5, atunci când este necesar să se utilizeze prezenta simplu

Începem o serie de articole despre vremurile de limba engleza, cu un timp foarte simplu - simplu prezent, ușor acum. Într-adevăr, ar trebui să apară dificultățile cu construcția oricărei din timp sau folosind.

În unele cărți, puteți vedea numele prezentului nedefinită. Nu vă faceți griji - acest lucru este absolut la fel ca și SIMPLE Prezent. Nedeterminată - înseamnă nedeterminată, și anume fără unele caracteristici pe care dorim să le transmită această acțiune.

Pentru a începe cu, așa cum a format SIMPLE Prezent. Există de la început te pândește o mică dificultate - timp simplu prezent arată diferit pentru verbul a fi (a fi) și pentru toate celelalte verbe. De ce este verbul „a fi“ o astfel de onoare - pentru că este cel mai frecvent verbul în limba engleză și, prin urmare, să-i o mulțime nu va fi la fel ca toți ceilalți, într-un mod special. Dar să începem doar cu toți ceilalți.

Prezent simplu pentru toate verbele, cu excepția verbului a fi

Prezent simplu - un timp foarte simplu, nu numai de standardele de limba engleză, dar și de standardele altor limbi.
Cu toate acestea, pentru a aprecia modul în care totul este aranjat de ușor în limba engleză, să ia un pas înapoi și amintiți-vă de la școală, care este conjugarea verbelor. Dacă cuvinte simple - acestea sunt forme diferite pentru persoane diferite. De exemplu, mă uit, te uiți, el pare ne uităm te uiți arată. Se pare, în limba română există 6 forme diferite pentru fiecare verb. În italiană, spaniolă și franceză - de asemenea, în 6 forme diferite. În limba germană, un pic mai ușor - 4 formă. Și acum, o atenție - numai în limba engleză 2 forme diferite!

Deci, pentru toate persoanele și numerele cu excepția el / ea / el (adică eu, tu, noi, tu și ei) iau forma care este în dicționar - a se vedea (a se vedea, a se vedea, a se vedea, a se vedea, a se vedea ), și pentru el / ea / el este adăugarea -s (sau -es): vede (a se vedea). Asta e tot - doar cele două forme, iar acestea sunt formate pur și simplu elementar. Nu este mult mai ușor să românească?

Văd oameni morți. - Văd oameni morți. (A șasea sens)
Moscova nu doarme niciodată. (Compoziție extrem de afectuos care, sperăm, nu te va lasa sa uiti -s la persoana a treia singular)

Prezent simplu pentru verbul a fi

Acum, o muscă mică în unguent, în această idilă. Există un verb simplu Present devine destul de diferit de forma sa dicționar - este verbul a fi, fie.

Cu siguranță vă amintiți de la școală, ai învățat de I - am, tu - sunt, el / ea / el - este, noi - sunt, tu - sunt, ele - sunt. Acesta este verbul a fi în SIMPLE Prezent. Dacă încă nu știu aceste forme - ceva sigur de a învăța. Dacă lucrurile fără de care nu se poate face, iar acest lucru este doar una dintre ele. Cu toate acestea, am, sunt și vor fi e te întâlni în fiecare a doua propoziție - și amintiți-vă că vor fi pur și simplu imposibil.

Apropo, diferite variante ale conjugarea verbului a fi - doar 3: am, sunt, este. Încă mai ușor dublat de conjugare verbe românești. În mod ironic, în limba română, dimpotrivă, verbul „trebuie“ să rămână în formă de „acolo“, așa cum el sau conjugate).

O altă notă: verbul a fi folosit foarte des în formă de formă redusă, atunci când a fuzionat cu substantivul într-un singur cuvânt: Sunt = Sunt, ești = ești, el e = e. Diferența dintre ele nu, doar mai rapid și mai ușor să le pronunță.

Acesta este un tabel. (Fraza - un simbol al școlii de limba engleză).
Ești frumoasă. Ești frumoasă. Ești frumoasă, e adevărat. (James Blunt, piesa «Ești frumoasă»).
Sunt regele lumii. (Titanic)

Când se utilizează un simplu prezent foarte simplu

Utilizarea timpului în limba engleză - un subiect complex și cu multiple fațete, și, desigur, aceste cinci cazuri de utilizare simplă Prezent nu este limitat. Cu toate acestea, aceste cinci cazuri se potrivesc pentru prima idee atunci când aveți nevoie pentru a utiliza acest timp.

Prezent simplu de utilizat pentru faptele generale ale vieții, care este întotdeauna adevărat. Fie că este vorba de fapt de fizică și matematică, cunoscute pentru întreaga omenire, sau fapte din experiența personală, că în afară de tine nimeni nu știe - este potrivit pentru toate Simple Present.

Gheața se topește la temperatura de 0 grade. - Gheață se topește la temperatura de 0 grade.
Londra - capitala Marii Britanii. - Londra este capitala Marii Britanii. (Un alt Salutări din școala sovietică).
Numele meu este Pașa, eu sunt din România. - Numele meu este Pașa, eu sunt din Rusia.

2. Elemente și evenimente care sunt mai mult sau mai puțin constant

Totul se schimbă în această lume, dar dacă aceste schimbări sunt lente și nu imediat vizibil - pentru ei este posibil să se utilizeze SIMPLE Prezent:

Sunt un inginer, lucrez într-o fabrică. Sunt inginer, lucrez la fabrica. Destul de probabil, lucrările de pe planta nu va dura o viață întreagă. Cu toate acestea, este destul de condiție permanentă.
Am 30 de ani. Sunt în vârstă de 30 de ani. În ciuda faptului că toate aceste declarații sunt relevante doar pentru aproximativ un an, în ceea ce privește limba - este un eveniment permanent și, prin urmare, este necesar să se utilizeze SIMPLE Present.

3. Evenimente

Simplu Prezent ar trebui să fie utilizate pentru tot ceea ce se întâmplă cu regularitate - fie că este vorba de cel puțin o dată pe minut, o dată pe an sau o dată la o mie de ani.

4. Povestiri, filme, cărți

5, atunci când este necesar să se utilizeze prezenta simplu
Dacă repovesteascæ carte, povestea, sau, de exemplu, anecdotă poate și ar trebui să facă în prezent Simplu - chiar dacă evenimentele respective, neregulate si instabile - tocmai a făcut în repovestire.

Harry Potter saga într-o singură propoziție: Un băiat vrăjitor învață magie și se luptă cu Lordul Întunericului.
Un preot, un ministru și un rabin plimbare într-un bar. Barmanul se uită la ei și spune: (De fapt, există o întreagă serie de glume despre un om intră într-un bar - un om intră într-un bar) „Ce e asta, o glumă?“.

5. Evenimente în viitor

caz Puțin mai avansat de utilizare simplă Prezent. Dacă adăugați la o propunere de trimitere la viitor (mâine, într-o săptămână, anul viitor, etc), puteți utiliza Prezent simplu pentru a vorbi despre evenimente în viitor. Acesta este utilizat pentru evenimente sau evenimente care au loc în mod regulat pe un program planificat.
În cazul în care se pare ciudat - amintesc limba română, care are exact aceeași structură. „Plec luna viitoare,“ „Avionul zboară în dimineața“ - este exact la fel acum pentru evenimente viitoare.

Maine este vineri. În cele din urmă! - Maine este vineri. În cele din urmă!

Deci, Prezent simplu - cel mai simplu timp în limba engleză. Acesta este format în mod direct prin intermediul acea formă a verbului, care este scris în dicționar. Pentru el / ea / l la forma dicționarul va trebui să adăugați -s (sau -es). Un pic mai complicată - forma simplă actuală a verbului a fi - Eu sunt, ești, el este, etc.
Simplu Prezent este folosit în principal pentru cele mai simple lucruri - pentru fapte generale pentru lucruri obișnuite pentru evenimente regulate.

articole similare