5 Riscuri în lucrul cu inteligența culturale chineze

5 riscuri în care se ocupă cu chinezii

5 Riscuri în lucrul cu inteligența culturale chineze
Când în urmă cu zece ani, am început să lucrez cu chinezii, involuntar m-am gândit că experiența mea cu americanii pot fi utile. Apoi, pentru un motiv oarecare nu am deranja să înțeleagă caracteristicile culturii de afaceri din China, așa că la început am avut un timp greu. Nu am înțeles de ce nu pot ajunge la o conversație cu colegul meu de la compania furnizor, dar unele întrebări rămân fără răspuns. Dar un lucru am știut sigur: lucrul cu chinezii - nu același lucru ca și de a lucra cu americanii sau alți reprezentanți ai culturilor de afaceri occidentale. Acum, că nu este doar o experiență, dar, de asemenea, cunoștințele științifice și practice, am văzut clar ce au fost propriile mele greșeli, și greșeala cea mai importantă a companiei pentru mine comunicarea internațională - chiar înainte de sosirea mea nu a fost construit relație corectă cu un partener chinez.

Apoi am avut nici o să se consulte. Acum, există o mulțime de oportunități de a se pregăti pentru cooperarea cu compania chineză, sau pentru a îmbunătăți situația în legătură cu acesta: există consultanți, cursuri și formare în nuanțele de afaceri cu diferite țări, inclusiv China. Ca și în orice formă de educație, va fi util și va ajuta să evitați greșelile majore cu chinezii. Erori asociate cu riscuri specifice.

Risc 1. Reliance pe bază de contract și se așteaptă respectarea strictă cu chinezii imprudență. În cultura de afaceri din China, această lucrare nu controlează acțiunile părților în așa fel cum se face în Germania sau America. La discuțiile ajungeți la anumite acorduri, le angajează la contract. Dar truc este că, după ce este semnat de către partea chineză poate revizui unele dintre dispozițiile sale. În mod implicit, se crede că termenii de cooperare pot varia în funcție de circumstanțe, și bine, chiar dacă partenerul chinez decide să-l discute cu tine. Se întâmplă de multe ori, și probabil ați auzit despre astfel de cazuri, pur și simplu, vânzătorul ia și nu îndeplinește nicio condiție. Care sunt cauzele o serie întreagă de sentimente din partea română.

2. Riscul nu este mai puțin dificil de a încerca să intre partenerul chinez, fără asistența unui mediator. Acesta este modul în care cultura de afaceri din China, care preferă să se ocupe de cei care știu. Sau cu cele recomandate de către cei care cunosc. Pentru străini a priori, nu există nici o încredere și respect. Dacă trebuie să faceți cunoștință cu un nou partener, atunci în mod ideal, ar trebui să prezinte un prieten chinez. Pe plan internațional, să fie chiar străin, dar încă chineză. Există agenții speciale de consultanță ruso-chineze care furnizează servicii de mediere. Dacă acționăm pe principiul „noi cumva facem“, atunci s-ar putea obține (nu știi niciodată, pentru că cineva s-a întâmplat), dar cel mai probabil nu. Construiți o relație va fi foarte greu, și atunci trebuie să vă asigurați că într-adevăr o fac bine. Sau nu vor fi luate în serios și te înțepa cu condițiile cele mai nefavorabile. Deoarece chinezii nu dor de ea.

Risc 3. Dacă nu sunt în măsură să demonstreze noul său partener chinez este gravă, și anume perspectivele de cooperare pe termen lung, el ar putea crede că aceasta este prima și ultima tranzacție. Chinezii nu sunt interesați. El e pe afacere, desigur, va merge, dar apoi din nou, el vrea să facă ei cât mai mulți bani posibil. Pentru a obține un mediu foarte bun, care vă va oferi o bună marjă de pe piața dumneavoastră de vânzări, trebuie să dovedească chineză dumneavoastră că sunteți un partener de încredere și promițătoare care pot fi tratate pentru o lungă perioadă de timp. Și să dovedească faptul că va avea de ani de zile.

Comprehensiunea de mentalitate din China ar trebui să înceapă cu fenomene cum ar fi conceptul unei persoane, pierderea de care provoacă ruperea relațiilor, eticheta de afaceri corespunzătoare, fără de care nici măcar nu va sta la masa de negocieri, Guangxi - un sistem special de relații prin care întrebări sunt rezolvate și lucrurile sunt în mișcare. Relația - este fundamentul culturii de afaceri din China. Pentru a construi o relație cu un partener chinez va necesita o mulțime de răbdare, flexibilitate, capacitatea de a arăta respectul cuvenit, cunoașterea culturii comunicării. Înțelegerea modului în care cultura afectează de afaceri, oferă o mulțime de cheile succesului. Pe de altă parte, practicile de afaceri și de mentalitate ar putea ignorînd fi cea mai mare greșeală.

Creșterea competenței inter-culturale în timpul nostru globalizată - aceasta este cea mai bună investiție care asigura împotriva acestora și a altor riscuri și pentru a asigura succesul în afaceri.

articole similare