El scrie Masha Pipenko provin de la Ulyanovsk, care locuiește în orașul chinez Hangzhou, „cu China am avut o dragoste la prima vedere. Dupa doi ani de roman pasionat, atunci când obiectul adorației vedea doar o calitate pozitivă, relația noastră a devenit mai mult ca o căsătorie. Ne-am folosit unul de altul, a pus cu dezavantaje, și foarte confortabil există împreună. O să-ți spun despre unele dintre caracteristicile țării mele iubite. "
Faktrum publică o compilație de observații Masha despre manierele, obiceiurile și caracteristicile poporului chinez.
Conceptul de „ei“ pentru poporul chinez este decisiv în raport cu omul. Dacă Countryman reciproc, prieten și cu atât mai mult relativă - indiferent de ce fel de gamă - vă puteți aștepta la un tratament special. Dacă „propria“ încrederea pe care, ei vă dau un preț mai bun, te va ajuta întotdeauna, dar, desigur, de la tine în schimb se așteaptă la fel. China - o societate bazată pe furnizarea de favoruri reciproce. Aici funcționează mai bine decât banii.
Într-o conversație cu contextul chinez este foarte important. „Da“, apoi sună rar, și „nu“ - chiar mai rar. Dacă spui „poate“, în funcție de situație, aceasta poate însemna „da“, adică, „eu chiar încerc, dar numai cerul știe doar dacă va funcționa.“ „Nu“ - „Eu doar nu pot, pur și simplu nu vreau să jignesc să refuzați“ sau „poate“, „Mi-ar face acest lucru, dar nu sunt sigur pentru a reuși.“ O astfel de multitudine de sensuri conduce Vest-europeni într-o stare de stres constant, dar oamenii care au crescut în România, care, ne place sau nu, și încă în Asia, după un timp devine mai ușor. Ei bine, oricum, pentru mine personal. (Deși mucoasa încă se întâmplă.)
Conform observațiilor mele, tot poporul chinez au o capacitate rara de a dormi oricând, oriunde, complet uitând de zgomot sau lumină în jurul valorii. Un sentiment că au un buton „off“. Apropo, zilnic pui de somn dupa-amiaza este practicat aproape toate, cu excepția locuitorii oraselor mari. De exemplu, în micul oraș unde am trăit, de la 12:00 până la 14:00 închis aproape toate magazinele, și, desigur, toate instituțiile statului, în cazul în care pauza de prânz durează de la 11:30 la 14:30: să mănânce o oră și două ore de somn .
Nici un lucru, cum ar fi „produse alimentare din China“, în China, acolo. Există o foarte specifice, tradiții regionale. În funcție de locul în care în China vă aflați, produse diferite vor fi utilizate, diferite condimente și diferite moduri de preparare. Provincia Sichuan este renumit pentru mâncărurile sale picante, nord - găluște, orașul Wuhan - tăiței cu sos de arahide și gât de rață picante, etc turism culinar - .. Una dintre cele mai populare activități de agrement printre chinezi. Bucătăria regională este la fel de mult o atracție turistică precum munți, temple si muzee. Întrebarea mea este, ce facem în Chengdu - un oraș cunoscut pentru imens centru de rezervație naturală și de reproducere pentru ursii panda, prietenii mei chinezi ma privit cu uimire și a zis: „Ca ce? Acolo! "
Cel mai frecvent droguri de medicina tradițională chineză - apă caldă. Indiferent dacă aveți o răceală, doare Ai stomac sau cap, cu siguranta te sfătuiesc să bei multă apă caldă. Apa caldă apoi bea tot fie că sunt bolnavi sau sănătoși. titani mari de apă clocotită pot fi găsite în toate locurile publice - de la aeroport și / gara în parc. Prin urmare, toaletele publice libere la fiecare pas, inclusiv metrou.
Chinezii trenuri lenjerie de corp nu se schimbă cu fiecare nou pasager. Dacă, să zicem, ai stat pe intermediar, mai degrabă decât la ultima stație, cel mai bun pe care o puteți conta - pe ordonată în sus ghidajul de pat mic. Dar nu se știe cât de mulți oameni în același pat, până când au fost adormit.
În restaurante chinezești, felurile de mâncare servite sunt adesea ambalate în folie de plastic - se pare foarte igienic. Dar prietenii chinezi înainte de a începe să mâncați, clătiți întotdeauna această „feluri de mâncare curate“ apă fiartă (care a servit o dată).
Scutece pentru copii - un semn al unui oraș foarte mare. În toate celelalte locuri ale copiilor chinezi poarte pantaloni cu o tăietură la papa (în orice vreme) și, dacă este necesar, pentru a ușura la partea pe trotuar, desigur, sub supravegherea strictă a părinților.
Descriind aspectul, chinezii demontate fața în părțile sale componente. Ei spun, „Ești frumoasă, pentru că ochii mari / nas mare din (pod ridicat) / gura mică / piele alba.“ Un vechi proverb chinezesc spune: „pielea albă șterge trei urâțenie“. doamnelor locale (și adesea oamenii tineri) depun eforturi incredibile pentru a albesc pielea lor, și evită expunerea la soare. Pentru a face acest lucru, ei purta umbrele de pe o zi însorită, purtând un capac cu o mască făcută din sticlă de culoare închisă, în maniera unui sudor și în mod constant folosi creme de albire. Ideea că undeva există oameni, în special a petrece timp și bani pentru a se asigura că pielea a devenit mai inchisa, chinezii par absurde. După cum știți, în China, nu există nici paturi de bronzare.
Relațiile planta întotdeauna cu ideea de căsătorie. Pentru marea majoritate a familiei din China și copii - scopul principal în viață. barbati chinezi sunt copii incredibil de îngrijire și dragoste. O mulțime de douăzeci de tipi stoarce copii - captator aici absolut normal. Ca prietenul meu chinez, prietenul chinez este de așteptat să ia camera pentru a pregăti masa și de a curăța coaja dvs. de struguri. Și aceasta nu este o glumă.
În China, tradițional nu este acceptat în mod public afișa sentimentele lor și atinge reciproc. Cuplurile se țin de mâini în orașele mari - mai multă influență occidentală. îmbrățișări și sărutări vizitatorilor tot mai indecent luate în considerare. Mai mult decât atât, în cazul în care un bărbat atinge o femeie, toată lumea va presupune că acestea sunt într-o relație. prietenii chinezi (chiar și de același sex) nu îmbrățișează reciproc: chinezii nu le place să fie atins, nu este considerată zdrobi în metrou. Cuvintele „Te iubesc“ - foarte rar chiar și între soț și soție și între părinți și copii. Sentimentele sunt exprimate în îngrijirea și hrănirea a obiectului în adevăratul sens al cuvântului.
Fusta și pantaloni scurți la femei din China poate fi arbitrar scurt, nu este nimic greșit, în timp ce pieptul și umerii sunt întotdeauna închise. Răscroială nu există, dar în timpul căldura bărbați chinezi împachetate tricouri în stilul de topuri scurte, dezvăluind burțile lor. Acesta este semnul național: „Dacă oamenii chinezi își dezgoli burțile - vara a venit.“
Learn Chinese pentru expresii - cel mai inutil, pe care vă puteți gândi. Ca să nu mai vorbim de faptul că chinezii sună foarte diferit de română, problema principală este că Chineză - tonul de limbă. Acest lucru înseamnă că același cuvânt rostit cu un ton diferit, poate însemna lucruri total diferite. Încercarea de a explica ceea ce vrei, folosind astfel de cărți, cam la fel ca și încearcă să cânte un cântec ciudat, cuvintele pe care le au în fața ochilor tăi. Sunetele pot fi, și vor fi similare, dar muzica este ceva ce nu știu, și fără melodie pe care le cânți acolo, imposibil de înțeles. Cu același succes, este posibil să se vorbească în limba rusă. În marile orașe, există o bună șansă de a întâlni oameni care cunosc un pic limba engleză, dar un pas la stânga, dreapta pas - și nu veți înțelege. Mai bine doar pentru a accepta. Acesta va fi inutil. Vestea bună este că foarte mult să înțeleagă, așa că va încerca meu cel mai bun.
Toate problemele lor pentru a explica numărul de persoane din China. Ecologie rău? Deoarece oamenii foarte mult. Nu respecte regulile de circulație? Pentru că o mulțime de oameni. Și așa mai departe la infinit.
Română în China dragoste. România - un prieten și vecin. Tot ce chinezii știu despre România, explică într-o singură propoziție :. „Pentru că ai acolo este foarte frig“ În România, o mulțime de băut. Acest lucru se datorează faptului că este foarte frig. După ce fetele se căsătoresc, ei castiga intotdeauna in greutate (exista un stereotip despre România în China). Pentru că este foarte frig. Dar fetele din România sunt foarte frumoase. ochi mari, nas de mare, si pielea alba.
Ca și postul? Suport Faktrum clic:
Faktrum acum în Odnoklassniki! PUSH: