10 de viață hacking cum să-și planifice în mod corect și de a folosi vacanța lor
Prin urmare, am decis să scrie mai întâi despre vacanta de planificare. Pe exemplul lucrătorilor de birou, cu o săptămână de lucru de 5 zile. Din moment ce „concediu pe an, doar 4 săptămâni“, atunci trebuie să încercăm să le folosească cu înțelepciune. În general, aici sunt 10 reguli simple de modul de a profita la maximum de ea. Ele nu sunt destul de universale, dar potrivite pentru mulți.
2. Citiți zile de concediu
Vacanță calculate în zile calendaristice, mai degrabă decât în săptămâni. Aceasta este o diferență foarte importantă, pe care mulți motiv nu cred, sau uita. Iar diferența față de abordarea corectă poate fi foarte importantă pentru standardul de 28 de zile. Da, o dată pe an, trebuie să luați timp „nu mai puțin de 14 zile.“ Dar restul de 14 de zile, puteți utiliza piesele pe cont propriu. Acest lucru, în principiu, să fie „din nou, timp de 2 săptămâni.“ Dar când standardul de 5 zile, săptămâna de lucru, și puteți face mai viclean pentru a coincide cu un week-end lung de vacanță (atunci când într-o vacanță de vineri sau luni). În acest caz, pur și simplu a scrie o declarație în vacanță de luni până joi (sau de marți până vineri) și este perfect legal. Și, de fapt, călătoria va avea până la 9 zile (cu excepția sâmbăta și duminica). Ar putea podgadat de 2 ori pe an - și că din cele 28 de zile „cincea“ săptămână vacanța au atras în mod miraculos.
3. Extinderea „off“ la fiecare ocazie
De fapt, dacă locuiți în Moscova sau Sankt Petersburg, în cazul în care multe companii aeriene care zboară (inclusiv low cost) și vă place în Europa (2-3 ore de zbor), acesta este un păcat să nu folosească de ieșire. Faceți cunoștință cu o excursie de vineri seara până luni dimineața este adesea dificil de ori, inclusiv pentru că biletele de vineri și duminică demontate rapid. Dar „rupere“ doar o săptămână de vacanță în consolelor week-end puteți obține o mai mare flexibilitate, care zboară dimineața zilei de vineri sau joi și / sau de a reveni luni sau (orori!) Marți dimineața. Cu toate acestea, voi pune o săptămână pe an, o zi vei avea posibilitatea de a o dată la fiecare 2 luni pentru a acoperi în Europa 2-4 zile.
cost'y scăzut pentru care se potrivesc perfect - va fi suficient de bagaj, iar lista destinațiilor cu zboruri spre intervalul de 6-7 mii de ruble .. Acum acest lucru, dintre care visul de acum câțiva ani nu trebuie să.
Apropo, cei care lucrează pe un program diferit (2 de 2, de exemplu) astfel de posibilități chiar mai mult. Acest lucru este să nu mai vorbim de faptul că puteți găsi o modalitate de a „schimba schimburi“ - și de vacanță timp de 3 zile.
4. Învață să acționeze rapid
Nu pare să se aplice la „utilizarea de concediu“, în mod direct, dar, de asemenea, un punct foarte important. Călătorii și de vacanță nu este de fapt destul de sinonime și antonime uneori. Expresia „după această vacanță am nevoie de un alt concediu să se relaxeze“ auzit? Ei bine, aceasta este fraza corectă. Deci, să învețe să facă totul repede. Aceasta este o abilitate importantă care se poate schimba în mod miraculos ideea ta de o vacanta.
Aflați cum să ia decizii rapide (cel puțin pentru cumpărarea biletelor) și va fi dor de oferte mai puțin cald, care, uneori, zboară departe pentru câteva minute. Aflați cum să colecteze rapid lucrurile și lumina de călătorie, astfel încât să puteți merge undeva direct de la locul de muncă.
Aflați cum să-și planifice rapid o excursie și pentru a găsi informații despre oraș în cazul în care aveți de gând, și nu va trebui să se pregătească în avans, cel puțin să călătorească timp de 2-3 zile. Linia de jos aici este aceasta - nu deșeuri prețioase de planificare vacanta de această vacanță.
Aflați cum să adormi repede și să se trezească rapid în orice moment (dopuri de urechi, de dormit masca și alarmă ceas care vă trezește în nici un ajutor de stat) și va fi capabil să zboare un zbor de noapte din Europa, care zboară seara târziu, sosesc la Moscova și Sankt Petersburg, în primele ore ale dimineții. Dospat în aer expres / autobuz / metrou, pe drumul de a lucra de oriunde de la Viena - este de nepretuit.
Ei bine, aici sunt, desigur, cred că doar încerci să faci. Numai cu siguranță nu foarte mare succes. La urma urmei, cum să le folosească atunci când aceste date nu sunt niciodată vânzările de bilete de avion, și „în general, de asemenea, toate vândute.“
6. Se combină planificarea și spontaneitate
excursii lungi, încearcă să-și planifice în avans. Acest lucru este valabil și pentru selecția de bilete și rezervare hoteluri. excursii de weekend pentru a planifica pentru ca te prind biletele dorite. Și, dacă este posibil, încercați să lăsați neutilizat o parte din concediu, care pot fi luate în cazul în care sa transformat în sus unele oferă foarte dulce.
7. Pune o viză Schengen
În cazul în care există un pașaport Schengen deschis în capacitatea dumneavoastră de a petrece vacanța a crescut de mai multe ori. oferte Last Minute pentru curse charter - este doar unul dintre motivele pentru care este important să existe o Schengen deschisă pentru a face o mai bună utilizare a zilelor de vacanță (deși acest motiv, este de fapt mai mult decât suficient). Adăugați la faptul că zborurile în week-end, pe care le-am menționat deja.
Dar, de fapt, acest punct se aplică nu numai să călătorească în Europa. Publicăm o sumă decentă de oferte în jurul lumii cu docuri independente din Europa - cât de des este mai ieftin.
Multe țări europene sunt foarte loiali vize Schengen put. Italiană, greacă, spaniolă și franceză (și, în St. Petersburg, desigur, finlandeză) consulat destul de ușor de pus multivisa valabil de la șase luni la mai mulți ani. Dacă această listă este țara preferată și nu te deranjează să merg acolo cel puțin o dată pe an - super-. Dacă este posibil, încercați să faceți o viză este întotdeauna una și aceeași țară (sporind astfel șansele ca fiecare succesive de viză este pentru o perioadă mai lungă).
8. Fii curios
Vrei în Thailanda, dar în schimb este posibil să zboare ieftin în Republica Dominicană? Ce te face să crezi că Praga Budapesta mai rău, dacă sunteți acolo sau nu au existat? Este important pentru a obține în al naibii de Paris în această perioadă?
În lume, mai mult de 200 de țări și mii și mii de locuri de vizitat. Nu se concentreze pe nici un loc pe care doriți să vizitați. Și nu te închis. Nu știi în cazul în care vă place, și ceea ce nu este, încă nu vizita acolo, așa că încercați locuri noi, mai ales atunci când există o oportunitate neașteptată. Pentru noi personal, descoperirea neașteptată a fost ultima dată când o excursie în Republica Moldova și România. Noi nu am vrut să nu merg la, nu sunt planificate. Nu a fost chiar și în capul meu. Bilete de avion ieftine transformat în sus (această ofertă, suntem de altfel, să publice) și a ieșit din curiozitate. Afișările a adus mai mult de la mai multe călătorii, care au fost de bun venit.
În general, oriunde ai merge, întrebarea principală nu este în cazul în care, și de ce? Răspunsul corect la această întrebare este, în esență mereu aceeași și depind puțin pe direcția. Necesitatea de a merge la atunci a fost ceva să-și amintească - adică, experiențe, aventuri (chiar și în același loc) și o nouă experiență.
9. Joncțiunea totul și toată lumea
Chiar dacă sunteți foarte frică să zboare - crede-mă, dispare. Mai ales cu zboruri regulate. Deci, nu vă fie frică de conexiuni și escale. andocare Extra este de multe ori o mare oportunitate de a vedea un alt loc (și există, după cum am aflat în paragraful precedent sunt mii și mii).
10. Ferește-te de opțiuni în mod constant
Avea o vacanță frumoasă, pirați!
Băieți, mulțumesc pentru articol.
Ultima dată când nu am de călătorie foarte des, și foarte de dorit.
Viața adultă conștientă pe bilet, a zburat o dată în Thailanda.
Interesant curs, cu tine pentru întreaga perioadă limitată la un singur hotel. Ca de obicei în aceste hoteluri mulți români. Îmi place colegii, și încă zboară la celălalt capăt al planetei să se uite la o altă cultură. În loc de a merge la plaja pentru a auzi strigătele: „Maaashaaaaa, vyyyhoodii de vodyyy“ Și să se simtă în Anapa ...
După aceea ne-am zbura pe cont propriu. Cumpara bilete uita la Buckingham sau undeva în hotel și pe.
De altfel, un alt hack. Sunt în apartamente chirie St. Petersburg și de a lucra cu Buckingham. Ei iau 15% din comitetele. Recomandare: obține de hotel atât de mult, găsi un site pe internet și rezervați direct. Va fi posibil să se negocieze un discount.
De asemenea, îmi place să călătorească în vacanță cu mașina. Puteți vedea o grămadă de oameni, care nu văd turiștii obișnuiți. Puteți merge la excursii mult mai ieftin și petrece cât mai mult timp, după cum doriți.
Mașini de închiriat I a lua de la localnici sau companii mici.
În Bali, ne-am dus la 5timestnoy toyota 750 de ruble pe zi. (Prin modul de 2 săptămâni schimbat 8-9 hoteluri în diferite părți ale insulei)
În Turcia, noile ruble Ford Fiesta gaz pentru 700. El sa întâlnit cu un proprietar de restaurant local și să-l FPIC unde să închiriezi o mașină. El a spus prietenului meu acolo ..;))
Sistemele de închiriere de mașini internaționale -De obicei sunt mult mai scumpe.
Un alt plus - nu poți trăi pe prima linie, respectiv, mai ieftin.
gândul următor: mai bine să ia un hotel cu mic dejun inclus. Să facă baie în dimineața nu este ceea ce să mănânce. Și apoi toată ziua de a alege locul și bucătărie este ca, dar nu se grăbesc la hotel pentru cina cu gândurile sale, așa că am plătit deja pentru asta.
Sper că nimeni nu este obosit :)
A fost frumos să plonja în amintiri de excursii.
Dacă cineva este ceva ce pot face pentru tine ceva, vă rugăm să scrie VKontakte: chak56 sau e-mail [email protected]
Și eu chiar nu-mi place micul dejun ospitalitate - ceea ce ar putea fi mai bine decât în dimineața pentru a căuta nyashnye cafenea locală cu cafea și mic dejun;)?
Baieti, Respect pentru site-ul;)
Ei bine, da. locuitorii din orașele mari, bine. Se poate zbura la o dată fără să se gândească la un week-end sau o propunere de succes. Suntem, de asemenea, în satele totul nu este aproape disponibil. Trebuie să ne conta toate în avans pentru a pregăti și de a personaliza. Eeeh Blinn