11 semne de pericol de training-uri psihologice

formare psihologică 11 caracteristici periculoase

Găsiți armonia interioară, să dezvolte abilități de conducere, să fie fericit - acest lucru și mult mai promițătoare în formare pentru creșterea personală. Din păcate, dorința de a schimba viața în bine poate duce la consecințe ireparabile. Ce să caute atunci când selectarea unui antrenament?

Diplomelor și Certificatelor

Aflați dacă formarea este lider în orice comunitate profesională, care supraveghează activitatea membrilor săi (Comitetul de etică, supravegherea și așa mai departe) și întrebați unde vă puteți întoarce în cazul revendicărilor.

În cazul în care formarea profesională nu poate refuza să realizeze exercițiul - așa că a încălcat o regulă de bază de directori de securitate. Mai mult decât atât, dacă introduceți „responsabilitate reciprocă“ (în cazul în care nu se execută, tu și oricine ai în perechi va expulza) - rândul său, în jurul și se lasă. Nu mai puțin periculoase, în cazul în care există o interdicție strictă de a părăsi grupul înainte de interdicția de a comunica în timpul antrenamentului cu familia. În cazul în care regulile face sa protesteze pare etic inacceptabil, dar ei nu sunt dispuși să discute cu tine și de a impune - este mai bine să plece.

La unul de formare, am auzit antrenor justificate relații sexuale cu un membru - este prezentat ca un fel de parte specială și importantă a alegerilor, în cazul în care fac magie. - Dacă alegeți, nu renunta - incepatori au fost predate mai experimentat.

Notă dacă există o preselecție a participanților - acest lucru este important pentru grupul de oameni nu ajung într-o stare psihotică, precum și în depresie acută. Dacă intrarea nu există restricții, nu este necesar de a comunica cu oamenii care ignoră siguranța participanților la ușă.

Numărul de participanți și prezentatori

În cazul în care un grup de mai mult de 30 de persoane, nu se poate vorbi despre orice lucrare de înaltă calitate, la toate. Când setați mai mult de 10 de participanți, este important de a avea un co-gazdă (antrenor secund). Acest lucru va permite fiecărui participant să acorde mai multă atenție pentru a urmări în cazul în care ceva nu merge bine.

Durata și training-uri structura

La început ni sa spus că noi - nu, nu avem propria voință și personalitate, dorințele și intențiile, suntem ca o turmă, pentru a face voia pastorului lor. Dacă vorbim, sau du-te la toaletă, trebuie să ne aruncăm. Cine nu-i place astfel de condiții pot „aduce în jos“, chiar acum. Am rămas doar o singură fată, și am vrut să plec, dar nu a putut. În acest moment, într-adevăr am simțit că nu vor, că eu nu aleg, eu sunt o parte din turma.

Principala diferență între formarea calitativă a sectei - admite în cazul în care prezența avizului de conducere diferit de său. Dacă vorbim despre idei nobile și nu luați o confruntare cu ei, nu permit să se manifeste prin impunerea „veridicitate“ paradigma lui, așa că te-a lovit sau o sectă, sau în mâinile omului, care se afirmă de denigrate alții.

Prea multă emoție

În cazul în care formarea recomandată de către o cunoștință, sufocare cu plăcere, dar el nu a fost în măsură să explice în mod clar avantajele cursului ( „lucrul cu subconștientul«sau»energiile„) - este un motiv de îngrijorare. Când povestea de formare el are o revigorare vizibilă, strălucească în ochi. Membru, a avut loc un curs de calitate, poate articula că a primit: „Nu“, de exemplu, a devenit mai ușor de spus

Astfel de persoane dependente de formare de toamna, ei nu se revolta, permite altor membri să se bată, și destul de puternic. M-am fost martor la modul în care lider luptat cu mândrie unul dintre participanți - și a bătut-o. Ea a venit la sesiuni cu un ochi negru, dar nu revoltat, au fost de acord că astfel de practici sunt permise.

Pentru a evita să devină o victimă de manipulare și de a nu se face probleme inutile, este necesar, din nou, să se gândească: cine și ceea ce transportă banii? Ar putea fi mai bine doar pentru a vorbi cu prietenii sau să caute ajutor de la un psiholog acum cu o recomandare bună și o experiență mare.

Cu unele de formare, „dezvoltarea personală“ folosit metode dure pentru a reduce dramatismul ceea ce se întâmplă: activitatea de la orele 9 până la trei dimineața, târziu interzis în camera nu patrund de obicei lumina zilei înfundat. Exerciții poate implica contactul fizic intre participanti - îmbrățișări, sărutări, tremor, ceea ce duce, uneori, se lasă să bată participanților.

Provocarea multor exerciții și de formare, cum ar fi un întreg - cauza excitarea emoțională severă, suprimarea principiu rațional.

Un alt pericol - instalare false, uneori, ele sunt pur și simplu periculoase. De exemplu, formatorul convinge participantul care va deveni un milionar mâine, dar pentru aceasta are nevoie de un soț adecvat. În aceeași seară, ea aruncă omul sărac, cu care a trăit înainte de 30 de ani.
Antrenamentele sunt folosite pentru tehnici mentale periculoase: de exemplu, oferă pentru a depăși un zid de oameni și să se întindă într-un sicriu.

Linia de jos - cel mai bun caz, după un astfel de client primește în funcție de antrenor de formare, probleme psihosomatice, temeri, si stima de sine inadecvată. În cel mai rău - depresie, probleme cu alcoolul, psihoză.

articole similare