec mentalitate necorespunzătoare.
4. Einstein iubea femeile
3. Einstein și spion sovietic
În mai multe dintre scrisorile lui Einstein a menționat amanta Margaret, pe care el a numit „spion sovietic“. FBI-ul a fost în considerare în mod serios versiunea că fata era un agent român a cărui misiune a fost de a atrage Einstein pentru a lucra în Uniunea Sovietică.
2. Einstein sa căsătorit cu vărul său
Elza Levental a fost sora lui vărul lui Einstein pe partea mamei. Ea a fost de trei ani mai în vârstă, divorțat, a avut două fiice. Încă din copilărie, Elsa și Albert au fost în termeni buni. Închide relație nu deranjează iubitori, iar în 1919 s-au căsătorit. copiii comuni, ei nu au dat naștere, dar Einstein a trăit cu Elsa la moartea ei.
1. creierul lui Einstein a fost furat
În 1955, fizicianul în vârstă de 76 de ani, a fost dus la Spitalul Princeton cu o plângere de dureri în piept. A doua zi dimineata, Einstein a murit de hemoragie masivă după ruptura unui anevrism aortic. Einstein a vrut să fie incinerat după moartea sa. Fără permisiunea creierul lui Einstein a fost eliminat patolog Thomas Harvey. Este creierul fotografiat la diferite unghiuri și apoi se taie în aproximativ 240 de blocuri. în vârstă de 40 de ani, el a trimis bucăți din creierul lui Einstein pentru cercetare neurologi de conducere.