5 sfaturi simple nu să depindă de opiniile altora

Suntem mulțumiți de viața pe care ne iubim și ne așteptăm un popor apropiați și importante. Această dependență poate fi luat de la sine și „să nu zgâriați în cazul în care mancarimea nu este.“ Ce să faci dacă nu dau odihnă opiniei publice? Cunoaște-te și asigurați-vă că sunteți demni de iubire și respect.

5 sfaturi simple nu să depindă de opiniile altora
Ce vor spune oamenii?

S-ar părea că orice diferență pentru noi, care ar crede despre modul în care sunt frumoase, ceea ce va purta, ce să spun sau nu? Celebrul Koko Shanel a spus odată, „Nu-mi pasă ce crezi despre mine, pentru că eu nu mă gândesc la tine, la toate.“ Aceeași opinie este împărtășită de actrița noastră contemporană americană Cameron Diaz, a spus că nu-i pasa de opiniile altora, și ea va trăi viața ei modul în care ea vrea, nu altcineva.

Oamenii care sunt independente de opiniile oamenilor, pentru a fi invidiat, dar ele sunt în minoritate. Cea mai mare parte aprobarea necesară a altora, uneori, chiar și cei care sunt simpatizează cu ei. În unele persoane această dependență, în general, devine formă atât de dureros, au nevoie de serviciile unui psihoterapeut. În special, probleme mentale este actrita Megan Fox, cunoscut pentru fobii sale. Deși, potrivit ei, este adesea posibil de a ignora minciuna fluxurile distribuite despre tabloid ei, cu toate acestea, ea a spus odată:“... Crede-mă, nu-mi pasă de ceea ce oamenii cred că oamenii ... Eu nu sunt un robot “.

De unde această dependență de opinia altora, dorința de a vă rugăm și să câștige cuvinte de încurajare, uneori chiar de la străini?

Desigur, nimic în neregulă cu asta, să captiveze interlocutorul, pentru a face o impresie favorabilă asupra lui, nr. La urma urmei, cum se spune, „un cuvânt bun și o pisică este frumos.“

Este vorba de altceva: atunci când într-un efort pentru a te spune omul nu este ceea ce crede și ce au vrut să audă de la el celălalt; îmbrăcat nu cum crede de cuviință, dar cum a impus prieteni sau părinți. Treptat, ei înșiși nu cunosc modul în care acești oameni își pierd individualitatea lor și nu mai trăiesc viața mea. Cât de multe destine nu a avut loc din cauza faptului că opiniile altora a fost pus dincolo de propria lor!

Probleme similare au existat întotdeauna - așa cum există omenirea. Chiar și filozoful chinez Lao-Tzu. BC a trăit. e. El a remarcat: „Vă faceți griji despre ce cred alți oameni despre tine, și vei rămâne mereu prizonier.“

Apropo, bine-cunoscut opera lui Alexander Griboyedov „Vai de Wit“, scrisă în secolul al 19-lea și se termină cu cuvintele Famusov, care nu îi pasă un conflict care a avut loc în casa lui, și „Ce va fi vorbi Prințesa Marya Alekseevna?“. În această societate famusovskogo de muncă, cu moralitatea ipocrită confruntă Chatsky - persoane autosuficiente, cu propriile lor opinii.

Să recunoaștem: depinde de opiniile altora - este rău, pentru că oamenii care nu au propriul lor punct de vedere, sunt cu condescendență, nu sunt considerate și nu le respectă. Și simt acest lucru, ele suferă chiar mai mult. De fapt, ele nu pot fi fericit, pentru că este în mod constant într-o stare de conflict intern. Acestea sunt urmărite de un sentiment de nemulțumire, și suferință mentală resping oamenii care preferă să comunice cu cineva care este sigur de sine.

Cu toate acestea, există cealaltă extremă: opiniile, dorințele și sentimentele sunt puse mai presus de orice altceva. Acești oameni trăiesc după principiul: „Există două puncte de vedere - a mea și greșit.“ Dar acest lucru este, cum se spune, „este o altă poveste.“

Este posibil să învețe să nu depindă de opiniile altor oameni?

Așa cum a spus Vera secretarul filmului „Office Romance“, dacă doriți „poate și iepure de câmp preda la fumat.“ Dar serios, oamenii subestimează capacitățile lor: ei au o mulțime, inclusiv

1. Schimba-te, adică, să învețe să fie un

Și pentru asta ai nevoie mai întâi o dorință puternică. Writer Rey Bredberi a vorbit oamenilor: „Puteți obține tot ce ai nevoie, decât dacă într-adevăr nevoie de ea.“

Schimba-te - înseamnă a schimba imaginea gândurilor tale. Cei care schimba mentalitatea lor se va schimba și viața (cu excepția cazului, desigur, ea nu-l place). La urma urmei avem în viață - aceasta este rezultatul gandurilor noastre, deciziile și comportamentul în situații diferite. Atunci când se face o alegere, este în valoare de având în vedere că prima prioritate pentru noi este o viață corectă sau iluzii altor persoane.

Cunoscut pentru personalitatea sa puternica artistul Salvador Dali a spus că obiceiul de a nu fi la fel ca toți ceilalți și se comportă diferit față de ceilalți muritori, el a dezvoltat la un copil;

2. Controleaza-te

Au un aviz - aceasta nu înseamnă să nu asculte celorlalți oameni. Cineva poate fi o experiență mare și el este mai competent în anumite chestiuni. La luarea unei decizii, este important să înțelegem ce este dictat de: nevoile proprii sau dorința de a ține pasul cu celălalt, teama de a nu fi o oaie neagră.

De exemplu, atunci când facem o alegere, gândindu-se că el a fost al nostru, și într-adevăr pentru noi toți au decis deja la prieteni, parinti, colegi, o mulțime. Tânărul de a impune o căsătorie, pentru că „după cum este necesar“ și „este timpul“, pentru că toți prietenii au deja copii. fată în vârstă de 25 de ani, care studiază în oraș, mama mea cere vacanța aduc cu ei în sat cel puțin o parte a persoanei tinere, oferindu-soțul ei, deoarece mama ei rușine în fața vecinilor, că fiica sa nu a fost încă căsătorit. Oamenii cumpără lucruri inutile pentru a le aranja nunta scump, doar pentru a satisface așteptările altuia.

Atunci când face o alegere și de a lua o decizie, este necesar să ne întrebăm, cum se întâlnește dorințele noastre. În caz contrar, este ușor de a demola ei înșiși, cu propriile lor mod de viață;

3. Iubeste-te

Ideal - un termen relativ. Care este ideal pentru unul pentru celălalt nu poate reprezenta nici un interes. Prin urmare, indiferent de modul în care vom încerca, la fel există o persoană care ne va condamna. Cât de mulți oameni, atât de multe păreri - pentru a te toată lumea este imposibil. Dar nu sunt „ducatului pentru a mulțumi pe toată lumea“, a spus unele erou literar.

Deci, de ce cheltui puterea mentală pe inutil? Nu este mai bine să se arate, în scopul de a realiza în cele din urmă modul în care sunt unice și demne de iubire și respect lor! Acesta nu este un narcisism egoista, ci de dragoste pentru trupul si sufletul ca un singur întreg.

O persoană care nu iubesc casa lui, nu-l conduce, în ordine și nu-l decora. Cel care nu se iubesc, nu-i pasa de dezvoltare și devine neinteresant, astfel încât are propria opinie și dă pe altcineva pentru propria lor;

4. Oprire să se gândească afară

Mulți dintre noi exagera importanța sa în viețile altora. Ne-am căsătorit colegi a avut o relație amoroasă cu un angajat. Oricine este interesat de acest lucru nu este suficient pentru a discuta mai mult de câteva minute. Dar personalul părea să fie totul despre el și doar vorbim. Și, într-adevăr, întreaga lui înfățișare, el nu lăsa oamenii uita despre asta: fardul de obraz, rândul său palid, bâlbâise și în cele din urmă a demisionat, în imposibilitatea de a sta, el a crezut, de conversații culise. De fapt, soarta lui este nimeni nu a fost interesat, pentru că fiecare persoană interesată în primul rând propriile probleme.

Toți oamenii sunt ocupați în primul rând este, și chiar dacă cineva pune pe șosete de diferite culori, un pulover pe dos, vopsit părul roz, nu va fi în stare să-i surprindă sau să atragă atenția. Deci, nu depind de opiniile altora, suntem adesea complet indiferente;

5. Învață să ignore opiniile altora, în cazul în care nu este constructiv

Nu numai că l-au criticat pe care el nu este nimic. Scriitor american Elbert Habbrad a spus că, dacă păzește-te că ești criticat, de „nu fac nimic, nu spune nimic și fi oricine.“ Un „să fie ceva“ noi nu vrem. Deci, vom accepta critici constructive și nu acorde atenție la cel cu care nu suntem de acord, nu permițându-i să modeleze viața noastră. Celebre Stiv Dzhobs. Abordarea absolvenților Universității Stanford, el ia admonestat: „Timpul tau este limitat, nu îl irosi trăind viața altcuiva.“

Criticați ca și cele pe care le-a scris Oskar Uayld, care nu sunt capabili de a crea ceva pe cont propriu. Prin urmare, ele sunt compătimit, iar acestea ar trebui să fie luate cu o doză de ironie și umor. În cuvintele unui prieten, în banca mea contul opinia lor nu afectează.

articole similare