7 Și peste ce să facă cu ratații

Ce se poate face cu perdanții?

Nu contează ce clasa un copil învață în primul, sau are pe examenul nas, notele lui sărace este întotdeauna un motiv să vă faceți griji părinților. De ce copiii primesc câte doi? De obicei, din două motive: lipsa de cunoaștere a materialului și conflictul cu profesorul (evident sau ascuns).
Învinși nu devin pur și simplu și imediat. Ea are întotdeauna preistorie ei. Se întâmplă ca copilul nu a învățat nimic la nivelul cel mai de bază, se explică orice lacune în cunoștințele. În timpul promovarea materialelor educaționale în golurile înrăutățit, ceea ce duce la confuzie și incapacitatea de a merge mai departe.
Dar se întâmplă, de asemenea, că copilul inițial nu-mi place cu adevărat profesor. Și primul său a doi au fost într-adevăr nu destul de „bine-meritata.“ Acest lucru a condus la faptul că a pierdut complet interesul în cadrul procedurii. Deci, în mod paradoxal, copilul nu se justifică întotdeauna prin a spune că el a primit un F pentru că ...

Deci, doiari sunt „de așteptat“ și „neașteptat“, „se asteapta“ doiar -. Această evaluare, care se așteaptă ca copilul ia. Nu este o surpriză pentru el, iar el nu face nimic pentru a nu se ajunge. Într-o astfel de situație pentru un copil nu este o despartire tulburare acută. deuce „neașteptată“ - o situație frustrant atunci când copilul se aștepta la un rezultat diferit, pregătirea (o dată), și altele asemenea (și, probabil, nu suficient) a încercat, a fost interesat de un rezultat diferit. Apoi, există o tulburare puternică, Nasol, letdown.

Losers Classic trebuie să fie supuse câte două faze neașteptate (deși scurtă). Apoi disperare în întregime, și du-te într-un stadiu în care acestea nu sunt nimic altceva decât câte doi pe cont propriu și nu așteptați mai mult pentru a încerca să-și piardă interesul și credința în tine. Energia este redirecționat de la școală să mă explic de ce învățarea nu mai este posibil pentru el. Copil se resemnează faptul că el nu poate schimba situația: „Eu nu sunt un matematician, nu li se acordă pentru mine, nu am nevoie în viața ta, asta e tot - nimic. nimeni nu vrea cu excepția Batanov“. Este important de reținut că aceste explicații de vin nu minte singur. Pentru că în timp ce există un sentiment de vinovăție, au responsabilitatea și resursele necesare pentru a schimba situația. Iar atunci când nu există nici o vină, nu există nici resurse pentru a avansa - pierderea completă a motivației de a învăța.

Se poate concluziona că, atunci când primul dintre doi au început să apară în copil, ele sunt neașteptate, și în acel moment el are în continuare resursele și motivația de a învăța. În acest moment, este important să-l ajute. Ce pot ajuta părinții să fie? Faptul că doiar neașteptată - este întotdeauna o frustrare (dezamăgire). Copiii mai dificil să-l experiență le și lăsați-l la nivelul soluțiilor constructive. În acest moment, copilul se confruntă cu emoții negative puternice, frustrare. Nivelul de energie este foarte mare, dar este îndreptată exclusiv în ea, „arde“ din interior, ceea ce duce la consecințe auto-distructive. Aici pentru a ajuta redirecționeze energia de experiențe în afara, pe care doriți să-l păstrați la un nivel ridicat, nu a pus afară. La urma urmei, aceasta este principala resursă pentru lupta.

Cum ar putea arăta, în practică, traduce descurajată fie deranjat de agresiune excitat, constructiv, furie, ambiția sau de a menține o concurență sănătoasă. În primul rând, atunci când se referă la un copil, este important să ne amintim că, în acest moment, el este cufundat în procesele lor interne și percepe grav informația din exterior, „nu se poate auzi“. Prin urmare, noi trebuie mai întâi pentru a ajunge la nivelul său emoțional, sprijinul a fost experiența sa (și nu vina, nu impunem sentimentele - furie, iritare, nemulțumire cu ei, deoarece acest răspuns va consolida energia, dar nu permit să-l aducă afară, lăsând direcția emoțiilor în interior. ducând la epuizarea rapidă și completă și pierderea motivației). Un copil în acest moment se simte indignare, resentimente. furie, tristețe. Sprijinirea emoțiile sale, arătând că se confruntă, de asemenea, aceleași emoții cu privire la situația. Vorbeste cu el despre resentimentele, indignare, neîncredere, furie la situația: „Într-adevăr, cum se face că ești atât de deștept, știu, văd că sunteți cu toții conștienți, poți. Eu cred în tine, cum s-a întâmplat, incredibil, ai încercat. " Acest lucru va ajuta la menținerea energia la un nivel ridicat, nu-l stinge. (În orice caz, este imposibil de spus, calmează-te, las-o baltă, nu vă faceți griji, nu vă faceți griji, dar cred că de ea, un nonsens Se stinge energia, devalorizează experiența și privează resursele și motivația de a schimba situația.). Sprijinirea emoțiile și experiențele copilului lor, l-ai lăsat să se simtă că se confruntă cu un sentiment asemănător cu ea, să înțeleagă asta. În continuare este important pentru a ajuta redirecționeze energia emoțiilor spre exterior, să se schimbe. Pentru a face acest lucru, aveți nevoie pentru a oferi ajutor activ „veni împreună dau seama cum să se stabilească situația greșit, spune-mi ce pot face pentru tine chiar acum, să ne gândim, ce pot face.“ Aceasta va redirecționa energia spre exterior pentru a schimba. În plus, ajută la menținerea responsabilității pentru rezultatele de pe copil, deoarece acesta își păstrează o atitudine proactivă, care acționează pe cont propriu, el alege acceptabil pentru el soluții.

Dar ea funcționează doar pe scena unde egalitate de puncte este încă „neașteptat.“ Ce faci atunci când un copil a devenit perdanți „așteaptă“?

În primul rând, să înțeleagă că în acest stadiu nu solicită să „curețe actul său,“ fără nici mai raționale argumente valide. El pur și simplu nu percepe. Și în cazul în care copilul percepe și inima sunt de acord cu acestea, se va complica situația. Pentru că atunci copilul este într-o situație în care este necesară pentru a realiza imposibilul (în opinia sa), rezultând în panică, pune într-un impas complet. Firește, răspunsul la memento de acest lucru poate fi agresiune, negarea evident evadare, emoțional din probleme.

În acest caz, trebuie să ne întoarcem mai întâi energia, dorința de a face ceva în această direcție. În pregătirile noastre pentru cursurile de examen fiecare profesor folosește propriile metode de lucru cu copiii cu motivație scăzută. Eu personal pot evidenția câteva puncte principale ale acestei lucrări. Mai întâi de toate, puteți încerca să provoace curiozitatea, care se pot dezvolta mai târziu în interes în acest subiect. Pentru acest lucru să nu fie plătită imediat programa școlară și de a utiliza metodele clasice de predare. Ar trebui să încerce să înceapă cu tot felul de „fapte interesante și amuzante, de preferință, cât mai aproape de viața reală și interesele personale ale studentului. Pot fi folosite adiacent la știința cunoașterii istoriei și literaturii, matematică, economie, fizică și astronomie. în funcție de ceea ce este cel mai interesant pentru copilul tau. Acest lucru va ajuta la a face obiectul nepopular cel mai apropiat de interesele sale, realitatea sa, să includă în sistemul său de valori, se arată că această zonă este o parte a vieții sale și ar putea fi interesant pentru el, să permită să participe la procesul de învățare. Mai mult posibil pentru două evenimente.

Primul - copilul este interesat, dar el a fost confruntat cu faptul că pentru mulți nu este suficient de înțelegere a elementelor de bază. Apoi, vă puteți întoarce la curriculum-ului, și „prinde din urmă“, cu cunoștințele necesare.

În al doilea rând - sa confruntat cu primele dificultăți, copilul începe să se depună eforturi pentru rezultate suplimentare. Interesul lui nu este suficient de mare. Apoi, este posibil să se recurgă la raționalitatea. Faptul că fiecare dintre noi are un plan mai mult sau mai puțin clar de acțiune. Și, de asemenea, există ideea unui copil a ceea ce ar face „mai târziu“ după școală. După ce a aflat planurile sale, va poate oferi pur și simplu asistență în punerea în aplicare a acestora, plasând un anumit scop - să se pregătească pentru examenele de admitere la universitate specifică (colegiu), numai „tras“ la anumite decizii (fire). În această abordare, notat un cadru clar și simplu, lecții cu scop de viață, dezvăluie limitele de auto-interes al studentului.

Elena Vasilevna Lyubetskaya, lector, de Fizică și Matematică. Stiinte, fondatorul „Matematica cu o față umană“ centru de educație.

- I cursuri și munca individuală practică a acestei idei - nu am nevoie să copil făcut repede că el nu poate fi întotdeauna: au citit și înțeles dintr-o dată, a ascultat explicația și imediat a decis totul corect. de multe ori am auzit. „Nu înțeleg pentru că nu doresc, nu încercați.“ Dar eu cred că ideea convențională de fals, incorect. Nu întotdeauna copiii pot ceea ce se cere de la ei, deși, și doresc să o facă. Pentru mine este important pentru elev o - stai aici, păstrați energia aici și acum. Dacă ceva nu merge, spune-mi ce să fac pentru tine să rămână implicați în acest proces. Atunci când un copil păstrează voința și dorința de a participa la procesul de învățare, eu sunt gata să-l ajute în forma și forma în care este mai potrivit pentru moment. Această abordare vă permite să mențină responsabilitatea pentru rezultatul în student, deoarece copilul menține o atitudine proactivă - El cunoaște, alege forma de asistență din partea profesorului.

articole similare