03 iunie - egal cu Apostolii Memoria Reginei Elena

Sfânta Împărăteasă Elena. Această pictogramă este afișată cu antena de satelit, care se bazează pe patru cuie din Sfânta Cruce,
găsit-

- Babul, așa cum avem cu tine petrecerea de mâine ziua de naștere! - au raportat cu bucurie de șase ani Helen bunica lui Helena. - tort, atunci cuptorul?

- Desigur, precum și fără un tort! - a răspuns bunica. - Chiar acum am condus cu supă și ideea cu tine aluat.

Helen sa oferit voluntar pentru a răzui morcovi si sfecla, dar se grăbesc să înceapă agitația plăcută: împărțit pe deal de făină și ou să arate ca mâinile agil „de munte cu zăpadă“ o bunică cu „soarele“ de pe partea de sus se transformă într-un aluat elastic. Strangulează o primă piesă din partea netedă - și în gură, și din al doilea make-Bun nevelichku sau pasăre.

Și în dimineața următoare ziua numele de bunica ei a luat toate svetlenkie, într-o basma albastră, templul pe sacrament. Nepoata a spus: „Această zi ar trebui cu siguranță să încerce să meargă la biserică, atunci îngerul tău păzitor este fericit.“ Și Lena însumate într-o pictogramă mare, care sa uitat femeie frumoasă purtând o coroană și care deține o centrare în mâinile ei. Timpul până la serviciu mai multe opțiuni și Helena a spus Lena despre această femeie.

- Aceasta este sfânta împărăteasa Elena, - bunica timpurie - cu tine, patroana noastră. Aceasta a condus la Hristos, fiul său - împăratul roman Constantin. Și știi Helen, probabil, nici unul dintre regii nu sunt atât de mândru de mama lui, Constantin. La urma urmei, mama sa a dat naștere la el, nu numai pentru această viață, ci și pentru viitor, să se întoarcă la Dumnezeu. Fiul proclamat regina ei și împărtășit cu ea puterea imperiului.

La acea vreme (în secolul al patrulea), creștinii ortodocși nu au onorat încă Cross - Domnul nu a revelat să-i caracterul nostru principal, care rezervă pentru un timp. Dar într-o zi înainte de luptă, împăratul Constantin a văzut în semnul soare crucii, cu inscripția: „În acest semn cuceri.“ Și într-adevăr el a câștigat, și în curând au apărut cruci pe scuturi și armuri soldaților săi.

Acesta a lovit Împăratul și mama, Sfânta Elena. Se gândi: în loc să fie pentru a salva harul lui Dumnezeu, crucea pe care a fost răstignit Hristos? Când regina a transformat deja în vârstă de optzeci de ani, ea a decis să facă un pelerinaj la Ierusalim. Acum este simplu: recuperează într-un avion - și tu ești acolo. Și apoi a trebuit să merg pe o navă pe mare periculoase. Și, atâta timp cât a durat călătoria regina, ea a fost impartind pumni de pomană săracilor pe drum și dând instrucțiuni de ghidare pentru a ajuta pe cineva care avea nevoie de ajutor.

Conform legendei, în timpul săpăturilor la locul de pe Golgota, în această fereastră apar Regina Elena și au aruncat monede de aur de lucru pe care le
Noi lucrăm mai repede.

Și ea încă a ajuns la Cetatea Sfântă, în speranța de a găsi acolo Crucea Domnului. În Ierusalim, acesta a arătat unde muntele Golgota și Sf. Helen a exclamat: „Eu sunt împărăteasa, și crucea Domnului locuiește în noroi! Mă duc la ornamente de aur și victoria semnează Mântuitorul meu îngropat sub dărâmături! „Ea a ordonat să sape și să caute crucificarea.

Ei au fost descoperite în curând la fel de multe ca trei cruci. Nimeni nu știa dacă unul dintre ei a fost răstignit Mântuitorul nostru, pentru că de atunci, a fost nevoie de trei sute de ani, și dacă da, pe ce. Și apoi, la sfatul reginei, slujitorii ei a adus omului mort și a început să impună pe el cruce. Din cele două dintre ele nu a existat nici o minune, dar atunci când a treia atingere morții așa cum a înviat!

Atâta timp cât împărăteasa nu a vizitat Țara Sfântă, există foarte puțină atenție acordată vieții Mântuitorului. Creștinii din Palestina a fost la acel moment un pic, și bogăție au fost diferite. Și inima lui Sf. Elena a fost de ardere, și așa ea a vrut să facă ceva pentru Hristos, că este de comandă și înseamnă construite au fost biserici Nașterii Domnului din Betleem, Biserica Sfântului Mormânt, biserica de pe Muntele Măslinilor, din care Mântuitorul înălțat la cer, biserica peste mormântul Maicii Domnului și câteva temple. Asta-i cât de multe cazuri slava Domnului făcut Sf. Elena, și după ani a fost mult mai mare decât mine, dragă! Astfel de forțe susține Domnul toate în care inima de ardere a iubirii.

Călătoria de întoarcere a luat Regina mult mai mult timp, ea nu a fost în grabă. De la Crucea Sf. Elena a găsit patru cuie. Una, la cererea ei, a fost introdus în frîul calului fiul ei Constantin, celălalt - în coroana imperială. Ei ar fi trebuit să-l protejeze și să fie amintit de suferința lui Hristos, fiul fiind ridicat.

Aproape 1700 ani au trecut de atunci, și noi toți prețuim ca Crucea - acest simbol al victoriei.

- Am, de asemenea, o cruce! - a exclamat cu bucurie Helen, arătând bunica lui.

- Și eu - bunica mea a zâmbit, atinge pieptul.

articole similare