13 principii importante de invatare a limbii engleze, pe care nu le-au învățat în școală - ingleks

Potrivit contemporanilor, școala ne oferă cunoașterea Compas pentru desen o viață pătrat. Vă amintiți cum în școală am fost forțați să se ghiftui texte în engleză despre Petya pionier, al cărui tată lucrează într-o fabrică și mama mea în școală? Cât de mult efort am făcut la toate cuvintele și textele „topaind in dinți“, după cum este necesar de către profesor. Acum, se pare că totul a fost în zadar: Nu am vorbit în limba engleză, și nu au vorbit cu el, după 10 ani de buchereala. Astăzi dorim să vă reamintim despre modul în care am fost învățați limba engleză în școală, și spune cum în mod corect este necesar pentru a învăța limba engleză. Urmați sfaturile noastre, și de a reuși!

13 principii importante de invatare a limbii engleze, pe care nu le-au învățat în școală - ingleks

La începutul acestui articol, ne-ar dori să facă o rezervare mic: nu vina profesorii de școală în metoda „greșită“ de predare, sau incompetent. Am stabilit principiile - cele mai comune stereotipuri despre școală. Cu unele dintre ele se confruntă cu aproape toți elevii, cu unele - doar unii elevi. Propunem să abordeze aceste stereotipuri și pentru a scăpa de ele pentru totdeauna.

Nu lăsați școlarizarea să interfereze cu educatia ta.

Nu lăsați școlarizarea să interfereze cu clasele dvs. de educație.

13 principii de invatare a limbii engleze de la școală care interferează

Regulile, regulile și regulamentele numai. Se pare că este de la ei este viața studentului. În același timp, nu toate regulile și principiile educației demne de un loc în viața școlii. De fapt, cele mai multe dintre ele vă împiedică obținerea de cunoștințe. Să vedem ce sunt principiile de școlarizare ar trebui uitat ca un coșmar, și ce principii ar trebui să fie utilizate în învățarea limbilor străine.

1. Tutoriale - noastre toate

Școala ne-am asociat întotdeauna cu muntele de manuale, care ocupă jumătate din dulap în camera noastră. Am fost învățați: să învețe tot în manualul de inima - vei avea fericire. Dar asta nu noroc săpat manual nu aduce destul de contrariul: Acum, la simpla menționare a cuvântului, am devenit bolnav.

Principiul corect. Cărți - una dintre componentele de formare.

2. Evaluarea - un indicator al mintea ta

Oh, acest sistem de evaluare complex, așa cum le-a generat în rândul elevilor! Și cât de mulți adulți încă mai cred că „troica“ de limba engleză în școală - este o dovadă că nu au competențe lingvistice și nu ar trebui să fie luate chiar pentru studiu.

Principiul corect. Principalul lucru - cunoștințe, mai degrabă decât estimările.

Scopul formării trebuie să aibă cunoștințele și capacitatea de a folosi aceste cunoștințe pentru propriul lor beneficiu. Uita de notele slabe la școală. Scopul principal de a învăța limba engleză - pentru a vorbi pe el, să-l înțeleagă și să fie înțeles. O varietate de teste sunt utilizate pentru a verifica cât de bine ați înțeles acest lucru sau acest subiect, și ce subiecte ar trebui să se acorde mai mult timp.

3. Erori - este groaznic

Amintiți-vă cum în școală am fost frică să facă o greșeală, deoarece profesorul ne-a certat pentru ea, a redus marca și a amenințat să se plângă la părinți pentru neglijența noastră? După acest studiu, am declanșat un reflex condiționat: Eu nu vorbesc engleza, sau de a face o greșeală și am fost pedepsit. Frica de a face o greșeală în detrimentul de a învăța limba engleză. Frica de „ceva izbucnesc,“ este fondatorul barierei lingvistice. Aceasta se datorează faptului că profesorii sunt strict se referă la un bug, școală absolvenții de azi nu se poate vorbi în limba engleză, chiar dacă abilități bune de gramatică și au un vocabular bun.

Principiul corect. Eroare - acest lucru este normal.

Nu-ți fie teamă să facă greșeli, profesori de limba engleza de astăzi nu sunt pedepsiți pentru greșelile nu te va certa sau considerat om prost. Abordarea sa schimbat: acum bug-uri - este doar un indiciu că trebuie să repetați un subiect în care te simți nesigur. Simțiți-vă liber să vorbească în limba engleză, chiar dacă știți că discursul este imperfect. Dacă nu știi unde să facă greșeli pe care nu le corecteze și, prin urmare, nu a vorbit în limba engleză fluent și corect.

4. dicționar în trei coloane - cel mai bun prieten

Din primele luni de invatare a limbii engleze, am lovit un caiet, dicționar, împărțit în 3 coloane: cuvânt - transcriere - traducere. Sa presupus că un astfel de dicționar, va fi ușor și convenabil de a învăța vocabular nou. Dar, de fapt, sa dovedit că cuvintele pe care le-ar putea, cel mai bun caz, să memoreze, dar principiile de utilizare a acestora în discursul au fost dincolo de înțelegerea noastră.

Principiul corect. Tezaurul este mai eficient.

Nu distribuiți glosar dvs. în trei coloane, acest mod de a face-a dovedit deja ineficiența. vocabular nou este cel mai bine studiat în context, așa că scrie întreaga propoziție eu la un nou cuvânt sau fragment de teză. Atunci vei învăța nu numai traducerea cuvântului, și principiul utilizării sale. Mai mult decât atât, scrie cuvintele pe aceeași temă într-o secțiune a unui notebook, dicționar, va fi mai ușor pentru a preda sensul vocabularul legat.

5. Tutorial și Dicționar - tot ce ai nevoie pentru a studia

Un curriculum riguros implicat de formare pentru studenții doar din manuale. Foarte, foarte rar profesori folosit unele materiale suplimentare. După școală, am descoperit dintr-o dată că nu înțelege limba engleză în cadrul ședinței, și frazele în limba engleză amintesc doar infama „Londra este capitala Marii Britanii“, care nu ne ajută să găsească un limbaj comun cu străini.

Principiul corect. Utilizați o varietate de resurse.

6. Word nu contează

La școală, chiar și profesorul cele mai severe ne-a permis să vorbească „Fennec» (vă mulțumesc) și „ZYS» (acest lucru). Poate au crezut că capul copilului pentru a încărca (sau mai degrabă limbi), dar și subtilitățile pronunțat - overkill. Cu toate acestea, în realitate, se dovedește că, atunci când vorbim în limba engleză, înțelegem doar compatrioții care din pronunția nostru este diferit.

Principiul corect. pronunția bun - cheia înțelegerii.

Ai crescut, iar acum este timpul să învețe să vorbească, astfel încât să puteți înțelege nu numai școlile profesor interne și foști colegi, dar, de asemenea, vorbitori nativi. Pronunția este foarte important: cuvântul greșit rostit poate juca cu tine o glumă rău intenționat. Un exemplu clasic - plimbare cuvânt și de muncă. Noi de multe ori le pronunță în mod egal, iar sensul ei au aproape opusul. Pentru a face mai ușor pentru a lucra la pronunție, am pregătit un articol detaliat cu sfaturi practice „Top 13“ român „erori în pronunția engleză.“

7. Jocuri și învățare incompatibile

În școală am fost întotdeauna învățat, procesul de învățare - un lucru serios, nu există nici un loc pentru jocuri. Dincolo de lecția pe care ar fi trebuit să facem exercițiile toate aceleași manuale neinteresante și scrie cuvântul în dicționar. Poate de aceea am crescut și percep studiile lor ca un manual plictisitor buchereala și studierea dicționarul de la A la Z.

Principiul corect. Divertisment și limba engleză sunt destul de compatibile.

8. inghesuim teorie - acest lucru este important

Amintiți-vă, așa cum am învățat pe de rost formularea lung a regulilor de limba engleză sau 40 de cuvinte noi? Cunoașterea teoriei și supraaglomerarea mecanice din anumite motive, nu ne-a ajutat să vorbească în limba engleză. În ciuda acestui fapt, unii profesori cred că principalul lucru - pentru a forța elevii să memoreze paragraful următor sau o duzină de câteva cuvinte, și dintr-o dată va cădea în loc.

Principiul corect. Teoria fără practică - nimic.

9. Programul de formare - „un pas spre“

Curriculum-ul școlar a fost același pentru toată lumea, indiferent de interesele și caracteristicile studentului. Noi toți a trebuit să-l urmeze cu strictețe, indiferent cât de ilogic și inconfortabil uneori poate fi. Deci, a fost că, după 10 ani de studiu, cele mai multe dintre noi amintesc doar fraza ca «Cine este de serviciu astăzi?», Pe care le folosim astăzi și ceva nicăieri. Cu toate acestea, acest lucru nu se poate da vina profesorii: ei au fost la fel ca și „prizonieri“ ai sistemului de învățământ, așa cum suntem.

Principiul corect. Programul de formare trebuie să fie adaptate pentru a se potrivi nevoilor dumneavoastră.

Dacă studia engleza cu un profesor personal, aveți dreptul deplin la o abordare individuală. De exemplu, în profesorul nostru de școală on-line se adapteze la nevoile si abilitatile tale: fiecare subiect este acoperit la fel de mult timp trebuie să-l înțeleagă, iar profesorul încearcă să facă lecțiile cât mai interesant posibil pentru tine. Și dacă faci pe un curs de personal. programul de formare este complet creat pentru a se potrivi nevoilor și intereselor dumneavoastră.

Educația este ceea ce rămâne după ce cineva a uitat ceea ce a învățat în școală.

Educație - ceea ce rămâne după ce ai uitat ce a fost învățat în școală.

10. Studiu de dragul de studiu

La școală, nimeni nu ți-a spus, pentru ceea ce a obține cunoștințe. Misty „nu se va studia - a deveni un om de serviciu“, care a avut puține de impact. Învață limba, „pentru că avem nevoie de“ destul de interesant.

Principiul corect. Studiu în scopul de a atinge obiectivul dorit.

Acest studiu dumneavoastră a fost cel mai productiv, să definească scopul de a învăța limba engleză. Dacă știți că învățarea limbii engleze pentru a se ajunge la înălțimile unei scări de carieră, de a comunica cu partenerii străini, să se simtă confortabil în deplasare, pentru a introduce o universitate străină de prestigiu, ma uit la noi emisiuni TV înainte de oricine altcineva în limba originală, atunci este puțin probabil să aibă o dorință de a arunca toate la jumătatea drumului. Tentant perspectiva va fi un mare stimulent pentru a învăța.

11. Concediu - un moment în care puteți uita studia

Și acest principiu, mai degrabă, ne-am luat pentru ei înșiși. Amintiți-vă cum am fost ocupat înainte de sfârșitul fiecărui trimestru sau semestru, iar după ce a primit evaluarea imediat a uitat despre articolul hotărât, în momentul în limba engleză, vocea pasivă și activă. Timp liber - timp în afara școlii.

Principiul corect. formare periodică - cheia succesului.

Dacă doriți să simțiți progresul constant al perioadelor lungi de timp în procesul de învățare limba engleză va trebui să uite. Cunoașterea erodate de cap mult mai repede decât a ajunge acolo. Sunt de acord, este o prostie să-și petreacă timp și bani pentru a învăța limba, pentru a uita totul după câteva luni. Deci, nu lasa pauze mari în formare. Cele mai bune rezultate se obțin cu formarea regulată. Este recomandabil să se ia de 2-3 ori pe săptămână, timp de 1-1,5 ore, iar în zilele rămase pentru a da limba engleză de cel puțin 15-20 de minute. 1-2 zile pe săptămână, „decolare“, în limba engleză. Cu acest program în câteva luni, te vei simti mult progres. Pentru a nu te plictisești, pentru a alege-vă câteva activități și să facă un pic de program. De exemplu, luni, veți vedea o serie de serie favorit în limba engleză, marți a face unele exerciții de gramatică, miercuri, citesc cărți capitol, și așa mai departe. D.

12. Profesorii suficient pentru a vorbi

Învățătorului a fost considerată singura persoană capabilă să te învețe limba engleză. Se credea că un profesor poate da toate cunoștințele necesare, și nu au nevoie în afara școlii.

Principiul corect. Uita-te pentru fiecare oportunitate de a comunica în limba engleză.

Doriți să învețe cum să vorbească în limba engleză - Folosește toate posibilitățile de comunicare: cursuri de limba engleză, lecții individuale cu un profesor, comunicarea cu vorbitori nativi. Deoarece operatorii de transport pot conversa prin chat pe site-urile web sau interpals.net italki.com. Corespund, vorbesc, imbunatatesc engleza.

formare 13. Grupul - singura opțiune

În școală, clasa este de obicei împărțită în jumătate, și am învățat limba engleză într-un grup de 10-15 persoane. Și în acest grup a scăzut și elevi silitori stapanit rapid materialul, neglijent și perdanți, și 11 clasă nu invata de construcție este / sunt. Am învățat întregul grup pe același program, indiferent de caracteristicile personale ale elevilor.

Principiul corect. clase individuale - alegerea potrivită.

Cursuri de limba engleza la școală nu este foarte eficient, nu din cauza profesorilor sau a programului, precum și datorită faptului că într-o clasă de 20-30 de persoane așezat, este prea mult pentru ocuparea forței de muncă productivă. Prin urmare, mai degrabă decât să renunțe la propriile lor abilități sau vina profesori de școală, încercați cel mai eficient mod de a învăța o limbă - lecții individuale. Și dacă aveți timp limitat, încercați să studieze pe Skype în școala noastră limba engleză. Tutoriale online - un cuvânt nou în formare, și, probabil, acest cuvânt pe gustul tau.

articole similare