Dzhimmi Makintayr - fotograf, călător și profesor. Fotografiile sale au fost publicate în importanță locală și națională, inclusiv BBC. Cursurile sale online pe impunerea digitală și prelucrarea ulterioară a fotografiilor pot fi găsite pe site-ul său oficial. În această lecție, Jimmy împărtășește sfatul expert în fotografierea peisajelor urbane pe timp de noapte și în „ceasul de aur“.
Cum de a crea peisaje urbane uimitoare pe timp de noapte și în „ora de aur“.
Fotografii Busan Jimmy McIntyreAm deja a cincea oară a urcat pe acest deal, la 4 dimineața - precedente patru dimineața nu ne-ar putea mulțumi cu un răsărit de soare frumos deasupra orizontului din Hong Kong. Obosit, foame, mușcat de țânțari, ne-am așezat și am așteptat nu știu câta oară, în speranța că cel puțin o rază de lumină se va rupe prin nori. Se pare niciodată nu captura răsărit evaziv.
Cu toate acestea, credința și perseverența noastră au fost răsplătiți - o ușoară strălucire portocalie aprins nori. A trebuit să acționăm rapid - în caz contrar nu va prinde. Zece minute mai târziu, lumina a dispărut. Ore și zile de așteptare - dar a meritat! Am privit ca orasul de sub noi se trezește încet în sus.
Apoi mi-am dat seama cât de mult îmi place cityscapes de fotografiere. Aici este un cadru din acea dimineață:
Nu există nimic care se poate compara cu energia și zgomotul orașului mare. Putem captura o gamă largă de scene și starea de spirit. De-a lungul anilor, am avut plăcerea de a trage cel mai frumos oras din America de Sud, Statele Unite, Europa și Asia.
Iată câteva sfaturi despre cum să se ocupe de a trage și peisaje urbane, pe care aș dori să împărtășesc cu voi:Cu abilitatea tot mai mare a fotografului, este important de a studia toate modurile de fotografiere care ne oferă camera noastră. Cele mai utilizate sunt modul de deschidere prioritate (Ap) și modul manual (M). Prioritate deschidere oferă o soluție simplă pentru fotografiere peisaj urban. În principiu, putem schimba toți parametrii de filmare, lăsând viteza obturatorului este neschimbată. Avantajele acestui mod de modul automat este imens. De exemplu, în condiții de lumină redusă Modul automat va crește în mod semnificativ valoarea ISO, stabilind un timp de expunere rapidă, prin care vom obține o imagine cu un zgomot mare. Și în modul de Ar, putem seta manual ISO redusă și diafragma optimă, și astfel crește viteza obturatorului pentru a compensa lumină scăzută. Toate acestea vor avea ca rezultat o mai clare, imagini mai curate.
2. Folosiți Bracketing pentru cadre cu contrast ridicat
peisaj urban poate avea o gama foarte mare dinamică de intensitate luminoasă din cauza luminii artificiale, mai mult decât peisajul în natură. În astfel de cazuri, există o mare diferență între zonele întunecate ale imaginilor noastre de lumină și. Camerele noastre nu sunt capabili de a capta în mod corespunzător filmul este un contrast atât de mare.
Pentru a crea o imagine echilibrată, este uneori necesar să se efectueze mai multe expuneri ale aceleiași împușcat. În caz contrar, o expunere, te termina cu chin nedosvetami / supraexpunere. Fotografiere mai multe expuneri cunoscute sub numele de bracketing. Dacă sunteți nou la bracketing, introduceți modelul camerei dvs. și „Bracketing automat“ în motoarele de căutare, în scopul de a verifica dacă bracketing camera dvs. auto (atunci când camera o face pentru tine).
closeup expunere de bazăPatru Bracketing expunere:
Supraexpusă / sub-expuse Cadrele finale de imagine după combinarea și prelucrareaPentru această fotografie, am luat 7 expuneri diferite, dar folosind numai 4 dintre ele. Pentru a crea un obiect ascuțit, imagini curate, vă recomand cu tărie pentru a curăța hotspot-uri folosind instrumentul «masca» Luminosity.
luminile orașului la baza expunerii au fost în mare parte supraexpusă, în timp ce copacii din prim-plan erau prea întunecate. Am folosit doua expunere scăzută pentru a corecta lumini intermitente. Vă rugăm să rețineți că acestea sunt încă vii în imaginea finală. Este foarte important să nu le prea dim, deoarece acestea sunt un element important în orice peisaj urban noapte, care se pot adăuga la energia cadrului și frumusețe. În cele din urmă, am folosit un timp de expunere lent pentru a evidenția în mod adecvat în prim-plan.
3. Manualul este necesar focalizări!
Avantajele lentile moderne autofocus în viteza și precizia de focalizare sunt de necontestat. Cu toate acestea, pentru cei dintre noi care nu sunt în grabă și nu nedumerit fotografiați subiecți în mișcare rapidă, focalizare manuala, este de preferat. Focalizarea manuală este întotdeauna pentru a obține imagini mai clare decât Auto Focus. Mai mult, atunci când lumina este insuficientă pentru focalizare automată devine mult mai puțin eficace.
fotografi începători de multe ori cred că MF ar trebui să fie să se uite prin vizor. Desigur, acest lucru este posibil, dar este foarte dificil, dacă punctul focal este departe. În acest caz, ar trebui să treceți la Live View și prin creșterea cheie pentru a realiza o focalizare clară asupra subiectului vă interesează. După aceea, rotiți pur și simplu inelul de focalizare până când atinge suficientă claritate.
4. fotografiind trasee ușoare minunate
trasee ușoare da profunzime fotografiilor. Ele sunt, de asemenea, foarte ușor pentru a elimina și mâner.
Pentru început, să ia imaginea ca de obicei, încercați să creați o imagine clară, fără să se gândească la acest stadiu al autostrăzilor.
În continuare, avem nevoie pentru a crește viteza obturatorului. Acest lucru ne va permite să captura trasee de lumină izgibistye lung. Putem face acest lucru prin utilizarea diafragmei (set valoare mai mare F). Încercați să extragă aproximativ 25-30 de secunde.
Acum, face cat mai multe imagini, după cum doriți, dar setează timpul de expunere, astfel încât să captureze trasee maxime de lumină. Ca rezultat, veți selecta o lovitură câteva perfectă.
Pentru a crea cadrul de sus au fost folosite 6 cadre de trasee ușoare5. Aflați pentru a trage prin sticlă
La un moment dat, în fiecare fotograf oraș se confruntă cu provocarea de a trage prin sticlă. Uneori, cele mai bune vederi din clădiri înalte, din care acoperișul are o punte de observație, sticlă împrejmuită. Din păcate, aceste pahare sunt de multe ori murdare, și totuși ele reflectă lumina provine din spatele camerei noastre, care provoacă pete de lumină și de atenuare a cadrelor noastre.
Există mai multe modalități de a depăși această problemă. În primul rând, pentru a face față cu o lumină interioară, trebuie să puneți obiectivul cât mai aproape posibil de sticlă, și apoi închideți-l la părțile laterale și pânză de culoare închisă din spate. În principiu, puteți cumpăra echipamente speciale pentru acest lucru, dar am folosit doar esarfa. Acest lucru ar trebui să fie suficient pentru a proteja împotriva luminii interioare.
Pentru murdăria de pe sticlă nu strica cadrelor noastre, este necesar să se utilizeze un simplu truc - mai deschis diafragma (reducerea valorii F.). Vei observa că, dacă aveți praf pe obiectiv sau pe matrice, atunci când a închis diafragma este în mod clar vizibile în fotografie. Dar o deschidere mare (mică valoare atunci când F), praful de pe obiectiv nu va fi vizibil. Același principiu se aplică atunci când fotografiați printr-o fereastră murdară. Încercați să trage la diferite deschidere de deschidere, până când veți obține o imagine destul de clară și ascuțite.Fotografia de mai jos pe slide-uri au fost pete mici de murdărie care au încetat să fie prestate la o valoare de F / 8 deschidere. Cadru prin sticla de pe puntea de observație Dzhona Henkoka Center din Chicago
fotografiere 6. Membru supleant mai devreme
Este foarte clar. fotografi gazdă se luptă pentru cele mai bune locuri, deci este mai bine să meargă acolo mai devreme. Ajungând două ore mai devreme decât de obicei, am ocupat locul potrivit pentru mine.
Fotografi adunat devreme pentru a trage peisajul urban din Seattle:
Cadru fără turiști7. Păstrați aerul condiționat oprit
Acest sfat poate părea ciudat. Dacă sunteți într-o țară caldă, atunci cel mai probabil ignora. Ai nevoie de ea și să scape cu ea. Cu toate acestea, în unele cazuri, dacă v-am petrecut ceva timp într-o cameră bine răcit și a mers la filmare, lentilele se pot aburi. Acest lucru se întâmplă în cazul în care obiectivul rece trece aproape de aer cald, în special umed. Eliminarea umezelii din obiectivul poate lua o lungă perioadă de timp.
SFATURI PENTRU POST-PROCESARE
Am menționat deja câteva subtilități de post-procesare, dar să ne uităm la câteva sfaturi care va aduce ceva nou cityscapes tau. Bineînțeles, totul este o chestiune de gust. Cineva încearcă să păstreze cadrele lor la fel de natural, în timp ce altele dau post-procesarea mult mai mult timp și efort.
1. Corectarea perspectivă și o distorsiune negativă în Adobe Camera Raw
Mai mult decât în oricare dintre stilurile de fotografie, peisaje urbane au o mulțime de linii orizontale și verticale. Modul în care ne vom da aceste linii, determină impresia cadrelor noastre. Uneori perspectiva de distorsiune negativă și poate îmbunătăți starea de spirit noastre de fotografii, dar, uneori, ele pot avea un impact negativ asupra aspectului său. Cum să se ocupe de un anumit cadru depinde în întregime de tine, dar capacitatea de a rapid și ușor corecta distorsiunea este o abilitate importantă.
Pe exemplul Adobe Camera Raw, considerăm un mod rapid, simplu și eficient de prelucrare a imaginilor noastre. Acest lucru se poate face în Lightroom.
Iată cum se face în ACR:
În primul rând, trageți fișierele RAW în Photoshop. ACR ar trebui să se deschidă automat. Un avantaj important al ACR este că, dacă aveți mai multe expuneri ale aceluiași împușcat, apoi prin activarea butonului „Select all“, în colțul din stânga sus, aplicați orice modificare făcută în cazul tuturor expunerilor.
Aceasta este o demonstrație clară a acțiunilor necesare. listă de numere în partea de jos corespund celor din fotografie.
Pași pentru a remedia denaturarea:- lentile de corecție Tab distorsiune.
- Comutați la modul manual.
- Selectați „Arată grila“ să fi fost în măsură să măsoare straightness clădirile.
- Încercați fiecare dintre opțiunile propuse pentru a vedea care va oferi cel mai bun rezultat. În această imagine, am folosit o, care este Auto.
- De obicei, corectarea distorsionare a perspectivelor - este un loc de muncă mare, dar, uneori, pe care doriți să mutați un cuplu de cursoare pentru ao termina. Apoi, m-am mutat distorsiunea cursorul 12 pentru a elimina distorsiunile negativă excesivă.
- Apoi am schimbat parametrul vertical la 4, care a făcut clădirea în poziție verticală.
Asta este! Nu uitați să faceți clic pe rezultatele de sincronizare. pentru a se asigura că modificările sunt aplicate tuturor expunerilor.
2. Desaturiruyte și adăugați tonuri de albastru pentru a crea o stare de spirit futurist.
Cei mai mulți fotografi să înțeleagă că anumite combinații de culori se completează reciproc. Există chiar și o hartă de pe Internet, care arată ce culori merg bine împreună. Personal, îmi place să creeze o atmosferă de futurismului, când fotografiați oraș modern.
Am aproape complet decolorează cu strat de imagine standard Hue / Saturation (1-imagine), apoi adăugați un filtru fotografie albastru (2), sau îmbunătățește culoarea albastră printr-un strat Color Balance (3).
oras futuristic Busan, Coreea de Sud3. Se combină ora de aur cu luminile orașului.
luminile orașului Împușcat în oră de aur Versiunea finală a cadrului anterior* Notă: Ultimele 3 puncte depășesc granițele fotografiei digitale în forma sa clasică.
4. mixează ca un nebun!
În funcție de modul creativ pe care doriți să se uite, puteți ridica procesul de amestecare la un nivel cu totul nou, la fel ca în fotografia de mai jos a unei uimitoare Beboy Fotografii. În plus față de expoziția de bază, el adaugă apoi fotografiile de la cer expunere lung, un singur cadru cu soarele, imagini statice pentru luminile de oraș, și multe fotografii de autostrăzi ușoare. Toate aceste imagini o singură locație, filmat în zona timp de aproximativ o oră.
5. Crearea de reflecție.
reflecție fals - e ca Dzhastin Biber, fie să le iubesc sau ură.
Crearea unui reflecție - un lucru destul de simplu. Ai nevoie de o imagine cu peisajul urban în fundal cu un chenar plat sub el. Nu aveți nevoie de apă în prim-plan. Mai multe detalii despre crearea de reflecții în Photoshop pot fi găsite în rețea.
Traducere Adaptat: Roman Bogusz