5 lecții importante din Alice in Tara Minunilor

„Alice în Țara Minunilor“ - o carte genial de scriitor englez și profesor de matematică Lewis Carroll. Valoarea lor cea mai importantă este că acestea sunt interesante la orice varsta. Copii ca ei pentru o poveste neobișnuită, interesant, fantastic, și adulții îl văd ca un sens filozofic profund.

Avem multe de învățat de la Lewis Carroll, iată câteva lecții importante de viață din cartea „Alice în Țara Minunilor“:

1. Decide în cazul în care doriți să mergeți

- Spune-mi, te rog, ce fel mă duc de aici?

- Unde vrei să mergi? - a spus Cat.

- Nu-mi pasă ... - a spus Alice.

- Atunci nu-mi pasă unde și du-te, - a spus Cat.

Ai un gol? Dacă știi exact ceea ce doriți să realizeze, vă va fi mai ușor de a alege o cale. Dacă nu știi unde să mergi, și va umbla în cercuri. În primul rând, determină direcția și după începutul de conducere. Și amintiți-vă, nimeni cu excepția faptului că nu se poate ști ce fel este potrivit pentru tine. Asigurați-vă că alegerea ei înșiși, și să înceapă să acționeze.

2. Nu mai pierde timpul degeaba

„Știi, trebuie să ruleze cât mai repede doar pentru a rămâne în același loc!“

3. Crede în ceea ce pare imposibil

- Nu fi! - Alice exclamat. - Nu pot să cred asta!

- Nu poți? - a repetat Regina cu milă. - Încearcă din nou: Respirați adânc și închideți ochii.

Alice a râs.
- Nu ajută! - a spus ea. - Este imposibil să credem în imposibil!

- Doar ai puțină experiență, - a spus Regina. - La vârsta ta am plătit acest timp de o jumătate de oră în fiecare zi! Câteva zile am avut timp să creadă în imposibilități duzină înainte de micul dejun!

O mulțime de oameni sunt siguri că anumite lucruri sunt imposibile, dar, pentru că nu au încercat să creadă în ele. „Nu voi fi niciodată un scriitor“ - crede că cineva nu încearcă să scrie o singură linie. Dar, în cazul în care a crezut același Lyuis Kerroll, ne-ar fi citit niciodată o astfel de carte fascinantă, interesantă și strălucitoare, ca „Alice în Țara Minunilor“. Dacă aveți un vis, ar trebui să faci tot posibilul să-l atingă. Principalul lucru - să crezi în tine.

4-mă, dar stați în același timp, ei înșiși

Cine ești tu? Nu știi cu adevărat cine ești? Sunteți sigur că acest lucru este de 100%? Mulți oameni nu pot decide cu privire la răspunsurile la aceste întrebări. Acest lucru se datorează faptului că în fiecare zi în viața noastră, ceva se schimbă. evenimente schimbare, mediu, oameni, relații, probleme de muncă și, în loc de mine cu ei și noi înșine. Nu este nimic greșit, după toate modificările - este un semn de progres, dar absența lor indică faptul că persoana nu se dezvolta. Nu-ți fie teamă să se trezească o persoană și du-te la culcare deja complet diferite. Este important, în sine rămâne.

5. Uita-te la cuvintele și gândurile tale

- Eu spun, - a spus Alice în grabă; - cel puțin vreau să spun ceea ce spun - e același lucru, știi.

Este suficient pentru a transmite cu exactitate cuvintele tale ceea ce vrei să spui. Desigur, nu întotdeauna. Comunicarea - este un lucru foarte complicat. Uneori, doar intonație greșit, cuvintele alese nu destul de corect sau de a folosi în mod necorespunzător a expresiei poate denatura sensul ceea ce vrei să spui de nerecunoscut. De aceea, înainte de a începe să vorbești, ar trebui să gândească de două ori. Spune ce vrei să spui, nu lucruri opuse. În același timp, este la fel de important să se țină seama de ceea ce spui. Cuvintele trebuie să plece din gura ta nu este doar pentru a acoperi acolo, dar pentru a trece un fel de gândul tău. Cu alte cuvinte, nu vorbesc în zadar.

articole similare