23 august

Biserica Sf citește Evanghelia după Matei. Capitolul 19, art. 16-26

16. Și iată, unul a venit și ia spus: Bunule Învățător! Asta mă face bine, să aibă viața veșnică?

17. Și ia zis: De ce Mă numești bun? Nimeni nu este bun decât singur Dumnezeu. Dacă vrei să intri în viață, păzește poruncile.

18. El ia spus: Ce? Isus a spus: Să nu ucizi; Să nu preacurvești; nu furi; nu mărturisești strâmb;

19. Cinstește pe tatăl tău și pe mama; și, Să iubești pe aproapele tău ca pe tine însuți.

20. Tânărul ia zis: Toate acestea le-am păzit din tinerețea mea; ce-mi mai lipsește?

21. Iisus ia zis: Dacă voiești să fii desăvârșit, du-te și vinde ce ai, dă la săraci; și vei avea o comoară în ceruri; și vino și urmează-mă.

22. La auzul acestui cuvânt, tânărul a plecat întristat, pentru că avea multe avuții.

23. Iar Iisus a zis ucenicilor Săi: Adevărat vă spun, că omul bogat cu greu va intra în Împărăția cerurilor;

24. Și din nou vă spun, este mai ușor să treacă o cămilă prin urechea acului, decât pentru un om bogat să intre în Împărăția lui Dumnezeu.

25. Auzind acest lucru, ucenicii erau uimiți peste măsură, spunând: Atunci cine poate fi salvat?

26 Dar Isus ia privit și le-a zis, oameni lucrul acesta este cu neputință, dar la Dumnezeu toate lucrurile sunt posibile.

Astăzi Biserica Sfânta ne oferă o poveste bine-cunoscut de modul în care un tânăr vine la Isus pentru a cere, ceea ce îi lipsește pentru a ajunge la Împărăția cerurilor. „Sare“ a poveștii este că tânărul era foarte bogat. Aceasta poveste Evanghelia ne descoperă o idee corectă și greșită a ceea ce este credința.

Formal, acest om împlinit toate poruncile, dar aici interpreții spune Scriptura o nuanță foarte subtilă: Domnul nu va pune în mod accidental ultimele două porunci, la sfârșitul cuvintelor sale, se pare că vrea să cumva mai ales pentru a le aduce în atenția acestui tânăr, spunând de respect și mama tatălui său și iubirea față de aproapele. De ce Domnul concentrează atenția asupra acestui fapt, se părea unor interpreți? Pentru că, probabil, tânărul tratat în mod corespunzător și pe frații lor și cu prietenii și familia lui. Și noi știm că în Vechiul Testament a fost aceasta: un evreu poate fi liber de tutela părinților lor în vârstă, care au făcut un fel de acțiune. Și la fel ca în fața legii, o persoană este considerată nevinovată, dar conștiința sa va mustra. Poate că și acest tânăr este cumva greșit făcut cu cei dragi ar putea fi că a fi bogat nu le sau oamenii din jurul lui de ajutor.

Există o poveste într-o carte despre același om tânăr. Când Domnul ia zis: „Uite, ești bogat, ai atât de multe haine este în magazia, și frații voștri în sărăcie - le ajuta“, tânărul a simțit trist și a plecat. Adică, Domnul a întrebat: „Împărtășește averile săracilor, ajuta pe aproapele tău, îndepliniți poruncile iubirii pentru el,“ dar este persoana confuză. Această poveste este foarte bine reprezintă imaginea evanghelică a ceea ce sa întâmplat.

Tânărul spune: „Toate acestea le-am păzit din tinerețea mea că eu încă mai lipsește?“ Scriptura interpreții atrag atenția aici asupra faptului că acest tânăr însuși protejat de lege: nu ucide, nu comite adulter, nu fura nimic, nu sperjur, deși, Acesta poate fi efectuat orice acțiuni care au convins legea. Dar creștinismul nu este ceea ce este esențial ca ai ceva ce nu faci, dimpotrivă, este important să se facă ceva. Din procesul nostru constant și depinde de ceea ce suntem în analiza finală, putem obține pentru ei înșiși. Puteți să se întindă la domiciliu pe pat, și absolut nimic de a face, dar nu aduce Împărăția Cerurilor. Într-adevăr, în acest caz, nimeni nu a condamnat nu va ucide, nu fura, și, în general, se pare, a îndeplinit toate poruncile. Sunt oameni care s-au transformat întreaga lor viață în rătăcire în jurul valorii de locuri celebre, nu face nimic, nu funcționează și nu doresc să facă acest lucru, și-au dat totul în această lume. Dar acest lucru nu le aduce mai aproape de Dumnezeu, deoarece, pentru a fi cu Dumnezeu, este necesar să se lucreze: și de la sine, și, în general, în lume.

Mai mult, Domnul spune: „Du-te și vinde, dă la săraci, și vei avea o comoară în ceruri; și vino și urmează-mă:. Să fie ucenicul Meu“ Dar el a fost foarte întristat, pentru că avea multe avuții. Acesta este atașamentul lui față de lucrurile a fost mai mare decât dragostea de orice altceva: el ar putea împlini legea, și o parte cu faptul că el nu a vrut să. „În cazul în care inima ta, acolo este comoara ta“ - este scris în Scripturi.

Ucenicii au fost uimiți de ceea ce sa întâmplat, a văzut trecerea întristat tânărul a văzut pe Isus, care a aruncat o provocare pentru această persoană, și au întrebat: „Atunci cine poate fi mântuit?“ Evreii au crezut că, dacă el a fost bogat, că Dumnezeu a făcut să-l favorizeze și să ajute, dar se pare că acest tânăr pentru împărăţia cerurilor nu este încă perfectă, nu este încă pregătit pentru asta. Și Domnul spune că este cuvinte foarte importante: „omul acest lucru este imposibil, dar cu Dumnezeu toate lucrurile posibile“, adică, cu ajutorul lui Dumnezeu putem depăși, fără îndoială, inclusiv acele pasiuni care trăiesc în noi.

Dar este important atât: Domnul spune:“... este dificil pentru un om bogat să intre în Împărăția cerurilor; și totuși vă spun, este mai ușor să treacă o cămilă prin urechea unui ac ". Este clar că bogăția se leagă într-adevăr om din lume și o povară, dar noi trebuie să înțelegem că starea de sărăcie nu aduce omul lui Dumnezeu. Această condiție extremă, dar utilizarea corectă a ceea ce ai în această viață este cheia pentru o adevărată mișcare a lui Dumnezeu.

Dumnezeu să vă binecuvânteze!

Preotul: Daniel Ryabinin

Transcrierea: Elena Kuzoro

TV recente

Întrebări și răspunsuri

Ce se întâmplă dacă școala a învățat opusul credinței?

- - Mai devreme ai spus că fiecare obiect poate fi predată în moduri diferite și pentru a vorbi despre Dumnezeu, nu numai pe tema „Legea lui Dumnezeu“, dar.

Cum să se comporte un credincios într-o școală seculară?

- - Din moment ce școlile ortodoxe, licee aici în România nu este atât de mult, într-un fel sau altul, mulți copii ortodocși trebuie să învețe în comun.

Cum să învețe un copil să folosească tehnologia modernă în beneficiul?

Cum să învețe un copil să se ocupe de lene în raport cu școala?

- - Părinte, cum să învețe un copil să se ocupe de lene în raport cu școala? dacă există educație fizică? Mulți consilieri în această privință. - Slave nu bogomolnik.

- dezvoltarea și promovarea

articole similare