6 moduri de a încheia o situație proastă în avantajul lor

versiunea completa

1

6 moduri de a încheia o situație proastă în avantajul lor

Greșelile sunt comise tot. Este absolut normal. Și aici este cum să răspundă la ele în mod corespunzător - este destul de o altă problemă.

Să presupunem că ai venit la nunta celui mai bun prieten în pantaloni care sunt prea mari si te va stradui mereu să alunece în jos. Ai cumva reușesc să le țină în loc, dar dintr-o dată, în acel moment, atunci când te afli în centrul atenției, copilul cuiva te trage peste pantaloni și pantaloni apar instantaneu undeva la nivelul genunchilor. Trebuie doar o singură dorință - să dispară în liniște, nu să se întâlnească cu martori rușinea.

O altă situație: ești o fată de măritat, și să caute favoarea ta două iubit. Întâlnești cu ambele, pentru că pur și simplu nu se poate face o alegere. Băieți, desigur, existența reciproc, nici măcar nu știu. Și acum există un „pad“ și ambele sunt în fața ușii cu buchete. Te simți complet distrus.

Sau, să presupunem că aveți o relație foarte dificilă cu șeful - doamna de fier, care a fost mereu nemulțumit de munca ta. Sunteți sigur că este în „situație interesantă“, deși este nimeni în această privință și nu vorbesc. Și o dată atunci când șeful este într-o stare de spirit o mai mult sau mai puțin bine, ați tras accidental: „Felicitări! Iar atunci când sunt în așteptare pentru reaprovizionare? „Atârnă o pauză ciudată, și apoi lacrimile apar în ochii ei. Se pare că ea pur și simplu puternic recuperat. Vrei să se scufunde în pământ.

O altă situație: trebuie să pregătească o prezentare pe un subiect in care sunt ca un pește în apă. Din moment ce știi atât de bine materialul, atunci decideți să nu înregistreze performanța viitoare și nu chiar rezumate. Și apoi te duci la public, și deschide gura ... știi că în capul tău complet goală. Blank foaie. Sunteți într-o panică.

Viața este plină de erori și situații incomode, face parte din viața de zi cu zi normală. Dar dacă greșeli - un lucru comun, de ce suntem atât de rău se simt atunci când comit?

Psiholog Silvan Tomkins, unul dintre primii cercetători ai emoției umane, a crezut că cel mai adesea ne simt un sentiment de ardere rușine în raport cu situația de la care am inițial de așteptare pentru emoții pozitive, atunci când există unele obstacole neașteptate în drum spre plăcere. Bucuria instantaneu întoarse pe dos și devine un coșmar.

Cu mult înainte de oamenii de știință au învățat cum de a detecta activitatea creierului, Tomkins a ajuns la concluzia că ceva se întâmplă în asemenea momente la nivel fiziologic, că subconștientul nostru interpretează ca fiind „jenant“.

Desigur, în multe cazuri, noi facem greșeli - nu ceea ce nu ar trebui să avem, sau nu fac ceea ce ar trebui să aibă. Dar înțelegerea componentei fiziologice și chimice pot ajuta să învețe să se ocupe de emoții negative.

Acesta a petrecut un studiu neurologic recent a confirmat teoria Tomkins - „concentrat pe rezultatul negativ și îl tratează ca o problemă care trebuie rezolvată, sau de a răspunde la o situație neplăcută ca o amenințare“ într-o situație care este în curs de dezvoltare „nu pe scenariu,“ creierul nostru, sau Primul caz ne permite să învățăm din greșelile lor, a doua - previne în mișcare înainte.

Deci, cum putem face cu situații incomode, rușinos și chiar să beneficieze de propriile greșeli?

Mai jos veți găsi șase sfaturi care sunt testate de timp și a ajutat mulți oameni:

1. Recunoasteti eroarea. Dacă faceți o greșeală - de exemplu, la locul de muncă, încerc să înțeleg ce a mers prost. În cazul în care există „circumstanțe atenuante“ - puteți încerca să explice superiorilor lor, dar să fie pregătiți pentru faptul că nu veți auzi, și dacă aud ceva nu este corect. Pe de altă parte, și se presară cenușă pe cap, de asemenea, nu va grabiti. Dacă, de exemplu, ați umplut de prezentare, puteți cere scuze și spune ceva de genul „am crezut că într-adevăr am fost bine pregătit. Dar eu nu am dat seama că atât față razvolnuyus unui public. " În timpul accentul „bate“ cu privire la modul de a afla ce se poate face pentru cel puțin parțial corect situația. Ascultați toate criticile și în nici un caz nu se plâng. Oh, și data viitoare să încerce să fie mai bine pregătiți.

2. În cazul în care te-a rănit accidental pe cineva, scuze, dacă există o astfel de posibilitate. În cazul seful sarcinii imaginar ai putea găsi un moment când voi găsi împreună și spune ceva de genul „Sunt jenat, nu am vrut să te insult. Doar sora mea și două dintre soțiile mele prieteni gravide, iar acum văd mereu caricaturi mame viitoare. " Este posibil ca acesta va accepta scuzele, dar va fi ceva timp să aruncați o privire la tine cu dezgust. Acest incident ar trebui să te învețe să se gândească înainte de a vorbi.

3. Nu-ți fie teamă să își asume responsabilitatea. Cazul celor doi prieteni au ajutat fata cu care, într-adevăr sa întâmplat, să înțeleagă sentimentele lor, încetează de a păcăli capul și băieți chinuită de îndoieli în sine. Dacă ea a fost în măsură să ia o decizie mai devreme, ar fi pierdut unul sau ambii admiratori și neliniștea, odată cu apariția celor doi tineri ar fi putut fi evitate la ușă. Dar, uneori, doar o astfel de shake-up și poate deschide ochii. Eroina de poveste, de exemplu, numai la acel moment dat seama că ea nu a vrut o relatie serioasa cu oricare dintre iubiții. Poate nu ca nici una dintre ele, și nu poate încă maturizat deloc pentru a se asocia cu cineva viața lor. Orice ar fi fost, dar situația neplăcută, în cele din urmă a ajutat-o ​​să se înțeleagă.

4. Vorbeste cu oameni - prieteni, familie, cu cei care au încredere (dar feriți-vă otkrovennichaya cu colegii - declarație neglijent poate juca ravagii cu reputația ta). Comunicarea va permite să scapi de disconfort - cel puțin parțial. În plus, oricine poate ajuta să ieși dintr-o situație dificilă. Cel puțin, rudele tale, probabil, vă reamintesc că toată lumea face greșeli, nu doar tu. Iartă-te și da drumul situației.

5. Amintiți-vă că greșelile tale șterse destul de repede din memoria altora, decât dacă sunteți pe cineva cu adevărat grav rănit. Cu toate acestea, chiar și în acest caz, dacă te-a adus o scuze sincere și a încercat să remedieze situația, să accepte consecințele greșelilor tale așa cum este și să încerce să se deplaseze mai departe. Nu toate sunt în stare să ierte, nu poți face nimic în privința asta.

6. Și ultimul. Dacă ați încercat totul și nimic nu ajută sau nu se potrivește în cazul dumneavoastră, amintiți-vă că rușinea și jena, ca toate emoțiile umane - un fenomen temporar. Și componenta fiziologică și emoțională a variabilelor tale necazuri. „Momentul“ face tot posibilul pentru a preveni panica să-i conducă. Doar așteptați. Se va lua un pic de timp, și vă va lăsa un sentiment amar.

articole similare