4 tipuri de interviuri pentru a ajuta la identificarea solicitanților false

La candidații interviu de gândire de multe ori dornic. Idealiza abilitățile lor multiplica realizările tăcerea cu privire la motivele reale pentru a părăsi compania anterioară (Figura). Prin urmare, angajatorul poate presupune că a angajat un angajat bun, dar, de fapt, se dovedește contrariul. Cum de a identifica candidați false și a obține răspunsuri chiar întrebări incomode? Utilizați patru formate diferite de interviu.

Cum să efectueze un interviu în formatul unitate-interviu Vânzător

De obicei, interviurile managerii se comportă ca standard: pune întrebări candidaților și să devină ascultători pasivi. O astfel de abordare este eronată. Apreciați timpul și însoțitorul de timp. Pentru solicitant și-a exprimat numai informațiile care sunt necesare pentru a vă, întrebați ritmul de conversație. Pentru a face acest lucru, utilizați câteva trucuri.

Heckling. În cazul în care candidatul se îndepărtează de la subiect, sau ați primit deja informațiile necesare, spun pur și simplu, „Vă mulțumesc. Am o întrebare. "

Neincrederea. Dacă o persoană se spune despre realizările, întrebați: „Aceasta este exact ceea ce faci? Nu? Hai, spune, cum să mănânce. " Scopul principal - pentru a aduce solicitantului la apă curată și să învețe despre ea cât mai mult posibil.

Pe unitatea-interviu ar trebui să ia 15 minute. În acest timp nu va primi informații complete despre potențialii angajați, dar știu o mulțime. Și punctul de aici nu este că specificați candidat 20 sau 100 de întrebări, precum și modul în care oamenii răspund și modul în care îl interpretează.

cazuri Reality

Vanzatorii alege dificil. Persoanele asociate cu vânzări, ei știu cum să se prezinte. Ele sunt profesionale și pot minți cu ușurință sau exagera. De exemplu, interviul nu se poate întreba: „ckazhite, te rog, cum te descurci cu clienții de conflict? Ce-ai face în această situație?“. O persoană poate descrie modul în care să acționeze, dar nu și faptul că el va face acest lucru în realitate.

Este mai bine să utilizeze metoda cazurilor de realitate. Sensul următoarele. De exemplu, vă întreb: „Spune-mi, ai avut vreodată o situație în care conflictul a ajuns la un client?“. Solicitant spune: „Nu, nu am fost nici măcar o dată.“ - „Bine, bine. Să ne imaginăm că eu sunt clientul intră în conflict. Eu vin la tine și cere o rambursare. Sunt un cumpărător, esti managerul magazinului. De acord? "-" De acord ". - „Eu spun, ești responsabil. ? Bine „-“ Bine ". - „Dă-mi banii înapoi.“ În acest moment, candidatul trebuie să participe la discuție. El nu are nici o optiune, trebuie sa improvizam.

Interviu cu competențe

În cazul în care, în realitate, studii de caz, este dificil de a minți, pentru că noile provocări, interviul cu competențe în solicitanții de locuri de muncă poate fi necompletat. Nu pentru a permite unui candidat să vă induce în eroare pe interviu, să învețe cât mai mult posibil pentru a actualiza element: calendarul, numele persoanelor care au supravegheat aceste sau alte proiecte, numărul de sarcini și așa mai departe.

Formatul interviului „de lucru“ va ajuta la identificarea minciuna concurent

La interviu, spune candidatul: „Ce suntem cu toții despre activitatea astfel încât lucrarea. Ai să vă relaxați vreodată ceva timp?“. Non-viață de lucru este foarte important. Vă recomandăm un minim de 30% din reuniunea de a dedica acest subiect. De exemplu, în cazul în care solicitantul în timpul liber îi place să călătorească sau o plimbare cu bicicleta în jurul orașului, ieși cu prietenii și încă nu sa căsătorit, este posibil să se tragă anumite concluzii. Un astfel de angajat nu va dori să rămână la locul de muncă, mai ales într-o vineri seara: va fi incomod. Sau confortabil doar atunci când el a devenit prieteni cu personalul.

Permiteți-mi să dau un alt exemplu. Ca lider al unuia dintre companiei a declarat: „Acesta este un nonsens complet - ceea ce spui. Contează cine gătesc acasă?“. Am decis, după toate pentru a afla cine se pregătește familia ei. Răspunsul a fost: „Eu mereu mă pregătesc.“ Ce concluzie sugerează? Putem presupune că omul o mulțime de conflict și preia. Aceste presupuneri, mi-ar verifica pe interviu. Candidații de multe ori nu înțeleg că angajatorul nu este atât de mult de așteptare pentru răspunsuri „corecte“, așa cum evaluează ca răspuns la întrebări.

Cum să efectueze un interviu cu vânzătorul și de a afla așteptările sale salariale

Nu toți candidații sincer vorbesc despre așteptările salariale. Multe FIB pentru a prinde cel puțin pentru o lucrare. Prin urmare, trebuie să vă dau seama cât de multe de fapt, doresc să primească potențialul angajat. În caz contrar, în cazul în care solicitantul va câștiga mai puțin decât era planificat, acesta îl va demotiva.

Pune o întrebare candidatului: „Spune-mi, ești de la ce nivel de venit sunt respinse la noi oportunități?“. Dacă o persoană spune, de exemplu, care contează pe 100 de mii. Frecați. răspunde la voce supărat, „Da, bine, bine. Ei bine. Apoi, întrebarea: dacă oferta sunteți interesat de funcționalitate, ceea ce este posibil minim „?. Este important să se evalueze dacă este sau nu un candidat curbe. Să-i spunem: „Am nevoie de cel puțin 90 de mii de ruble ...“ Nu este deja nevoie să fie surprins, acest lucru este nejustificată. „Nouăzeci? Bine, bine. Dar ai un nivel de venit a fost în cadrul companiei?“. - „Am avut cam la fel.“ Aceste cuvinte candidate eludeze răspunsul. Spune: „Da, bine înțeles, bine. Apoi, denumește venitul minim pe care sunteți gata să facă un început. Vorbește sincer așa cum este. " Această frază se va scufunda persoana într-o stare de incertitudine. El va numi suma, și va monitoriza răspunsul, gândirea nu și-a pierdut acolo. Angajatorul ar trebui să reacționeze aici neutru, astfel încât să nu se dea.

Face teste ajuta la identificarea solicitanților false

Testele profesionale sunt utile: acestea vă permit să obțineți mai multe informații despre candidat. Cel mai rău dintre ei nu se întâmplă, asta e sigur. De exemplu, puteți utiliza Madduksa tehnica - Scheer pentru a determina nivelul de respect de sine sau prin testul Thomas - Kilman a afla modul în care oamenii se comportă într-o situație de conflict. Cu toate acestea, există un factor negativ - lipsa de motivare a solicitantului. Oamenii nu sunt înclinați în mod natural de a alege calea complicată. În cazul în care un potențial angajat au mai multe opțiuni cu condiții de muncă comparabile, el nu a ales o companie care, în plus față de interviuri, de asemenea, testate aranjează.

Dacă decideți să efectueze teste, este mai bine să le dea în format electronic. Dacă doriți să observe procesul, este posibil, de exemplu, cere candidatului pentru a activa demonstrație ecran în software-ul Skype. În cazul în care un potențial angajat refuză să fie testat, în 60% din cazuri, acest lucru înseamnă că, să-l ia la locul de muncă nu este necesară. Astfel de oameni vor accepta orice inovații negative.

Patru greseli care permite managerilor să interviu vânzătorul

Eroare 1. neinițiat. Orice persoană nouă - un risc pentru companie. Prin urmare, nu poți crede un cuvânt pentru oricine. Toate informațiile trebuie verificate. Sunați angajatorii anteriori, întrebați despre angajat. Apropo, crede-mă, de asemenea, nu este necesară, deoarece opinia colegilor. Toate informațiile trebuie să fie confirmate de fapte.

Greseala 2. Aspecte standard. La interviu, nu cere să vândă un stilou sau spune ca persoana cel mai important lucru în munca. Candidații vor fi bine versat și disimula.

3. Eroare gândit mult. Nu strângeți cu răspunsul. solicitanții calificați a primit rapid un loc de muncă la o altă companie. Termenul optim - două până la patru zile, maximum o săptămână.

Eroare 4. Respingerea celorlalți candidați. În cazul în care potențialul angajat a fost de acord să continue cu tarifele în două săptămâni, aceasta nu înseamnă că trebuie să renunțe la căutare. Te sfătuiesc să aveți o rezervă de trei sau cinci candidați, pe care le-ați dat, dar care va fi capabil să meargă la locul de muncă, dacă este necesar.

atașamente

articole similare