10 greșeli scriitori stupide, director de școală și de film

10 greșeli stupide scriitori

1. Nu știu de ce a vrut să scrie.

Vrei să scrii un scenariu? Fantastic! Dar de ce? Pentru a apuca o mulțime de bani? Sau, pentru a impresiona prietenii? Sau pentru că vrei să spui povestea, cele mai abrupte din cinema mondială?

Încercați să scrie un script înainte de a înțelege de ce l-ai vrut să-l scrie. Aproape sigur, mă gândesc la asta nu se va lăsa să compuneți cu ușurință.

etapa 2.Propusk de pre-planificare.

3. Absența parcelei originale.

Există o mulțime de scene din film, care a provocat deliciul publicului și, așa cum se spune, „a mers la oameni“. Și, probabil, vă amintiți, de asemenea, o grămadă de scene similare. Este aici că se află problema: cum să vină cu altceva.

Nu reinventeze roata. Oamenii vor fi interesați să vadă ceea ce nu au văzut și nici nu-și putea imagina. Ca scenarist trebuie să fie conștienți de ceea ce fac alții kinotvortsy care iese în cinematografe. Dar, mai important - pentru a crea un film care ar fi unic doar SAV. Uită-te în imaginația ta, explora reale cazuri neobișnuite, evita cliseele plictisitoare, tocit. Dacă nu vă amintiți exact același film, care ar reflecta ca o oglindă, punctul dumneavoastră de vedere a lumii, atunci esti pe cale de a crea propria poveste originală.

4. Nu există personaje interesante.

Încearcă să dea personajelor sale unele caracteristici neobișnuite, indiferent dacă acesta este legat de îmbrăcăminte lor, maniere sau trecutul lor. nu face neapărat le asexuate octopodiformes mutanți cu părul albastru, dar câteva indicii care ar fi interesat publicul ar trebui să includă.

5. Crearea unui concept de mare (impresionantul mondial) film.

6. Nu știu când să se oprească.

Bănuiesc că nu știu când să se încheie povestea ta. Regula de aur - mai degrabă mai devreme decât mai târziu. Amintiți-vă adevărul show business: „Arunca-le - ei doresc mai mult» ( "Lasă-le wantin„mai mult“.)

7. Nu știu cum să înceapă

8. dialoguri detaliate Inutil.

Este foarte important să se găsească un echilibru între acea parte din informațiile pe care le oferi publicului prin dialoguri, și că ea a înțeles ce se întâmplă, dar nu exagera cu informațiile, astfel încât publicul nu se simte insultat. Dialogurile trebuie să primească informațiile pe care se deplasează complot înainte. Pentru a determina dacă dialogul este redundant sau nu, citit-o cu voce tare. Dacă nu spui niciodată atât în ​​viața ta, atunci nimeni nu va ști dacă se va spune pe marele ecran. În plus, nu toate importante trebuie neapărat să fie spus în cuvinte. Și aduce perfect povestea mea la ridicol numărul 9 eroare.

Piesele de teatru dialogurile sunt mai detaliate, așa cum se întâmplă în teatru este construit pe mai mult de vorbire. Publicul vede acțiunea doar un singur punct - locul său în hol. Actorii nu funcționează ca expresii faciale, cât de multe voturi. Dar tu nu ești să joace diavolul, și script-ul. miracol de cinema pe care noi lucrăm asupra privitorului prin intermediul cinematografiei. Filmul se bazează pe imagini, și există mai multe moduri de a exprima sensul profund prin simboluri. Imaginați-vă cu orice puncte poate fi vazut ca se intampla. Uneori, reacția exactă a actorului poate „trage“ mai mult succes decât cuvintele. Un scurt flashback în mijlocul scenei poate explica un punct ascuțit mai bine decât dialogul. Deci, în scenariul de mai sus, amintiți-vă că scrieți pentru film. Dacă scrie un discurs lung pentru aparatul de fotografiat statică, comutați la mai bine de joc.

10. Nu știu dacă să scrie „împușcat“ cu majuscule.

Nu muhlyuyte formatarea chiar și în această etapă!

Traducere Svetlana Girshon