Prezentarea atenție povestea celebrului american de marketing - Nila Patelya dedicat de marketing de conținut.
Ceea ce este comun la oameni și șobolani de laborator?
Iar cei din alt model de comportament previzibil - suntem la fel reacționează la anumiți stimuli psihologici.
Desigur, oamenii sunt mult mai complicate și subtile decât șobolanii de laborator. Dar, în domeniul marketingului conținut are pârghii și butoane, dintre care asigură utilizarea vă atinge rezultatul dorit.
În nici un caz nu mă consider un expert în domeniul psihologiei, dar de-a lungul anilor în marketing, am învățat foarte multe despre modul în care mintea umană.
Se pare, suntem toate creaturile destul de previzibile.
Înțelegerea caracteristicile cheie psihologice mă ajută să aleg strategia potrivită pentru interacțiunea cu publicul. Sunt crearea unui astfel de conținut, ceea ce le face să faceți clic pe link-uri, iar acest lucru maximizeaza rezultatul meu.
Care este secretul meu?
Ce este neuromarketing?
TechTarget neuromarketing definește după cum urmează:
În general, acesta este cuvântul sexy, care este obținut ca urmare a unificării of Neuroscience (ramura a psihologiei care studiaza nervos sistem / creier) și de marketing.
Ideea este că utilizarea de cercetare cognitive permite comercianților să facă locurile lor de muncă mai eficient și, în cele din urmă, măriți numărul de conversii și de vânzări, oferind utilizatorilor o experiență pozitivă.
Există instituții științifice, chiar întregi și publicații dedicate tocmai acest tip de cercetare.
Desigur, unii oameni sunt sceptici, deoarece neuromarketing se execută de multe ori în contradicție cu înțelepciunea convențională.
Dar, în experiența mea personală, neuromarketing - un instrument incredibil de puternic.
Iată câteva sfaturi specifice neuromarketing, pe care aș dori să împărtășesc cu voi.
1. recurs la emoțiile publicului său
destul de greu să rămână întotdeauna logic și rațional ca suntem cu toții ființe emoționale.
Nu există nici o achiziție în jurul acestuia.
Dacă se poate stabili o conexiune emotionala cu publicul, atunci vă garantez că conținutul dvs. va fi foarte influent.
Există un citat pe care îmi place foarte mult - „Economia sentimentelor“, l-am luat dintr-un articol intitulat
Iată cum merge:
În economia suprasaturată, sentimentele client - este principalul factor care afectează decizia de cumpărare.
Cred că acest citat a lovit doar de tinta. Marci înfloritor - acele mărci care sunt capabile să inducă emoția dreapta și cad drept la țintă.
Cum se poate dreptul de a face apel la emoțiile publicului?
Mai întâi trebuie să înțeleagă ce emoții specifice provoacă de obicei cele mai multe răspunsuri:
Fig. 1. Cele mai populare emoții
Conform unui studiu OkDork și Buzzsumo companii crearea de conținut, cel mai bine este să se bazeze pe următoarele emoții:
Pentru a fi mai specific, vă recomandăm să utilizați imagini și povești, crearea de conținut, pentru a determina utilizatorul astfel de reacții emoționale.
Ele sunt uimitoare influență asupra sistemului limbic al persoanei, și controlează emoțiile umane de bază.
2. Utilizare imagine individuală
Fig. 2. Exemplu de imagine cu fața în Nila Patelya pe blog
Am pus, de asemenea, propria imagine de pe site-ul tau:
Fig. 3. Un exemplu de utilizare a propriilor imagini pe site-ul
Pentru că, după cum se dovedește, în puterea ascunsă a mimetism. Este un limbaj universal înțeles de toată lumea.
Lasă-mă să explic.
Să presupunem că încearcă să stabilească o relație cu cineva dintr-o țară străină, dar (e) el vorbește o limbă complet diferită. Într-un astfel de caz, comunicarea cu cuvinte ar fi lipsită de sens.
Ceea ce spune acest om, ar suna ca debusolant, și vice-versa.
Dar semnalele persoane pot înțelege, indiferent de limba de comunicare.
De fapt, este atât copiii percep lumea. Înainte de a învăța să vorbească, ei se bazează în primul rând pe expresia facială și tonul vocii fiecăruia dintre părinții lor - îi ajută să înțeleagă sensul.
Aceasta este, creierul uman are capacitatea înnăscută de a procesa semnalele faciale, astfel încât oamenii ideal fețele de imagine pentru transmiterea emoțiilor.
Fotografii pot ajuta, de asemenea, să stabiliți o relație de încredere.
Fig. 4. Exemplu de imagine pentru Tim Ferris
Vei face-ti o mare favoare dacă imaginile vpletete de oameni în conținutul lor. Acest lucru va determina publicul la anumite emoții, precum și determină pe aceștia să realizeze o anumită acțiune.
3. Utilizarea culorilor pentru a determina emotia utilizator
Cum altfel se poate face publicul sa se simta un anumit fel?
Utilizați culoarea potrivita.
Fiecare culoare are o semnificație specifică, astfel încât utilizarea de culoare, ceea ce corespunde cu emoțiile pe care doriți să le apelați, poate fi strategie foarte profitabilă.
Iată câteva exemple de valori de culoare din lumea occidentală:
Fig. 5. Importanța de culoare în lumea occidentală
Cheia este de a identifica emoție, sentimentul sau starea de spirit pe care doriți să transmită cu culoarea corespunzătoare, și să includă această culoare în conținut.
4. Focus cu privire la modul de a rezolva problema utilizatorului
înțelepciune de marketing tradițională spune că o demonstrație a beneficiilor produsului / serviciului și povestiri despre modul în care va îmbunătăți viața clientului - aceasta este strategia corectă.
Explicarea ce aspectele pozitive ale produsului dvs. este, strigi la acea parte a creierului uman, care caută plăcerea.
Dar, în opinia mea, acest lucru nu este cea mai bună abordare.
Într-unul din posturile mele de pe site-ul Inc.com, am scris că „experți în domeniul neuromarketing spun dorinta creierului de a scapa de aproape trei ori mai puternică decât dorința de a experimenta distracție.“
Un expert în domeniul neuromarketing, Kristof Morin, susține că
... oameni - este aparatul pentru evitarea disconfortului.
Linia de jos este că aveți tendința de a explica mai bine cum să evite disconfortul decât să descrie deliciile de utilizare a produsului / serviciului.
Cu alte cuvinte, concentrându-se pe modul de a elimina problema, veți obține un impact mai mare.
5. Utilizați legea de reciprocitate
A sa întâmplat vreodată că cineva este de a face ceva cu adevarat bun pentru tine, la fel ca asta, fără a cere nimic în schimb?
Cum v-ați simțit în legătură cu această persoană?
Este foarte posibil să se simtă recunoștință și, probabil, a vrut să conștient (sau subconstient), pentru a ajuta o persoană întoarce favoarea.
Este legea de reciprocitate.
În esența sa, legea de reciprocitate explică de ce ne simțim datori cuiva, atunci când acel „cineva“ face ceva pentru noi.
Acest lucru poate fi o acțiune de mare, cum ar fi salvarea de vieți sau ceva de mici, cum ar fi o copie gratuită a versiunea electronică a cărții.
Pe această temă au fost efectuate un număr de studii diferite.
- Scenariul 1 - Clienții s-au dat o bomboană cu un cec;
- 2 scenariu - clientul este emis câteva dulciuri, împreună cu un cec;
- 3 Scenariu - Clientul nu a adus bomboane.
Cercetatorii au descoperit ca „bomboane donat crește vârful de la 15 la suta la puțin sub 18 la sută.“
Chiar dacă nu este mult, dar se dovedește a fi cu siguranta existenta legii de reciprocitate - oamenii se simt în datorii atunci când faci ceva bun pentru ei la fel ca asta.
Oferind vizitatorilor săi o versiune de încercare gratuită de ceva, gratuit, cursuri de cărți electronice online gratuite, etc. Veți obține mai multe conversii pe termen lung.
6. Utilizați deficitul ca un mecanism de influențare
Noi, oamenii, există unele tendințe interesante și preferințe.
Dacă ceva nu este suficient, dorința noastră de a poseda aceste creșteri. Dacă există o mulțime de ceva, este dorința noastră de a avea acest lucru redus.
Acest fenomen este cunoscut sub numele de efectul deficitului.
Fig. 6. „Este de mare valoare pentru mine dacă acest lucru nu este suficient“
Ceea ce a devenit un studiu clasic psihologic Vorchela, Lee și Edvola pentru 1975 pe tema impactului deficitului asupra oamenilor.
A fost un studiu foarte simplu care implică cookie-uri, dar sa dovedit a fi foarte revelatoare.
Cercetatorii au „pus 10 cookie-uri într-un borcan și două din același cookie la alte bănci. Cookie-urile de la a doua banca a fost mai popular, cu toate că a fost exact la fel! "
Ce înseamnă în termeni de marketing?
Acest lucru înseamnă că vă puteți maximiza impactul prin utilizarea deficitului. De exemplu, s-ar putea spune că există o ofertă de produs / serviciu care este limitat în timp - de vânzare, care durează doar 24 de ore, etc.
Acest lucru va crește în mod semnificativ un om dorința de a cumpăra un produs.
Utilizarea neuromarketing legal și este o pârghie foarte puternic pentru formarea unei strategii de conținut de marketing.
Cu mai ușor să câștige încrederea, să construiască relații, și, în general, pentru a stabili o conexiune cu publicul. Neuromarketing este adesea catalizatorul care este capabil de a crește numărul de clienți potențiali și conversii.
Aceste hacks, despre care am scris în articol - este doar vârful aisbergului. Toate noile cercetări desfășurate - ajută să înțeleagă mai bine psihologia, acoperirea pentru fațada de marketing și arată că rezonează cu clienții.
Utilizați aceste sfaturi în practică. Acest lucru va face strategia de marketing conținut mai puternic și vă va permite să obțineți cele mai bune rezultate pentru cât investiți.